Maaşlarındaki Artış, Banka Promosyonlarını Yeniden Şekillendiriyor: En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin TL'ye Çıkınca Bankalar Yarışa Girdi!

2024'te emekli maaşlarında meydana gelen artış, banka promosyonlarını dönüştürdü! En düşük emekli maaşı 10 Bin TL'ye çıkarken, bankalar yüksek tutarlı nakit promosyonlarla rekabet ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

2024 yılında emekli maaşlarının artması, bankalar arasında promosyon yarışını kızıştırdı. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkmasıyla birlikte, bankalar müşteri çekmek için daha cazip teklifler sunuyor.

Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emekli maaşlarının artmasıyla birlikte banka promosyonları güncellenecek. Burada tabi en düşük emekli maaşı 7500 liraydı, 10 bin TL'ye çıktı. Kök maaşı 7013 lira olanlar aslında yüzde 42'lik zam 10 bin TL'ye tekabül ediyor. Oransal zam almamış oluyor. Ama daha yüksek bir maaşı varsa vatandaşlarımızın yüzde 42.6'lık zam direk maaşlarına yansıyor" dedi.

Bayram, daha yüksek maaş alan emeklilerin bu artıştan daha fazla etkileneceğini belirterek, "Bu da daha fazla paranın banka yatması demek. 7500 TL'nin mevduat faiziyle 10 bin TL'nin mevduat faizi aynı olmayacaktır. Aynı bu hesaptan gidecek olursak bir kişinin en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak emekli maaşının bankadan çekmesi promosyonları da değiştirecektir" diye ekledi.

Bankalar, emeklilere daha fazla avantaj sunmak için promosyon tutarlarını güncelliyor. Şubat ayında yapılacak promosyon düzenlemeleriyle birlikte, emekliler daha yüksek tutarlarda promosyon almaya hak kazanabilirler. ING Türkiye'nin örneğinde olduğu gibi, bazı bankalar 15 bin TL'ye kadar nakit promosyonlar sunarak emeklileri cezbetmeye çalışıyor. Bu durum, emeklilerin banka tercihlerini etkileyebilir ve daha avantajlı tekliflere yönelmelerine neden olabilir.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN