Nefes Aldıran Af Geliyor! Borcu Olan Vatandaşların Yükü Hafifleyecek

Torba Yasa, borçlarından sıkılan vatandaşlara umut veriyor! Detaylar haberimizde...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

TBMM’nin çalışmalara başlamasıyla gündeme gelen torba yasada, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları için af düzenlemesi öne çıkıyor. Kanun teklifi, GSS prim borcu bulunanları kapsayarak ödenmemiş prim, ceza ve gecikme zammından vazgeçilmesini öngörüyor. Eğer yasalaşırsa, borçlarından dolayı sıkıntı yaşayan vatandaşlara önemli bir fırsat sunulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27 Aralık 2023 tarihinde başlayan tatilin ardından 16 Ocak 2024’te tekrar çalışmalara başlamasıyla birlikte, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına yönelik af düzenlemesi tekrar masaya yatırıldı. Meclis’e sunulan Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, GSS prim borcu olan vatandaşlara bir nefes alma imkanı sunuyor. Eğer torba kanun tasarısı yasalaşırsa, ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi tüm borçlar affedilecek. Bu düzenleme, milyonlarca vatandaşı finansal bir yükten kurtarıp yeni bir başlangıca olanak tanıyacak.

GSS Affından Kimler Yararlanabilir?
1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS prim borcu olanlar GSS affından yararlanabilir. Ödenmemiş prim, ceza ve zamlardan feragat edilecek.

Aylık GSS Prim Tutarı
Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim tutarı, asgari ücretle orantılı olarak belirlenmektedir. Bu yılın sonuna kadar ödenecek aylık GSS prim tutarı 600 TL, yıllık prim ise 7 bin 200 TL olarak belirlenmiştir.

GSS Affı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek 2024?
Torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilirse, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşacak ve GSS borçlarına af uygulanacak. Bu düzenlemeyle milyonlarca vatandaşın GSS prim borçları önümüzdeki aydan itibaren silinecek.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN