Tapu sahiplerine müjde! Tapusu olana para iadesi geliyor!

Son dakika emsal kararıyla, tek tapusu olan milyonlarca ev sahibine önemli bir müjde geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tek tapusu bulunan kişilere 7.863 TL para iadesi yapılacak. Emlak vergisi ödemekte olan tek tapu sahiplerine, emsal kararla düzenleme getirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Emlak vergisi muafiyeti hakkına sahip olmalarına rağmen, bu durumdan haberdar olmayan ve düzenli olarak vergi ödeyen kişilere geriye dönük 5 senelik para iadesi yapılacak. Kamu Denetçiliği Kurumu KDK tarafından açıklanan emsal karar, şu kategorilere dahil olan kişilere yönelik bir düzenleme getiriyor:

  • Emekliler
  • Ev hanımları
  • İşi olmayan kişiler
  • Şehidin dul eşi ve yetimleri
  • Gaziler
  • Engelliler

Listede yer alan kişiler, sahip oldukları evin tek evi olmaları ve devletin verdiği maaş dışında başka gelirleri olmaması şartıyla sıfır oranlı emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanacaklar. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek indirimli vergi oranından, Türkiye genelinde brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan veya tek meskenin intifa hakkına sahip olan emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı alan kişilerin bu avantajdan yararlanacakları belirtildi.

Ayrıca, 1319 sayılı Kanunun 37. maddesine göre, evin 200 metrekare büyüklüğünü aşmaması şartıyla emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı alan kişilerin emlak vergisi ödemeyecekleri ifade edildi. Bu düzenlemeyle, milyonlarca ev sahibine ekonomik bir destek sağlanması hedefleniyor. Emlak vergisi ödemekte olan ve yukarıda belirtilen kategorilere dahil olan vatandaşlar, listede adı soyadı yazılıysa 7.863 TL para iadesi alma hakkına sahip olacaklar.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN