Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Nefes Aldıran Af Geliyor! Borcu Olan Vatandaşların Yükü Hafifleyecek

Torba Yasa, borçlarından sıkılan vatandaşlara umut veriyor! Detaylar haberimizde...

Emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak? Tarih belli oldu

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zam oranları ve ek ödemelerle ilgili son gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Bu zamla birlikte emekli zammı yüzde 42,6'ya yükseltildi. En düşük emekli maaşı da 7,500 TL'den 10,000 TL'ye çıkarıldı.

Tapu sahiplerine müjde! Tapusu olana para iadesi geliyor!

Son dakika emsal kararıyla, tek tapusu olan milyonlarca ev sahibine önemli bir müjde geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tek tapusu bulunan kişilere 7.863 TL para iadesi yapılacak. Emlak vergisi ödemekte olan tek tapu sahiplerine, emsal kararla düzenleme getirildi.

Maaşlarındaki Artış, Banka Promosyonlarını Yeniden Şekillendiriyor: En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin TL'ye Çıkınca Bankalar Yarışa Girdi!

2024'te emekli maaşlarında meydana gelen artış, banka promosyonlarını dönüştürdü! En düşük emekli maaşı 10 Bin TL'ye çıkarken, bankalar yüksek tutarlı nakit promosyonlarla rekabet ediyor.

TCMB anketi açıklandı: Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini

Merkez Bankası'nın yayımladığı 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; yıl sonu enflasyon beklentisi ocak ayında yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Yıl sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Araştırma: Türkiye'de ATM'ler, dört ilden fazla elektrik tüketiyor

Yeni bir araştırma, Türkiye'deki ATM'lerin yılda Ardahan, Bayburt, Iğdır ve Tunceli'den daha fazla elektrik harcadığını tespit etti.

Motorine büyük zam yolda

Motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam geleceği belirtildi.

GAİB'den e-ticaret ve e-ihracat eğitim konferansı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri WORLDEF iş birliği ile e-ticaret ve e-ihracata yönelik eğitim konferansı düzenledi.

Renault yeni sabit fiyat kampanyasını duyurdu! İşte Renault aralık fiyat listesi!

Renault marka otomobil üreticileri aralık ayında zam yapmama kararı ile birlikte müşterileri sevindirdi. Aralık ayı için marka modellerde sabit fiyat politikası izleyecek.

TOKİ o şanslı illeri tek tek paylaştı! Kiradan ucuz taksit ile ev sahibi olunabilecek!

TOKİ Türkiye geneli için 16 il adına yeni bir konut projesi başlatacağını duyurdu. Bu kampanya kapsamında özellikle de ev sahibi olma hayali kuran yüzbinlerce vatandaş adına önemli bir fırsat sunulacak.

Emekliye ek zam Meclis’ten geçti

En düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Düşüş eğilimi tam gaz: Gram altın ne kadar oldu?

Düşüş seyrini sürdüren altının gramı 1950 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 270 liradan, Cumhuriyet altını 13 bin 330 liradan satılıyor.

Milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak düzenleme 'O borçlara af geliyor'

Birikmiş borcu olan vatandaşların gözü kulağı torba yasada yer alan af teklifine çevrildi.

Siirt Barosu CMK ücret tarifesini kabul etmediklerini ve artırılmasını istedi

Siirt Barosu 2024 CMK Ücret Tarifesinin ekonomik verilerle uyuşmadığı, emek, zaman ve meslek onuru açısından adil olmadığının altını çizerek kabul etmediklerini açıkladı.

Diyarbakır ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 21 düştü

Diyarbakır'da ihracat oranı bir önceki yıla göre yüzde 21 düştü.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseldi

SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseldi.

İşsizlik maaşında yeni dönem: O zorunluluk kaldırıldı | Süre kısaltıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işsizlik maaşı için 2 yıl çalışma zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Buna göre, sigortalı vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye düşürüldü.

Tarih verildi: Bitcoin için iddialı tahmin

SkyBridge'den Anthony Scaramucci, Bitcoin'in fiyatının önümüzdeki yıl 170 bin doları aşabileceğini söyledi. Bitcoin'in fiyatı, spot bitcoin ETF'lerinin ABD borsalarında işlem yapma onayı almasıyla geçen hafta 49 bin doların üzerine çıkmış daha sonra yeniden 42 bin dolar civarına gerilemişti.

Genç kadınlara istihdam sağlanmaya devam ediliyor

Adıyaman Belediyesi tarafından yürütülen, kadınlara istihdam sağlamak amacıyla 'Yeni nesil mesleki eğitimde genç kadınlar' projesinin 2 . etap kurs başvuruları başladı.

Toplam 2916 haber.