Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Meclis lokantası ucuz fiyatlarıyla yine gündemde

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilleri ve görevlilerin yemek yediği restoranda yemeklerin ucuzluğu yine tartışmalara yol açtı.

Yeni trafik sigortası bedelleri açıklandı

2024'te geçerli olacak trafik sigortası bedelleri açıklandı. İşte yeni fiyatlar...

İşsizlik maaşı değişti: Yeni oran hesaplandı

Asgari ücretin belli olmasıyla birlikte işsiz maaşında da oran yeniden hesaplandı. İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

İslam Memiş altın ve dolar için rakam verdi, uyardı: Acil karar verin

İslam Memiş, altın ve dolar için rakam vererek yatırımcıyı uyardı. Memiş, "Elinde altın bulunduranlar acil karar vermemeliler" dedi.

Altın 2024 yılında ne kadar olacak? Gram altın ve ons altın sahipleri dikkat. Analistler rakam verdi

Altın sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir açıklama geldi. Analistler 2024 yılında altın fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı ve yatırımcılara seslendi.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir yıl içerisinde yüzde 78,13 artarak 2023 Aralık ayında 49 bin 159 TL’ye çıktı

Önce zam sonra indirim! Akaryakıtta fiyat göstergeleri yine değişecek

2023 enflasyon verileri ile birlikte belirlenen ÖTV artışlarından sonra gelen 41 kuruş indirim, yılın ilk indirimi olarak pompaya yansıdı.

Sigaraya zam geldi!

Geçtiğimiz gün JTI grubu sigaralara gelen zamdan sonra bir zam da Philip Morris grubu sigaraya geldi. Yükselen enflasyon ve dolar kuru karşısında tutunamayan sigara fiyatları, zam üstüne zam almaya devam ediyor. İşte detaylar...

Eşinin kolundan zorla aldığı bilezikler kripto para borsasında buhar oldu!

Konya'da D. K. adlı adam eşinin kolundaki bilezikleri zorla aldı, kripto para borsasına yatırım yaptı ama işler umduğu gibi gitmedi. D. K.'nin 8 tane 35 gramlık bileziği bozdurup paranın tamamını kripto para borsasında kaybetmesi sonrası eşi E. K. boşanmak istedi. Mahkeme emsal nitelikte bir karara imza attı. Benzer bir durumu yaşayan herkesin dava açıp kazanabileceği değerlendiriliyor.

Araç muayene ücretleri belli oldu, 2024 listesi yayınlandı: İki yılda yüzde 260 zam

Araç sahibi ve sürücüler 2024 yılına peş peşe gelen zam haberleriyle girdi. Trafik cezalarından sonra 2024 araç muayene ücretlerine de zam geldi. Binek otomobillerin iki yılda bir, ticari araçların ise her yıl yaptırmak zorunda olduğu araç muayene ücretleri ve egzoz muayenesi zamlandı. Peki araç muayene ücreti ne kadar?

Kiralarda tavan zam oranı belli oldu

TÜİK'in verilerin açıklamasının ardından ocak ayında iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı belirlendi.

Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 49.25 oldu. SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam alacak.

Gram ve Çeyrek Altın için yeni güvenlik sistemi! Altın alırkan buna dikkat edin... Sahte olabilir

Altın, gümüş veya bilezik sahibi olanlar için kuyumcularda önemli bir değişim başlıyor. Sahte altın ve hırsızlık olaylarına karşı güveni artırmak amacıyla kuyumcular, yeni bir sisteme geçme kararı aldı. Bu yeni uygulama, altın, gümüş ve bilezik sahipleri için zorunlu hale getirilecek ve sektörde önemli bir dönüşümü beraberinde getirecek.

İkinci ek MTV mi geliyor? Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren iddia!

Geçtiğimiz yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi 4 kez ödenmişti. EK MTV’den 27 milyarlık gelir elde edilirken bu yıl için de yeni zam oranları belli oldu. MTV 2024 yılı için yüzde 58,46 arttı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV kararı sonrası gazeteci Deniz Zeyrek tarafından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Evlilikte 25 yılı dolduran kadınlar emekli olsun: Meclis gündeminde

TBMM Dilekçe Komisyonuna yapılan başvurular arasında evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınların emekli olabilmesine imkan sağlanmasından serpme kahvaltının yasaklanmasına kadar birçok talep yer aldı.

Uzman isim açıkladı! 2024'te en çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni yıla yüzde 0,96 yükselişle 7 bin 542 puandan başladı. Gram altın da 2 bin 56 liraya kadar yükseldikten sonra bin 980 liralardan alıcı buluyor. Peki 2024'te hangi yatırım aracı ne kadar kazandıracak, hangi yatırım araçları öne çıkacak? İşte detaylar...

Milyonları ilgilendiriyor: En düşük emekli aylığına düzenleme geliyor

Türkiye'de Asgari Ücret Artışının Ardından Gözler, Memur ve Emekli Maaşlarına Çevrildi: En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Yıl Zamları Bekleniyor.

Dolar ve euro yeni yıla rekorla başladı

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 42,5'e çıkarma kararı sonrası dolar ve euroda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Dolar 29 liranın üstüne yerleşirken euro da 32 liraya yakın seyrediyor.

Sigaraya Zam Geldi! 2024 Yılı İlk Zammı Belli Oldu! İşte Güncel Fiyatlar...

Yeni yıla girilmesiyle beraber ilk sigara grubuna zam geldi. JTI sigara grubuna gelen zam yarından itibaren geçerli olacak

Toplam 2916 haber.