Uzman isim açıkladı! 2024'te en çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni yıla yüzde 0,96 yükselişle 7 bin 542 puandan başladı. Gram altın da 2 bin 56 liraya kadar yükseldikten sonra bin 980 liralardan alıcı buluyor. Peki 2024'te hangi yatırım aracı ne kadar kazandıracak, hangi yatırım araçları öne çıkacak? İşte detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni yıla yüzde 0,96 yükselişle 7 bin 542 puandan başladı. Gram altın da 2 bin 56 liraya kadar yükseldikten sonra bin 980 liralardan alıcı buluyor.

Peki 2024'te hangi yatırım aracı ne kadar kazandıracak, hangi yatırım araçları öne çıkacak? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı yaptığı değerlendirmede, borsa ve altının cazip yatırım araçlarından olmaya devam edeceğine işaret etti.

Uzman isim açıkladı! 2024'te en çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Sarı aynı zamanda gümüşün de 2024'te getiri oranını artıracağını ve yatırımcısının yüzünü güldüreceğini vurguladı. 

2024'TE HANGİ YATIRIM ARAÇLARI KAZANDIRACAK?

2024'te merkez bankalarının faiz indirimine başlayacağı döneme kadar mevduat faizlerinin yatırım aracı olarak ön plana çıkacağını belirten Sarı, mevduat faizinin enflasyonun üzerinde bir getiri sağlaması nedeniyle yatırımcının mevduat faizine yöneldiğine dikkat çekti.

Sarı, "Enflasyon beklentisinin yüzde 36-40 bandına çıkması nedeniyle döviz tarafında yükseliş görürüz, bu yükseliş gram altına da yansır" dedi.

Uzman isim açıkladı! 2024'te en çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Gram altının 2023'te yüzde 85'e yakın değer kazandığını hatırlatan Sarı, "2024'te de gram altının enflasyon üzerinde bir getiri sağlayacağını öngörürsek, altında değer kazanımı yüzde 30'larda olur" diye konuştu.

Dolar/TL'nin 30-35 bandına yükselmesinin borsaya da yükseliş olarak yansıyacağını belirten Sarı, 2024'te borsa, altın ve gümüşün ön plana çıkacağına işaret etti, gümüş için de ayrı bir parantez açtı.

Ons altındaki yükselişin gümüşü de destekleyeceğini ifade eden Sarı, gümüş fiyatlarının altın fiyatlarından daha hızlı bir ivme göstereceğini vurguladı. 

"BORSA 2024'TE POZİTİF AYRIŞABİLİR"

Yaklaşık 8 haftadır yabancı yatırımcının borsaya gelmeye başladığını ancak istenen düzeyde olmadığını ifade eden Sarı, Merkez Bankası'nın faiz politikası ve CDS'lerin 300 baz puanın altında seyretmesinin yabancı yatırımcıyı borsaya çekebilecek etkenler olduğunu belirtti. 

Uzman isim açıkladı! 2024'te en çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşlarının 2024'te not artışlarına başlayacak olmasının da yabancı yatırımcıyı borsaya çekeceğine işaret eden Sarı, döviz rezervlerinin de artmaya devam etmesinin yabancı yatırımcıya pozitif yansıyacağını söyledi. 

Sarı, yeni yılda borsanın gelişmekte olan ülkelerin borsalarından pozitif ayrışacağına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN