Genel

Genel Haberleri

PTT müjdeyi verdi! KPSS olmadan işçi alacak…

Türkiye’de birçok kişi iş sıkıntısı çekmektedir. Birçok kişi ekonomik sıkıntıdan dolayı yaşadığı yerlerde iş bulamamaktadır. PTT iş fırsatını ayağınıza kadar getiriyor. Tüm merak edilenler haberimizin geri kalanında…

36 bin sözleşmeli sağlık personelinin hizmet birimleri açıklandı

36 bin sözleşmeli tabip ve uzman tabibin görevlendirileceği hizmet birimleri açıklandı. Karar Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Taksim bombacısı Ahlam Albashir için karar: 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1794 yıl hapis cezası

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle ve 1794 yıl hapse çarptırıldı.

Sarıyer'de kadın öğretmene okulda saldırı: Öğrenciden tehdit, veliden yumruk

Sarıyer'deki Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö. akran zorbalığı nedeniyle uyardığı öğrencisinin okula gelen velisi tarafından yumruklanarak darbedildi. Saldırgan gözaltına alındı.

İkinci Kadir Şeker vakası! Mahkeme karar verdi.

Eskişehir'de, eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'yi (64) engellemeye çalışırken bıçaklama suçlamasıyla tutuklanıp, serbest bırakılan 22 yaşındaki Tolga Daşkıran'a (22) yerel mahkemece 5 yıllık hapis cezası verildi. Daşkıran'ın avukatı Muhammed Serkan İleli kesinleşen hapis cezasının vicdanlarını yaraladığını belirtti.

Konya’da öğretmenden öğrenciye cinsel istismar: WhatsApp ve Instagram mesajları delil oldu, tutuklandı

Konya’da bir lisede görev yapan 55 yaşındaki öğretmen M.K, öğrencisi 14 yaşındaki S.D’ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı. Kız çocuğu S.D’nin uzak durmaya çalıştıkça, tacizlerine WhatsApp ve Instagram’dan mesaj yoluyla devam ettiğini anlatan anne N.D, “Okulda da el hareketiyle cinsel istismarda bulununca, kızım durumu bize söyledi. Biz gerekeni yapıp, savcılığa ve okul idaresine şikayette bulunduk.” dedi.

10 Kasım'da Atatürk'e hakaret eden şahsın cezası belli oldu

Beşiktaş'ta, 10 Kasım'da, Cuma Namazı hutbesinde Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı, 3 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Bir devrin sonu! Getir, tüm çalışanlarını işten çıkardı! Ülkeden çekiliyor...

Türkiye merkezli hızlı teslimat şirketi Getir, Almanya pazarından çekilme kararı aldığını duyurdu. Şirket, 15 Mayıs itibarıyla Almanya'daki faaliyetlerini tamamen durduracak ve bu süreçte yaklaşık 1800 çalışanını işten çıkaracak. Karar, Getir'in yaklaşık bir buçuk yıl önce 1,2 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın aldığı rakibi Gorillas'ı da kapsıyor.

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

Çorlu tren faciası davasında karar çıktı

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin Karasu'ya 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu

Bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri erişime açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu.

Trafik sigortasında yeni dönem! Zam oranı değişti

Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...

Önemli Gelişme : TikTok Türkiye'de Kapatılıyor Mu?

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: "Muhtemelen önümüzdeki günlerde TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağıracağız. Çünkü bize verdikleri cevaplarla yaptıkları uygulama arasında fark olduğunu görüyoruz."

Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu.

150 liralık tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı

Beyoğlu'nda 150 liralık tıraş ücretini fazla bulan bir kişi berberi kurşunladı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 1829 işçi alımı yapacak (MSB işçi alımı başvuru tarihleri)

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 1829 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurular bugün başlarken son başvuru tarihi ise 29 Nisan olarak paylaşıldı. Peki MSB hangi branşlarda işçi alacak? MSB personel alım şartları neler? Nereden nasıl başvuru yapılır? İşte MSB işçi alım ekranı...

Bakan Bayraktar açıkladı: Yaz saati uygulaması değişecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sürekli olarak gündeme düşen mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi için bir çalışmalarının olmadığını dile getirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Marmara için tsunami ve deprem uyarısı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde büyük bir depremin oluşturabileceği tsunami dalgalarına yönelik kritik bir değerlendirme yaptı. Ercan "Büyük İstanbul depreminin beklendiği Marmara'da 7,5 büyüklüğündeki bir deprem en fazla 2,5 metre dalga yaratacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de önümüzde Pazartesiden itibaren başlıyor, hafta boyu devam. Tüm yurtta günlerce etkisini sürdürecek

Meteorolojik paylaşımlarda bulunan Meteoroloji Bey, bu sabah Türkiye'nin haftalık hava durumu verilerini paylaştı. Türkiye'de önümüzde Pazartesiden itibaren başlıyor, hafta boyu devam. Tüm yurtta günlerce etkisini sürdürecek.

Toplam 8194 haber.