Aile Bakanlığı bu hastalıkları olanlara karşılıksız destek veriyor! En az 6.000 TL'den başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karşılıksız devlet desteğini açıkladı. Belirli hastalıkları olan vatandaşlara minimum devlet desteği 6 bin TL olarak belirtildi. İşte devletten belirli hastalıklara devlet desteği detayları…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Devlet, ülkemizdeki vatandaşlara çeşitli nedenlerle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan karşılıksız destek ödemeleri veriliyor. Karşılıksız yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını nasıl yapacağı da Aile Bakanlığı’ndan açıklandı. Şartları taşıyan vatandaşlar minimum 6 bin TL ödemelerden yararlanabiliyor. Bazı hastalıklar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara devlet nakdi sosyal yardım ödemelerini düzenli olarak yatırıyor. Peki, hangi durumlarda sosyal yardım veriliyor? Hastalık nedeniyle sosyal yardım ödemesi şartları neler? Hastalara devlet ne kadar sosyal yardım ödemesi yapıyor? İşte hastalara devlet desteği detayları haberimizde…

 AİLE BAKANLIĞI DESTEKLERİ ARTIYOR

İhtiyaç sahibi olan aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla vatandaşlara birçok noktada destek sağlanıyor. Gıda, eşya, yakacak, fatura, kira, barınma, giysi, eğitim ve daha birçok alanda nakdi yardımlar yapılıyor. Bu nakdi yardımlar için belirli şartların başvuracak vatandaşlar için karşılanıyor olması gerekiyor. Aile Bakanlığı’ndan sağlanan sosyal yardımlar arasında ayrıca hastalara da destekler yer alıyor.

HASTALARA DEVLET DESTEĞİ YATIYOR

Bakanlık, Kronik Hastalık Yardımı, Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler, Tip – 1 Siyabet Tanısı Almış Kişilere Yönelik Gliko Ölçüm Cihazı Yardımı, Kronik Hastalara Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ve Birikmiş Elektrik Borcu Desteği yardımlarında bulunuyor. Bunların yanı sıra birçok şekilde sağlık yardımları da vatandaşlara ulaştırılıyor. Son açıklamalar doğrultusunda Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler yükseltildi. 2024 yılında zamlı yatan Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler için başvurular devam ediyor.

SİLİKOZİS HASTALARINA YAPILAN DEVLET ÖDEMELERİ

Silikozis hastalarına devlet desteği e-Devlet sistemi üzerinde güncellendi. 2024 yılında silikozis hastası olan vatandaşlar durumlarına oranla nakdi destek alabiliyor. 2024 ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresindeki Sosyal Yardımlarımız bölümünde şu şekildedir:

Yüzde 15 ila 34 aralığındaki hafif silikozis hastaları için 6 bin 45 lira 39 kuruş ödeme yapılıyor.

Yüzde 35 ila 54 oranındaki orta silikozis hastalarına ise 6 bin 909 lira 1 kuruş destek veriliyor.

Yüzde 55 ve üstünde ağır silikozis hastası olan vatandaşlar 7 bin 698 lira 61 kuruş destekten faydalanabiliyor.

Hastalar için sağlanan bu sosyal yardım ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden her ay düzenli olarak hak sahiplerine yatırılıyor. Hastalığa dair sağlık raporunu alan vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden devlet desteğine başvuru gerçekleştirebiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN