Politika

Politika Haberleri

Türkiye'nin bekleği görüşmede Özgür Özel, Erdoğan'la görüşeceği konuları açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen görüşmede gündeme getireceği konuları açıkladı.

AK Parti, kendini yere atıp debelenen meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması başlattı

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri arasında yaşanan tartışma sonrasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yanına yaklaşmak isteyen AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Efe, bir anda kendini yere atarak debelenmeye başladı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran görüntüler sonrası AK Parti, İbrahim Efe hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Mehmet Şimşek düğmeye bastı: 'Katı kurallar yolda'

Göreve geldiği günden bu yana tasarruf vurgusu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken bir talimat geldi. Kamudaki araçların satışı için harekete geçen Bakan Şimşek ilk etapta 500 ikinci etapta 1000 aracı satı.

Meclis bahçesinde gerilim: Önder Aksakal ve Sırrı Sakık birbirine girdi

DEM Partili belediyelerde yaşanan 'İstiklal Marşı ve Türk bayrağı' tartışmalarına tepki gösteren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık arasında Meclis bahçesinde gerilim yaşandı. Önder Aksakal, "Eşkıyalığı dağlarda yaparsın, burada değil" derken, Sırrı Sakık "Sen dağların hizmetçisi olamazsın" sözleriyle yanıt verdi.

Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte 26 ilde yapılan anketten çıkan sonuç

31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken yapılan son seçim anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı. Asal Araştırma tarafından 26 ilde yapılan ankette; AK Parti'nin oy oranı yüzde 32.2, CHP'nin oy oranı ise yüzde 26.5 olarak belirlendi.

‘Cumhur İttifakı’nda mısınız’ sorusuna Erbakan’dan flaş yanıt

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan “yerel seçimlerde AKP’ye kaybettirdiler” söylemleriyle ilgili “Biz kaybettirmedik hatta bazı yerlerde MHP, AK Parti’ye kaybettirmiş oldu” dedi.

Bahçeli’nin hedef aldığı Mehmet Şimşek’ten yanıt!

Mehmet Şimşek, 'locals' kelimesini kullandığı için kendisini hedef alan Bahçeli'den sonra açıklama yaptı: "Bizim asla başkalarının iddia ettiği gibi durumumuz söz konusu olmaz."

Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: CHP'nin Anayasa değişikliğini destekleyeceği inancındayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çağrısında bulunarak, "Özel'in ziyaretinin gerçekleşmesi halinde bunları konuşarak, böyle bir adım atabileceğimizi teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" dedi.

Erdoğan, Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ve beraberlerindeki heyetle Erbil’de görüştü.

Bahçeli'den Mehmet Şimşek'e çok sert sözler!

MHP lideri Bahçeli; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını "yerel halk" olarak tanımlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi.

Bu kez de Rolex'li fotoğraf: AK Partili vekil paylaşımını sildi

Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sosyal medyada 562 bin liralık Rolex saatiyle çektiği selfie tepkilere neden oldu. Yenişehirlioğlu, paylaşımını sildi.

Milletvekillerinin alacağı maaş belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zamma kapıları kapattı. Temmuzda emekliler ve memurlar için zam mesaisi başladı. Milletvekillerinin de alacağı zam oranı şekillendi.

CHP Lideri Özgür Özel duyurdu: Erdoğan'la yüz yüze görüşeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yüz yüze görüşeceklerini açıkladı.

Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebini mahkeme heyeti reddetti

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani davasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklunun tahliye talebini reddetti.

Erdoğan'dan değişim mesajı: Gerekli değişimi gerçekleştireceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Medyadan, sosyal medyadan AK Parti'ye ayar vermeye çalışanlara kesinlikle rıza göstermeyiz" diyen Erdoğan, "Bu harekette şımarıklık olmaz" ifadelerini kullandı.

Kobani Davası'nda Demirtaş'tan tek cümlelik savunma

IŞİD’in Kobani'ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protestolar gerekçe gösterilerek açılan Kobani Davası, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş duruşmaya SEGBİS ile katılarak, "Herhangi bir söz talebim yok, bütün arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum" dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor

Seçimlerde umduğunu bulamayan Saadet Partisi'nde dğişim rüzgarları esiyor. Öyle ki Temel Karamollaoğlu'nun görevinden istifa edeceği konuşuluyor. Peki yerine kim gelecek? İşte detaylar...

YSK 3 ilçede seçimin yenilemesine karar verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi.

'Bu pazar milletvekili seçimi olsa' anketi: Hangi parti birinci sırada

Türkiye Raporu'nun aboneleri için yaptığı milletvekilli anketine göre CHP yüzde 35,2 ile birinci sırada.

Toplam 1777 haber.