Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gram altında sert düşüş

Altın fiyatları, ABD'de açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verilerinin Fed'in yakın zamanda faiz indirimlerine gideceği yönünde beklentileri düşürmesiyle değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta içi 2014 liraya ulaşarak tarihi rekora ulaşan altının gram fiyatı, haftanın ilk gününde 1992 liradan işlem görüyor.

Aylık enflasyon beş ayın zirvesine çıktı

Türkiye tüketici enflasyonu aylık bazda Ağustos ayından beri en yüksek seviyede gerçekleşti ve aylık enflasyonda beş aylık düşüş trendi sona erdi.

TCMB, Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak

TCMB, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, Türk lirası (TL) mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak.

Darphane onayladı! İşte 2024 yılında basılacak yeni madeni paralar listesi

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle yeni madeni para 5 TL ve demir 10 TL, kağıt 500 TL, 1.000 TL banknot para basılacağı iddia edilmişti. Darphane yeni basacağı paraların listesini yayımladı.

Bakan Göktaş: 'Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat'ta başlıyor'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat'ta başlayacağını duyurdu.

Emekliye ek zam Resmi Gazete’de: İşte ayrıntılar

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ayından itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Gaziantep'te 1 milyon lira değerinde kaçak sigara ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekiplerince yapılan operasyonlarda piyasa değeri 1 milyon TL olan 19 bin 467 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 21 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden affını istedi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan: Görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum

Eşi erik aşeren yandı! Tanesi 100 lira

Kış aylarında genellikle hamile olan anneler için satışa sunulan yeşil eriğin fiyatı cep yakıyor. Tanesi 100 liradan satılan yeşil eriğin ortalama 50 gram gelen 3 adet şeklindeki paketi, 300 liradan tezgahlarda alıcı bekliyor.

Altının gram fiyatı güne yükselişle başladı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 12 lira seviyesinde işlem görüyor.

Kredi kartında yeni dönemde uyarılar peş peşe geliyor: Asgari ödeme tuzağına düşmeyin

Bankalardan müşterilerine 'kartınız kapatılabilir' mesajı gönderilirken; söz konusu alımlarla ilgili 'tek bir şart'ın sunulabileceği belirtildi. Ayrıca BDDK tarafından belirlenen asgari ödeme oranlarında, yakın bir zamanda değişiklik olması bekleniyor. TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez önemli uyarılarda bulundu.

Benzin rekor kırdı: Yeni zam pompaya yansıdı

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansımaya devam ediyor. Benzine 95 kuruş zam geldi.

Kanun teklifi verildi: Evliliklerinde 25 yılı dolduran çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı

CHP’li Mahmut Tanal, evliliklerinde 25 yılı dolduran çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı tanınması amacıyla hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.

Şubatta doğalgaza zam gelecek mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), şubat ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi

Emeklilere bir zam daha yapılacak iddiası! İşte kulislerde konuşulan rakam

Yapılan artışlar emeklilerin en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 10 bin TL'ye mahkum kalmasını önleyemedi. Konuyla ilgili şikayetlerin farkında olan hükümetin seçim öncesi 4 bin lira seyyanen artış yapabileceği konuşuluyor.

4 Adaylı İlk Anket Yayınlandı! İşte DEM Parti Aday Çıkarırsa İmamoğlu ve Kurum’un Alacağı Oy

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen yer tartışmasız İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Partilerin yoğun mesai harcadığı Megakent için gazeteci İsmail Saymaz dikkat çeken bir anket yayınladı.

Motorine dev zam geliyor: Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamları olacak

Başta motorin ve benzin olmak üzere akaryakıt fiyatları son dakika gelişmeleri milyonlarca araç sahibinin gündeminde yer alıyor.

Emeklilik hayali kuranlara müjde! 50 yaşla emeklilik imkanı geliyor

Bağ-Kur reformuyla yeni emeklilik fırsatları: Prim şartı düşüyor, kısmi emeklilik imkanı artıyor! Emeklilik sistemine yenilik geliyor. Bağ-Kur reformuyla gelen kısmi emeklilik avantajları! prim günü şartı azalıyor, esnek emeklilik planları kapıda!

Motorine bir büyük zam daha geliyor

Motorinin litresine salı günü 1,15 lira zam yapılacak. Motorine geçen hafta 1.15 TL, benzine 1 TL 46 kuruş zam yapılmıştı.

Toplam 2916 haber.