Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakanlık destek ödemelerini duyurdu! Hibe verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde hibe desteği sağlayacak.

Kombiyi açıp kapatmak mı yoksa kısıkta yakmak mı daha tasarruflu? İşte doğalgaz faturasını düşürecek yöntem

Kış aylarında en çok merak edilen sorulardan biri hiç şüphesiz 'Kombiyi kapatıp açmak mı daha ekonomik yoksa sürekli kısıkta çalıştırmak mı?' oluyor. Kimileri evde olmadığı zamanlarda faturadan tasarruf etmek adına kombiyi kapatmayı tercih ediyor ancak hata yapıyor. Uzmanlar kombinin gün içerisinde belirli bir ısıda tutulmasının hem enerjiden hem de faturadan tasarruf sağlayacağını belirtiyor.

81 ildeki kuyumcular açıkladı: Artık o altınları vatandaştan almayacaklar

Altın yatırımında güvenlik önlemleri alan kuyumcular, kesme altınların geri alınamayacağını duyurarak dolandırıcılık riskine karşı önlem aldılar. Yeni uygulamanın detayları da belli oldu. İşte o detaylar

Doların ateşi düşmüyor! Yeni güne yükselişle başladı

İstanbul serbest piyasada dolar 30,3250 liradan, euro 32,8720 liradan güne başladı.

Ehliyetini yıl sonuna kadar yenilemeyenler ne kadar ceza alacak?

İçişleri Bakanlığı, 2024 sonuna kadar ehliyetini yenilemeyenlere 4 bin 64 lira ceza verileceğini açıkladı.

Merkez Bankası yine faiz artırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan daha artırdı.

Altın için kritik gün: Gözler merkez bankalarında

Altın, haftanın 4. gününe yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1963 lira seviyesinde bulunuyor.

TOKİ Siirt Batman ve birçok ilde 6500 TL taksitle ev ve dükkan satıyor!

TOKİ ev mi satacak? TOKİ iş yeri mi satacak? TOKİ satılık konut kirası ne kadar? Teklif alma toplantısı nerede yapılacak? Hangi şehirlerden konut ve iş yeri alınabilecek?

Araç sahipleri dikkat! Uymayanın trafiğe çıkması yasaklanacak

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) uygulamalarında önemli değişiklikler ve uyarılarla ilgili haberimiz var. MTV'ye dair yapılan güncellemeler, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Ödemesini yapmayan trafiğe çıkamayacak

Zamlı dul ve yetim aylığı tablosu belli oldu: 2024 yılı için maaş ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Dul ve yetim aylıkları 2024 yılı itibari ile zamlandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Dul ve yetim aylığı, vefat eden sigortalının eşine çocuk olmaması durumunda yüzde 50 oranında yatırılıyor. Peki, dul ve yetim maaşı ne kadar oldu?

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 103 milyon TL ceza

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan denetimler sonucunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Emekliye Bir Zam Daha Yapıldı! Bakan Işıkhan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükselmişti. İşte yeni zam...

Emeklilere Müjde: 15 bin TL promosyon verilecek!

Bankalar ile yapılan promosyon anlaşmalarıyla ilgili detaylar Ocak ayında ortaya çıkmaya devam ediyor. Emeklilere yönelik 2024 yılında da maaşa ek promosyon ödemeleri yapılacak. Ocak ayının ortalarında yapılan duyurulara göre, aynı bankadan üç yıl boyunca maaş alacak emeklilere 15 bin TL'ye varan promosyonlar sunulacak

Bu gece yarısından itibaren benzine 1 lira 46 kuruş zam gelmesi bekleniyor

Bu gece yarısından itibaren benzine 1 lira 46 kuruş zam gelmesi beklenirken, fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 38 lira 37 kuruştan, Ankara'da ise 39 liradan satılacak.

Düşük Gelirli Ailelere 50 Bin TL Finansal Destek!

Ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşlar için devlet destekleri, PTT'nin etkin katkılarıyla hayat buluyor.

Dolar 45 TL Gram Altın 3 bin TL. İslam Memiş Tarih Verdi. Altın Almak İsteyenlere Çağrı Yaptı. Gram Altın Ne kadar?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftaki yazısında dikkat çekici tespitlerde bulundu ve çok önemil açıklamalar yaptı. Borsa'da alım zamanı mı sorusuna cevap veren Memiş, dolar ve gram altın için tarih verdi zirve yapacağı tarihi açıkladı.

En ucuz otomobili almak için bakın kaç asgari ücret gerekiyor

Türkiye’de yeni bir sıfır araç sahibi olmak asgari ücretli çalışan için tamamen bir hayal.

Bomba iddia! Seçim öncesi emeklilerin tamamına 4 bin TL ile 8 bin TL arasında seyyanen zam yapılabilir

SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yapılan yüzde 5'lik ek zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması tartışma konusu olurken, Ankara kulislerine düşen iddia büyük ses getirdi.

Mehmet Şimşek açıkladı: Ev sahipleri mercek altında

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin mart ayında doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin mercek altına alındığını belirterek, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak." dedi.

Toplam 2916 haber.