Dünya

Dünya Haberleri

Trump, suikast girişimi sonrası İran'ı tehdit etti: Haritadan sileriz

Eski ABD Başkanı Donald Trump, "Amerika'nın İran'ı haritadan silmesini istediğini" diye konuştu.

Joe Biden Öldü mü? ABD'de Siyasi Çalkantılar Devam Ediyor

ABD başkanlık yarışından çekilen Joe Biden'ın ölümüyle ilgili söylentiler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Ünlü boksör Ryan Garcia'nın tweet'i tartışmaları alevlendirdi. Peki, Biden gerçekten öldü mü? ABD resmi kaynaklarından henüz bir açıklama gelmedi.

Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında savaşın başlamasından bu yana yapılacak olan ilk yüz yüze görüşmenin Rusya'da yapılmasının planlandığı iddia edildi.

Haber Alınamayan Ödüllü Kürt Fotoğrafçı Murat Yazar’dan sevindirici haber

6 gün önce Zaho’ya gittikten sonra kendisinden haber alınamayan ünlü Kürt fotoğrafçı Murat Yazar’a ulaşıldı.

Dünya'yı Yeni Bir Ekonomik Kriz mi Bekliyor? Çin'de bir haftada 40 banka yok oldu

Asya ülkesi Çin'de konut sektöründeki yavaşlama, bankalarla ilgili krizi tetikledi. Ekonomik büyümenin yavaşlamasının, bankacılık sorunlarını ağırlaştıracağı belirtiliyor.

Dünyada sistem çöktü! Bankacılık, havayolları, hastaneler! Markalar bir bir 'arıza' mesajı paylaşıyor

Bilgisayar yazılım sistemlerindeki global kriz nedeniyle birçok sektörde işlemler yapılamıyor. Dünyada bazı TV kanalları yayınlarını durdurdu, birçok havayolu şirketi uçuşlarını iptal etti. THY'den yapılan açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtildi.

Esed Normalleşme İçin Şartını Söyledi! Erdoğan'la Görüşmek İçin

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "normalleşme" çağrısına yanıt verdi. Erdoğan'la görüşmenin "içeriğe" bağlı olduğunu belirten Esed, "Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde" görüşmenin gerçekleşeceğini söyledi. Esed, "Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmez ama bu, kuralların dışına çıkmamız gerektiği anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

Suriyelilerin Dönüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Türkiye'den İki Kritik Şart

Suriye yönetiminin "güvenli geri dönüş" ve "mülk iadesi" garantisi vermesi durumunda, Türkiye'deki Suriyeli göçmenlerin büyük bir kısmının ülkelerine geri gönderilmesi gündeme gelecek.

Avrupalılar Neden Evde Ayakkabılarıyla Yaşıyorlar! Eve Neden Ayakkabılarıyla Giriyorlar...

Yabancı dizi ve filmlere aşinalığı olanlar, özellikle Avrupa ülkelerinde evlerde ayakkabı ile dolaşmanın sıradan bir durum olduğuna şahit olmuştur. Türkiye'de dar bir sınıf dışında görülmeyen bu davranış, Batı ülkelerinde öylesine yaygın bir norm haline gelmiştir ki, "Ayakkabılarını çıkarır mısın?" teklifinde bulunmak bile birçok ülkede kabalık olarak kabul edilir. Peki neden ev içerisinde ayakkabı ile dolaşmak bazı kültürlerde ayıp kabul edilirken, bazılarında normal karşılanıyor?

Dünya nüfus sıralamasında Türkiye'nin yeri belli oldu

Türkiye 85 milyon 372 bin 377 kişilik nüfusuyla 194 ülke arasında 18. sırada yer alırken dünyanın toplam nüfusunun yüzde 1,1'ini oluşturdu.

Kürt kadın siyasetçi milletvekili seçildi

İngiltere’de yapılan genel seçimlerde, Kürt kadın siyasetçi Feryal Clark İşçi Partisi’nden milletvekili olarak seçildi.

Mustafa Destici 'Vatandaşlıktan Çıkarılsın' Dedi, Ailesi 'Zaten Vatandaş Değil' Dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, EURO 2024'te Almanya Milli Takımı'nda oynayan ve "Ben Kürdüm" diyen Deniz Undav'ın vatandaşlıktan çıkarılmasını talep etti. Undav'ın ailesi ise "Zaten Türk vatandaşı değil" yanıtını verdi.

İran'da cumhurbaşkanlığı seçiminde kimse yüzde 50'yi geçemedi! İşte 2. tura kalan adaylar

İran'daki cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemeyince en çok oy alan reformist Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakâr Said Celili, ikinci tura kaldı.

Biden ve Trump'ın canlı yayındaki tartışmasına Türkiye'nin tanıtımının yapıldığı reklam damgasını vurdu

ABD Başkanı Joe Biden ile eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 ABD başkanlık seçimi öncesi ilk canlı yayın tartışmasına çıktı. ABD tarihinde, başkan tartışmaları arasında reklamla bölünen ilk tartışma olan yayın arasında Türkiye'nin turizm reklamı yapıldı.

O ülkede başörtüsü yasaklandı

Tacikistan'da başörtüsü kullanılmasını ve dini bayramların kutlanmasını yasaklayan yasa tasarısı onaylandı.

İdama mahkum edilen Kürt rapçi için kritik karar!

İran'da Jîna Mahsa Amini'nin uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltındayken ölmesinin yol açtığı protestoları destekleyen Kürt rapçi Tumac Salihi'nin ikinci kez idamdan döndüğü belirtildi.

Mekke'de aşırı sıcaklar nedeniyle ölen hacı sayısı bini aştı

Mekke'de aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybeden hacı adaylarının sayısının bini geçtiği belirtildi. Ölümlerden yarısını kayıt yaptırmadan hac ibadetini yaptırmaya gelenlerin oluşturduğu düşünülüyor. 

Ermenistan, Filistin devletini tanıdı

Dört Avrupa ülkesinin ardından, Ermenistan da Filistin devletini resmen tanıdığını açıkladı. Ülkenin kararını Ermenistan Dışişleri Bakanlığı kamuoyuna duyurdu.

Türk Lirası’nın değerli olduğu ülkeler hangileri? İşte sıralı liste…

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Türk Lirası’nın değerli olduğu ülkeler ucuza tatil fırsatı sunuyor. Peki, Türk Lirası’nın değerli olduğu ülkeler hangileri? İşte sıralı liste…

Toplam 1281 haber.