Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatları rekorları altüst etti, dolar yükselişte

Dolar 31 lira sınırını zorluyor, sterlin 39 lirayı aştı. Geçen hafta 13 bin 500 lira civarında olan tam altın yeni haftaya 14 bin liradan başladı.

Para cezalarına zam geliyor

Kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen düzenleme Meclis'e sunuldu. Düzenlemeden detaylar paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, adli para cezalarında alt ve üst sınırın artırıldığını bildirdi.

Erdoğan, emekliye bayram ikramiyesini açıkladı: 3 bin TL

Erdoğan, Ramazan Bayramında emeklilere verilecek ikramiyelerde 'bütçeyi tekrar zorlama pahasına' düzenlemeye gidileceğini ve emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıkladı.

İşte TÜİK anketinde Türkiye'nin en büyük sorunu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, hayat pahalılığı ise ülkedeki en büyük sorun olarak görüldü.

Geçen sene yaklaşık 660 milyon liralık bozuk para cebe girdi

2023 yılında, toplamda 781 milyon 492 bin 300 adet madeni para tedavüle sürüldü ve bu madeni paraların toplam değeri cebimize 659 milyon 542 bin 600 lira olarak yansıdı.

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Faturalarda artış yaşanacak

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Türkiye genelinde doğal gaz faturalarına ek ücret uygulaması Mart ayında başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, kış aylarında indirimli doğalgaz kullanımı sona erecek, bu da faturalara yansıyacak.

Yeni Yılın İlk Karpuzu Siirt'teki Manavlarda Yer Almaya Başladı! İşte Dudak Uçuklatan Fiyatı...

Yeni yılın ilk karpuzu Siirt'teki manavlar yer almaya başladı. Fiyatı dudak uçuklattı. 6 kiloyu biraz geçen bir karpuz 500 TL'den satışa sunuluyor.

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Faturalarda artış yaşanacak

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Türkiye genelinde doğal gaz faturalarına ek ücret uygulaması Mart ayında başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, kış aylarında indirimli doğalgaz kullanımı sona erecek, bu

Milyonları İsyan Ettiren Karar: Bayram İkramiyesi O Emeklilere Ödenmeyecek

Ramazan ve Kurban Bayramı için emeklilere ödenen ikramiyeler, bu yıl mart ayında hesaplara yatırılmaya başlanacak. EYT düzenlemesi nedeniyle emekli sayısı her geçen gün artış gösterirken, yeni emekliler işlemlerini o tarihe kadar tamamlayamazlarsa ikramiye almaya hak kazanamayacak.

Evlilik kredisine başvurular yarın başlıyor

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular yarın depremlerden etkilenen illerde başlıyor. Fonla, 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları ne kadar?

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1968 lira seviyesinden işlem görüyor. Düşüş eğilimini beşinci işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı ise yatay seyrediyor. ABD'de beklentileri aşan enflasyon verileri, Fed'in faiz indirimlerine daha geç başlayacağına yönelik öngörüleri artırırken, Avro Bölgesi'nde açıklanacak büyüme verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doları aştı

Kripto para birimi Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin'in 7 gündeki değer kazancı yüzde 17,4'ü geçti.

GAÜN'lü akademisyen dünyanın en başarılı genç ekonomistleri arasında

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Destek, RePEc/IDEAS (Research Papers in Economics) verilerine göre hazırlanan ve 2024 yılı Ocak ayı için yayınlanan dünyada en başarılı genç ekonomistler listesinde yer aldı.

Mehmet Şimşek'ten kiracıları ilgilendiren açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzı artırılacak" dedi.

Araç sahipleri dikkat! Motorine bir okkalı zam daha geliyor

Brent petrolde yaşanan hareketlilik bir zam haberini daha beraberinde getirdi. Motorine pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 40 kuruş zam geliyor.

MB Başkanı ‘düzenleme’ diyerek duyurdu: Elektrik ve doğal gaza zam yolda

Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan, gelecek günlerde elektrik ve doğal gaz fiyatlarında ‘düzenleme’ yapılacağını söyledi.

Gram, çeyrek ve cumhuriyet altınında son durum

Altının gramı, dün dolar kurundaki artışa paralel değer kazanarak günü yüzde 0,08 yükselişle 2 bin 1 liradan tamamladı. Bugün ise yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışının hemen altında 2 bin lira seviyesinde bulunuyor. ABD'de ekonomik aktivitenin güçlü kalmayı sürdürdüğüne yönelik sinyaller ve Fed yetkililerinin açıklamaları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Batman'da arıcılara yüzde 75 hibeli 4 bin adet arı kovanı desteği sağlanacak

Batman'da arıcılığı geliştirme projesi dahilinde 4 bin adet polen tuzaklı ve yüzde 75 hibeli fenni arı kovanı dağıtımı yapılacağı açıklandı.

Anket açıklandı: Ekonominin en önemli sorunu ne?

ASAL Araştırma “Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu ne?” sorusunun yanıtını 26 ilde yaptığı anketle araştırdı. Gıda fiyatlarındaki artış ilk sırada yer aldı.

Toplam 2901 haber.