Ekonomi

Ekonomi Haberleri

2024 ÖTV muafiyetli araç üst limiti Resmi Gazete'de yayımlandı

Engelli vatandaşların ÖTV muafiyetli sıfır araç alımlarında 2024 yılı üst sınır netleşti. Limit, 1 Ocak 2024’ten itibaren yüzde 58 oranında arttı. Detayları, CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer, TOEF Sosyal İşler Sorumlusu Ahmet Bağbekleyen’e sordu.

Pek Çok Marka, Fiyat Listelerini Güncellemeye Aldı! Otomobil Fiyatlarına Zam Geliyor

Otomobil markaları, yılın ilk gününde fiyat listelerini güncellemeye aldılar. Sektör kaynaklarının zam beklentisinin bulunduğu Ocak 2024'te fiyatların nasıl değişeceği, şimdiden merak konusu.

Akaryakıt Fiyatlarında Devasa Bir Zam Bekleniyor

Akaryakıt fiyatları, önümüzdeki günlerde ÖTV kaynaklı olarak zamlanabilir. Henüz resmî bir açıklama yok ancak mevcut ÖTV düzenlemesi, fiyatları tahminen 3 TL civarında artıracak.

Özel İletişim Vergisi ve Telsiz Kullanım Ücretine Zam Geldi

Özel İletişim Vergisi ile Telsiz Kullanım Ücreti'ne zam yapıldığı açıklandı. Buna göre; aktif olarak mobil hat kullanan tüm vatandaşlar, 2024 yılında 15 TL Telsiz Kullanım Ücreti ödeyecekler.

Bugünden itibaren geçerli olacak! İşte pasaport, ehliyet ve cep telefonu harçlarının zamlı fiyatları

2024 yılının ilk gününde önceden belirlenen zamlar uygulanmaya başlandı.

Cevdet Yılmaz rakam verdi: Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

Yılmaz, "Memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı 15 puanlık artışla yüzde 50'ye yakın çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacak" ifadelerini kullandı.

2024 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 58 zam! İşte yeni fiyatlar...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) 2024 yılında, 2023'ün yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 oranında zam geldi.

Yoksulluk sınırı 47 bin lirayı aştı

Türk-İş'in Aralık ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre açlık sınırı 14 bin 431 lira olurken yoksulluk sınırı 47 bin lirayı aştı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 796 liraya ulaştı. Böylece 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret bekarın yaşam maliyetinin altında kaldı.

2024 Asgari ücrette aile yardımı rakamları açıklandı

Asgari ücret zam tutarının açıklanmasının ardından birçok kalemde de artış meydana geldi. Aile Destek Yardımı ne kadar oldu, zam olacak mı? sorusu kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırıldı. 2024 Ocak Aile Destek Ödemeleri ne kadar olacak? sorularının yanıtı haberimizde...

Asgari ücret açıklandı, marketlerde etiket değiştirme mesaisi başladı

Asgari ücretin açıklanmasının hemen sonrasında zincir marketlerdeki fiyat etiketi değişiklikleri dikkat çekti. Vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından durumu eleştirdi. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, "Asgari ücretin açıklandığı günün akşamı yine etiketlerle oynandı. Geçmişte 'Dolar arttı, akaryakıt fiyatları yükseldi' derlerdi. Şimdi mazeretleri ne?" dedi. Yeni yıla girilmesiyle de etiketlerin yine değişeceği belirtildi.

Sigara Fiyatlarına Yeni Zam Yolda: 2-5 TL Arasında Artış Bekleniyor! Satışına sınırlama geldi

Tütün ve tütün ürünlerindeki ÖTV düzenlemesi sonrasında sigara fiyatlarına yeni bir zam daha geliyor. Güncellenen vergi oranları ile birlikte, 50 TL'nin altında sigara bulma olasılığı düşerken, yeni yılda sigara fiyatlarına 2-5 TL arasında zam bekleniyor.

Memur ve emekliye yüzde 50 zam bekleniyor

Asgari ücretin kesinleşmesinin ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. 5 aylık enflasyona göre memurlar yüzde 44'lük zammı cebine koydu. Aralık ayı verisi ve refah payı eklemesiyle bu oranın yüzde 50'lere çıkması bekleniyor. Memur zammı, emekli içinde referans olacak. Yüzde 50'lik zamma göre en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 800 TL'ye, en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye, en düşük SSK ve BağKur emeklisi maaşı da 11 bin 250 liraya çıkacak.

Asgari ücretteki 2 liranın sırrı ortaya çıktı

Asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesinin ardından 2 liralık küsurat tartışma konusu oldu. Herkes neden ''17 bin değil de 17 bin 2'' diye sorarken, 2 liranın sırrı ortaya çıktı.

Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?

Zamlı asgari ücretin rakamı açıklandı. Buna göre çalışanlar maaşlarını yüzde 49 zamlı olarak alacak. 1 Ocak 2024 tarihi ile geçerli olmaya başlayacak olan zamlı asgari ücret, çalışanların hesabına Şubat ayında yatacak.

İşsizlik ödeneği, Stajyer maaşları, GSS primleri... Yeni asgari ücret birçok kalemi etkiledi

Asgari ücretin, 2024'te brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş, net 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlenmesiyle işsizlik ödeneğinden Genel Sağlık Sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar birçok kalemde 1 Ocak itibarıyla değişiklik yaşanacak.

Kasımda kartlı ödemeler yüzde 116 arttı

Kartlı ödemeler kasımda 887,9 milyar TL oldu. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile eylül ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116 arttı.

Engelli maaşı ve Evde bakım maaşı 2024'te ne kadar olacak?

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi, birçok sosyal yardım ödemesini etkiledi. Bu kapsamda, evde bakım maaşı olarak bilinen engelli sosyal yardım ödemesinin yeni miktarları da belli oldu. İşte, 2024 yılında evde bakım maaşı tutarları:

Altında büyük yükseliş! Zirve tazeledi. 28 Aralık 2023 Perşembe gram, yarım ve çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı ve serbest piyasada altın fiyatları

Gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları sorgulanıyor. Altın fiyatları Kapalıçarşı ve serbest piyasada rekor kırdı. Gram altın serbest piyasada 1974 TL'yi gördü. Peki 28 Aralık 2023 Perşembe gram, yarım ve çeyrek altın ne kadar? İşte Kapalıçarşı ve serbest piyasada altın fiyatları.

Sigaraya zam kapıda! Vergi oranları değişti

Enflasyonla mücadele kapsamında tütün ürünlerinin vergi dağılımında değişikliğe gidilerek nispi vergi oranı azaltıldı, maktu vergi oranı artırıldı.

Toplam 2954 haber.