Eşi erik aşeren yandı! Tanesi 100 lira

Kış aylarında genellikle hamile olan anneler için satışa sunulan yeşil eriğin fiyatı cep yakıyor. Tanesi 100 liradan satılan yeşil eriğin ortalama 50 gram gelen 3 adet şeklindeki paketi, 300 liradan tezgahlarda alıcı bekliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kış aylarında genellikle anne adaylarının aşerme durumu göz önünde bulundurularak satışa sunulan yeşil eriğin fiyatı dudak uçuklatıyor.

Eriğin ortalama 20 gram olan adedi 100 TL’den satılıyor. 6 bin TL olan 1 kilogram yeşil eriğin fiyatı ise yaklaşık 3 gram altın fiyatına denk geliyor.

“EN DEĞERLİ ÜRÜN ERİK”

Tezgahındaki en değerli ürünün yeşil erik olduğunu söyleyen manav Osman Bayık, sık sık yeşil erik almak için baba adaylarının geldiğini söyledi.

Kasımdan ocak ayına kadar geçen sürede eriğin fiyatının sürekli arttığını ve zor bulunan bir ürün olduğunu kaydeden Bayık, “Tane olarak satılıyor. Ortalama 1 tanesi 15- 20 gram geliyor. 3 adedi 300 lira. Geçenlerde şehir dışından bir müşterim geldi ve 3 tane aldı” dedi.

Bayık, kargoyla adreslere yeşil erik gönderdiklerini de söyledi. Anne adaylarının istekleri nedeniyle sürekli soğuk hava depolarında yeşil erik bulundurduklarını aktaran Bayık, “Kimi pahalı buluyor almıyor ama çoğunlukla da alıyorlar. 60 erik 1 kilo geliyor. 1 kilosu 6 bin lira. Herkes tane hesabıyla alıyor. Altınla yarışıyor fiyatı” diye konuştu.

“ALTIN ALSALAR DAHA KARLI”

Yeşil eriğin fiyatını yüksek bulan Hüseyin Sevinç, “Ben yemem ama hamile olanlar için alınabilir. Altın alsalar daha karlı bence. 3 gram altın daha mantıklı, eriğe bu kadar para verilmez. Eşim aşerseydi alırdım herhalde” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN