Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Benzin ve motorine zam geliyor

Perşembe gecesinden itibaren motorinde 1 lira 30 kuruş, benzinde ise 1 lira 50 kuruş zam bekleniyor.

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı! 18 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yükselişe geçti. Ons değeri ve döviz kurundaki son dakika hareketlilik altın fiyatlarını etkiledi. Yeni haftaya değer kazanarak başlayan gram altın fiyatı bugün 2 bin 245 liraya yükseldi. Ekonomi gündemi takipçileri için 18 Mart 2024 Pazartesi Kapalıçarşı'dan canlı altın fiyatları alış-satış tablosunu haberimizde derledik. İşte, anlık gram altın ve çeyrek altın fiyatları...

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybederek 8.718,11 puandan tamamladı.

Bakan Şimşek: Bakanlıklara personel alımına izin vermiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşürülmesiyle ilgili vatandaşın fedakarlık yaptığını, bu fedakarlığa kamunun da katılacağını belirterek hiçbir bakanlığa emekli olanların harici personel alınmayacağını söyledi.

Erdoğan açıkladı: Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı.

Sigara paketlerinde yeni fiyat düzenlemesi! Zorunlu olacak

Sigara içenleri yakından ilgilendiren haber geldi. Sigara paketlerinde değişikliğe gidiliyor ve fiyatlar paket üzerine yazılacak

Merkez Bankası’nın Anket Sonucuna Göre Devlet Memurları Mart Ayında Enflasyon Farkına Hak Kazanacak mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), 2024 yılı Mart ayı piyasa katılımcıları anket sonuçları yayımlandı. Ankete katılan uzmanlar tarafından, Mart ayı için enflasyon öngörüsünü yüzde 3,43 olarak duyuruldu. Bu durum; kümülatif olarak yüzde 15,35’lik bir enflasyon oranı anlamı taşıyor.

Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 16 Mart 2024 Cumartesi

Altın fiyatları yükselişte! Çeyrek ve gram altın fiyatlarında güncel durum. Detaylar haberimizde.

‘Emekli kartı’ yolda: Kimler yararlanacak?

Seçim öncesi seyyanen zam ihtimalleri emeklinin gündemindeyken emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olan emekliler için yeni formül masaya geldi. İddiaya göre doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı için ‘Emekli kartı’ verilecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesinde duyurulması bekleniyor.

İslam Memiş'ten 11 gün sonrası için uyardı: Seçim sonrası tahminlerini paylaştı

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın için 20 Mart tarihini işaret ederken dolar içinse yerel seçimlere dikkat çekti. Memiş iki senaryo beklentisinden bahsederek kendi öngörülerini paylaştı.

9 bankadan aynı anda 0 faizli kredi atağı

Türkiye'de kredi olanaklarının daraldığı bir dönemde, bankaların yeni müşterilerini çekmek için sıfır faizli kredi kampanyaları devam ediyor. Son olarak, 9 banka da bu kampanyalara dahil oldu ve müşterilere cazip fırsatlar sunuyor. İşte, A'dan Z'ye bankaların sunduğu "0 faizli hoşgeldin" kampanyaları haber detayımızda...

Mehmet Şimşek’in TOBB’daki görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı: Çok zorlanacaksınız!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TOBB'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Bakan Şimşek'ın TOBB’da oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda “2024 yılında kimse bana bir şey istemek için gelmesin, para yok” dediği belirtildi. Şimşek'in seçimden sonra kimsenin kendisine kredi veya finansal kolaylık için gelmesini istemediğini söylediği; ayrıca zam taleplerine karşı durduğu için 'kötü adam' ilan edildiği kaydedildi.

Benzin ve motorine zam kapıda

Benzine 1 lira 53 kuruş, motorine 1 lira 10 kuruş zam bekleniyor.

Peş Peşe Rekor Kırmıştı! Altın fiyatlarında son durum

Gram, çeyrek, tam altın fiyatları kaç TL oldu? (13 Mart 2024 güncel altın fiyatları) Fed'in faiz indirimi beklentisiyle son günlerde rekor kıran altın fiyatlarında kısmen gerileme başladı. Gram, çeyrek ve tam altın fiyatları da son iki gündür düşmeye başladı.

Bitcoin’den rekor üstüne rekor

En büyük kripto para birimi Bitcoin, 73 bin 86 dolardan işlem görerek tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaran yasa Resmi Gazete'de

Emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkaran yasa Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çalışan anneye 2024 desteği: Süt ve emzirme parası, doğum izni, kreş ve çocuk yardımı nasıl alınır?

Asgari ücret ve memru zammı sonrası 86 kalemde iyileşme yapılırken; süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği de değişti. 2024 prim ve ödeneklerindeki artış tablosu SGK tarafından açıklandı. Yeni yılda doğum izni ücreti yaklaşık 50 bin TL'yi bulurken, çalışan anneye ödenecek tutar 70 bin 345 lirayı geçecek.

Gram altın 3 bin 500 TL olacak. Tarih verildi. Yatırım için gram altın alan dikkat! Kesme altın almayın, elinizde kalabilir.

Altın son yıllarda dövizden daha çok kazandırıyor. Yatırım yapmak isteyenlerin de tercihi altından yana oldu. Ancak merdiven altı diye tabir edilen yerlerden ucuz diye tercih edilen kesme altın ile ilgili kritik uyarı geldi. Elinizde kalabilir. Gram altının seçimlerden sonra 3 bin 500 TL’yi göreceği belirtildi.

İş değiştirenler dikkat: Yüklü bir borcunuz çıkabilir!

Yıl içinde işyeri değiştirenler veya aynı işverene bağlı çalışmaya devam etmekle birlikte işverenin şirketleri arasında geçiş yapanlar vergi sürprizi ile karşılaşabiliyor. Peki vergi borcuyla karşılaşmamak veya vergi iadesinden yararlanmak için ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Toplam 2812 haber.