Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Dolar 32 TL'yi gördü, Bakan Şimşek "Endişelenmeyin" dedi

Dolar kurunda günlerdir süren değer kazancı sonunda tarihi bir eşik daha aşıldı. 32 TL'yi gören dolar kuruyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir." açıklaması geldi.

Seçim sonrası gram altın için fiyat tahmini

Altının fiyatı arttıkça talep de artıyor. Darphane günlük 300 kilo altın basıyor ama Kapalıçarşı'nın talebi 1 ton. Bu yüzden altın satışında makas tıpkı dolardaki gibi açıldıkça açılıyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişinin sebebi belli oldu! Kuyumcular tıklım tıklım

TÜİK, geçtiğimiz ay yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracını açıkladı.

İftar menülerine yüzde 100 zam

Ramazan ayının başlamasına kısa süre kala restoranlar da menülerini hazırladı, fiyatlarını belirledi. İftar menülerinin fiyatları ikiye katlandı. Geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira isteniyor

Doların yükselişi sürüyor: Kapalıçarşı'da kur 33 lirayı zorluyor

Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olan döviz piyasalarında son günlerde yaşanan hareketlilik, yatırımcıların ve ekonomi takipçilerinin gözlerini kura dikmiş durumda. Özellikle dolar/TL kuru, yatırımcıların yakın markajında. İstanbul Kapalıçarşı'da yaşanan fiyat hareketleri, ekranlardaki resmi döviz kurları ile arasındaki makasın genişlemesiyle dikkat çekiyor.

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

Şubat ayı enflasyonu açıklanması ile yüzde 11,53’lük zam kesinleşirken, Temmuz zammı için hesap da ortaya çıktı. Peki en düşük emekli maaşı ve en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Yatırımcılar dikkat! İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 172 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 640 liradan, Cumhuriyet altını 14 bin 800 liradan satılıyor.

Kira zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat ayında enflasyon yüzde 67.07 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 55.91 olarak belirlendi.

5 Banka'dan kamu ve özel sektör çalışanlarına özel 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi

Türkiye'nin önde gelen beş bankası, kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik önemli bir finansal destek paketini duyurdu. Çalışanlara toplamda 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilecek.

Kamuda ‘yüzde 2’ ikramiye şartının iptal gerekçesi açıklandı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gram altında yeni rekor! Sert yükselişin nedeni belli oldu

Piyasada iki günde görülen sert hareketin sebebi merak ediliyor. Peki gram altın neden rekor kırıyor? İşte detaylar...

Şubat ayının zam şampiyonu belli oldu!

Şubatta fiyatı en fazla artan ürün "orta öğretim", en çok düşen "hava yolu ile yolcu taşımacılığı" oldu.

Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye'nin şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon şubat ayında beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 4,53 yükseliş kaydetti. Enflasyon yıllık bazda ise 67,57'ye yükseldi.

iddia: Erdoğan, Kabine sonrası bayram ikramiyelerinin 10 bin TL'ye yükseltildiğini açıklayacak

31 Mart yerel seçimleri öncesi milyonlarca emekliyi sevindirecek bir iddia kulisleri hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek 3 bin TL olarak açıklanan emekli bayram ikramiyelerinin 10 bin TL'ye yükseltildiğini duyuracağı öne sürüldü.

Kadın çalıştıran işverene 25 bin TL destek

Devlet kadın istihdamını artırmak için kadın çalıştıran işverenlere 25 bin TL destek sağlıyor. Bunun için işe alınacak kadınların 18 yaşından büyük ve 35 yaşından küçük olması gerekiyor.

Ünverdi, Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Şubat ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,1 artışla 863 milyon 583 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Karar Meclis'ten geçti! İşte emeklinin zamlı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihler

Emekli ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrası emekliler "Zamlı ikramiyeler ne zaman ödenecek?" sorusuna cevap aramaya başladı. Gelen son bilgiler; Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatacağı yönünde...

Gaziantep'ten 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracat

Gaziantep, Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 863 milyon 583 bin dolar ihracat gerçekleştirerek 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracatı aştı.

Kileci 'Bu rakamlar bölge ihracatçımızın çalışkanlığını gözler önüne seriyor'

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla Adıyaman'da açıklandı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamada bölgenin Şubat ayı ihracatı 985,1 milyon dolar oldu.

Toplam 2907 haber.