Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Şarjlı Hibritlerde Büyük İndirim! ÖTV Düzenlemesiyle Hangi Araçların Fiyatı Düşecek?

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle şarjlı hibrit otomobillerde ÖTV indirimi uygulanacak. Hangi modellerin bu fırsattan yararlanacağı ve fiyatlarının ne kadar değişeceği büyük merak uyandırıyor. İşte indirimden etkilenmesi beklenen otomobiller ve tahmini yeni fiyatları…

Motorine indirim geldi, akaryakıtta fiyat değişti! İşte Siirt'te 25.07.2024 tarihli akaryakıt fiyatları

Motorine gelen 1 lira 47 kuruş indirim pompa satış fiyatlarına yansıdı.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığına zam yapıldı! İşte yeni aylık miktarları

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi. Temmuz ayında açıklanan enflasyon verileriyle birlikte rakamlar sil baştan değişti. Peki maaşlara kaç TL zam geldi, ilk zamlı maaş ne zaman alınacak?

Zincir Marketlerde Yeni Dönem Resmen Başladı: İşte Yeni Sistemin Detayları

Gıda işletmelerinde yeni dönem başladı. Zincir marketlerde karekod uygulamasına için hazırlıklar tamamlandı.

Yapı Kredi emekli promosyonunda rekor kırdı: Milyonlarca emekli bayram edecek

Emekli maaşlarına yapılan zam, bankaların verdiği promosyon oranlarına yansımaya başladı. Son olarak Yapı Kredi, kaçırılmayacak bir promosyona imza attı. İşte detaylar...

4 Bakanlık Düğmeye Bastı: Anneler İçin Yeni Destek Paketi

Annelere Destek konusunda yeni gelişmeler var. Cumhurbaşkanı talimatı ile 4 bakanlık düğmeye bastı. İşte açıklama ve detayları

Gazeteciler sokağa çıktı: ‘Geçinemiyoruz, haberiniz olsun’

TGS İzmir Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen gazeteciler, “Bir an önce ücretlerin insanca yaşanabilecek bir seviyeye gelmesi için adımlar atın, geçinemiyoruz” dedi.

Hükümetten yeni vergi kaçırma önlemi: E-Ticaret firmaları vergi toplayacak

Hükümet, vergi kayıplarının önüne geçmek adına çalışmalarını genişletiyor. Bu kapsamda e-ticaret platformlarına vergi toplama yetkisi verilerek e-ticaret platformlarının "ön tedarik" yoluyla 300 bin tedarikçiden vergi toplaması sağlanacak.

Altında Ani Düşüş! Uzmanların Şaşırtıcı Tahminleri Yatırımcıları Şoke Etti

Hafta içinde rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları, yatırımcıları şaşırtan bir düşüş yaşadı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, gram altının 3500 TL'ye, çeyrek altının ise 6000 TL'ye çıkabileceğini öngörüyor.

Boş Evi Olanlar Yandı! Konut Krizine 'Vergili' Çözüm

İkinci vergi paketiyle birlikte 'hayalet ev' olarak tanımlanan boş evlerden 'emlak ek vergisi' alınacağı iddia edildi.

Akaryakıta Korkutan zam iddiası: 15 TL zam gelecek | Mazot 60 liraya yaklaşacak

Dolar kurundaki yükseliş, Brent petrol fiyatlarını olumsuz yönde etkilerken bir zam iddiası daha geldi. Evren Devrim Zelyut, motorin fiyatlarına yakında zam yapılacağını ifade etti.

Otomobil Sektöründe Tescil Krizi: Binlerce Araç Sahibi Teslimat Bekliyor!

Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik regülasyonu GSR II’nin Türkiye’de uygulanmaya başlamasıyla birlikte otomobil sektöründe büyük bir kriz yaşanıyor. Ulusal tip onayı bulunmayan ithal araçların ARTES sisteminde tescili yapılamıyor, bu durum binlerce tüketicinin ödediği araçlarını teslim alamamasına yol açıyor. Sektör yetkilileri, sorunun çözülmesi için bugün bakanlık yetkilileriyle görüşmeye hazırlanıyor.

Yeni Vergi Paketinde Dar Gelirli İle İlgili Madde Var mı? Bakan Şimşek Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi paketinin "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması'" ilkesiyle hazırlandığını belirtti. Şimşek, paketin dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermediğini belirtti.

Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı artırıldı! İşte yeni miktarlar | Ne kadar arttırıldı? Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayılarındaki artışa bağlı olarak sosyal yardımların da artacağını söyledi. Göktaş, evde bakım yardımının 9 bin 77, yaşlı aylığının ise 5 bin 7 TL olduğunu duyurdu.

TOKİ Taksit Ödemeleri İçin Dev İndirim! Bakan Açıkladı | Yüzde 50 İndirim Yapıldı | İşte Yapılan İndirim ve Oranı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk" dedi.

Hayvancılığa yeni destek modeli geliyor: İşte ayrıntılar

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılığa yönelik yeni destek modeline ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı, “Destek konusu her üretim için değil, performansa dayalı bir üretim olacak.” dedi.

Altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Küresel risklerin artmasıyla altın fiyatlarında rekorlar üst üste geliyor. Gram altın, 2 bin 615 TL seviyelerine ulaşarak rekor tazeledi.

Sağlıklı Beslenmenin Günlük Maliyeti 880 TL'yi Aştı: Türkiye'de Açlık ve Yoksulluk Sınırları Nereye Gidiyor?

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR), Temmuz 2024 verilerini açıkladı. 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenme maliyeti aylık 26 bin 401 TL'ye ulaşırken, yoksulluk sınırı 72 bin 199 TL olarak belirlendi. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı günümüzde, kamu emekçilerinin barınma ve geçim sorunları giderek artıyor.

Yurt dışı çıkış harcına zam geldi (Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu?)

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harcının 150 TL'den 500 TL yükseldiğini duyurdu.

Toplam 3130 haber.