Sağlık

Sağlık Haberleri

Peynir Artık Böyle Satılamayacak! İşte Yeni Düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir peynir üretim düzenlemesi üzerinde çalışıyor. Buna göre eritme peynir yöresel peyniri çağrıştıracak şekilde ve kaşar peyniri adıyla satılamayacak. Bakanlık konuyla ilgili taslağı kamuoyunun görüşüne açtı. Geri dönüşlerin ardından taslağa son hali verilecek.

Duş Almanın Bilinmeyen Gücü: Stresi Azaltan Bilimsel Gerçekler

Yoğun iş günlerinin ardından alınan duşun rahatlatıcı etkisi herkesçe bilinir. Ancak bu rahatlama hissi sadece fiziki mi? 2023 yılında yapılan bilimsel çalışmalar, temizlik davranışlarının stres üzerindeki şaşırtıcı etkilerini ortaya koydu.

SGK yeni listeyi açıkladı: Bu hastalıkları geçirenler direkt emekli olacak

Sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde ciddi sağlık sorunları nedeniyle çalışma kapasitesini kaybeden bireyler bu hakka başvurarak erken emeklilik imkanından faydalanabiliyor.

Milletvekillerinin sağlığı için milyonlar harcandı

Ocak- Haziran döneminde milletvekillerinin tedavi, sağlık malzemesi ve ilaç giderleri için bütçeden 52 milyon 567 bin TL harcandı.

Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın etkili yolları

İshal sonucu oluşan sıvı kaybının çocukları daha fazla etkilediğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, ishal tedavisinin ilk adımının sıvı kayıplarının ağız yoluyla yerine alınması olduğunu söyledi

Yaz Sıcağında Klima Kullanımında Dikkat: Uzmanlar, Sağlığınızı Tehlikeye Atabilecek Yanlışlar Hakkında Uyarıyor!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, klima kullanımını yaygınlaştırıyor ancak uzmanlar, bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli noktaları vurguluyor.

Parası az olan daha mutlu uyuyor!

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi Kişisel Finans Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, tasarruf yapmanın insanların maddi kaygılarını azalttığı ve beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olmalarını sağladığı ortaya kondu.

Prof. Dr. Cenap Ekinci'den Büyük İddia: 'Diyarbakır'da Halk Kobay Yapıldı! Gizemli Uçakla Yapılan Etik Dışı Tedavi Deneyleri ve Örtbas Girişimi

Deva Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci, X sosyal medya platformu üzerinden Diyarbakır'da 2020 yılında gerçekleşen ve halkı hedef alan ciddi bir iddiayı gündeme getirdi.

Raporlu İlaç Kullananlar Hastaneye Gitmeden de İlaçlarını Alabilecekler! İşte Raporlu İlaçlar İçin Yapılan Düzenleme

Raporlu ilaç kullanan hastalar, hastaneye gitmeden de ilaçlarını alabilecekler. Bu yenilik, hastaların hayatını kolaylaştırmayı ve zaman tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.

Tayt Giymenin Bilinmeyen Zararları: Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın!

Rahatlığıyla tercih edilen taytlar, düşündüğünüz kadar masum değil. Yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İşte tayt giymenin beklenmedik etkileri...

Airfryer Kullananlar dikkat! Airfryer Zararları Nelerdir?

Airfryer, henüz yeni bir mutfak eşyası olarak kullanıma sunulur. Bu küçük mutfak eşyası, hızlı ve pratik kullanım sunduğu için pek çok kişi tarafından ilgi görür. Özellikle de kızartılacak besinleri dakikalar içerisinde tüketime hazır hale getirir. Normal kızartma yağında ya da fırında kızartmak çok daha zaman alıcıdır. Ancak airfryer, kızartma süresini kısaltarak besinlerin pişmesini sağlar.

Ünlü peynir markası marketlerden kaldırıldı: Kısırlığa neden oluyor

Marketlerde satılan ünlü Meistereigenossenschaft Sarzbüttel marka peynirler geri toplatılıyor. Listeria kontaminasyonu nedeniyle çeşitli peynir grupları toplatılıyor. Bu peynirleri yiyenlerde yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetleri baş gösteriyor.

Araştırma: Zeytinyağı, ölüm riskini yüzde 28 azaltıyor

Bilim insanları, her gün yarım çorba kaşığından fazla zeytinyağı tüketen kişinin bunamadan (demans) ölme riskinin yüzde 28 oranında düşebileceğini duyurdu.

Bilim insanları, bazı kişilerin neden Covid olmadığını buldu

İngiliz bilim insanları, Covid-19 üzerine yaptıkları bilimsel çalışmada, bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen Kovid-19 olmadıklarını tespit etti.

Yazın gözleri tehdit eden 8 alışkanlık: Kalıcı görme kaybına neden oluyor

Yaz aylarının getirdiği güneş, deniz, havuz ve polenler, göz sağlığınızı ciddi şekilde tehdit edebilir. Uzmanlar, bu dönemde gözlerinizi korumak için dikkat etmeniz gereken alışkanlıkları ve almanız gereken önlemleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ölüme yol açan ağrı kesici hakkında soruşturma başlatıldı: Liste yayınlandı | Metamizol içeren ağrı kesiciler

Avrupa İlaç Kurumu (EMA), metamizol içeren ağrı kesicilerin agranülositoza neden olabileceği endişesiyle ilgili bir inceleme başlattı.

Kurban etinizi nasıl saklamanız gerekir, işte püf noktaları!

Kurban Bayramı'nda etlerinizi nasıl sakladığınız, hem sağlık hem de lezzet açısından büyük bir rol oynar. Kurban etinizi uzun süre taze tutmanın ve doğru koşullarda saklamanın ipuçlarını sizler için derledik.

Bakanlık duyurdu: Reçeteli ilaçlarda yeni dönem başlıyor

Aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısı 1858'e çıkarıldı. İlaçların listesi SGK tarafından paylaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Diyarbakır’da 101 yaşındaki hastanın kan talebine ilginç şart! Bu şekilde evli olanlar gelmesin

Diyarbakır’da 101 yaşındaki babası için kan duyurusu yapan Gazeteci-Yazar Rezan Tovjîn ilana ilginç bir not ekledi.

Toplam 896 haber.