Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Zam geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı: Yeni kimlik, pasaport, ehliyet fiyatları belli oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtların 2024 fiyatları yeniden belirlendi.

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu

Asgari ücret zammında düğüm çözüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren tarafıyla Ankara'da bir araya geldi. Kritik toplantının sona ermesinin ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirledik." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 300 Memur Alımı Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından memur alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre toplamda 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı olacak. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alım şartları

Dar gelirli ailelere 5 bin TL aile yardımı devam ediyor! Hane başı destek ödeme şartları neler?

Devlet dar gelirli ailelerin cebini rahatlatacak çözüm önerilerini sunmaya devam ediyor. Aile Destek Paketi kapsamında ödeme miktarı 5 bin TL’ye yükselecek. Başvuru şartları ve detaylar ortaya çıktı!

MEMUR MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA TABLOSU 2024 || Son dakika memur maaşları ne kadar olacak, en düşük memur maaşı kaç liraya yükselecek?

Memur zammı 2024 hesaplamaları, yıl sonu yaklaşırken başladı. Ocak ayı için belirlenecek olan memur maaş zammı, toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyon rakamlarıyla netlik kazanacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde memur maaş zammı için yüzde 42-45 konuşulurken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, oran verdi. Ocak 2024 memur maaşı oranları ile en düşük memur maaşında da tablo göründü. Öğretmen, polis, doktor, hemşire, avukat, mühendis, vaiz maaşları memur zammı ile değişecek. Tabloya göre üniversite mezunu en düşük memur maaşı yüzde 50 zam yapılması durumunda 34407 TL olacak. Öte yandan 5 aylık enflasyon farkıyla memur ve memur emeklileri açısından yüzde 27.6’lık fark mevcut. Toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 15’lik zam oranına enflasyon farkı da eklendiğinde, memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 42.6’lık zam oranı oluşmuş durumda. Peki, memur zammı ne kadar olacak? 2024 Ocak memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte, olası rakamlar ile en düşük memur maaşı ve hesaplamaları hakkında bilgiler.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye Meclis'te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini de içeren ekonomiye ilişkin düzenlemelere yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. İkramiye teklifi kabul edildi.

Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller... Yıl sonu nedeniyle yüzde 25'e varan indirimler yapıldı

Hükümetin aldığı tedbirler ve stok araçların piyasaya sürülmesiyle otomobil piyasasında fiyat artışları dururken, indirim dönemi başladı. Yıl sonu nedeniyle kampanya başlatan firmalar fiyatları yüzde 25'lere kadar düşürdü. Şu an en ucuz sıfır otomobil 710 bin TL ile Hyundai i10. İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobillerin listesi.

Güven Kuzu Türkiye ve Özbekistan Arasında Düzenlenen İşbirliği Forumuna Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda, Türk ve Özbek firmaları arasında atılan imzalar, yeni işbirliği fırsatlarının kapılarını aralıyor. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu'nun da katılımıyla gerçekleşen forum, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine önemli bir katkı sağladı. İki ülke arasında imzalanan iş anlaşmaları, gelecekteki ticaret hacmini artırarak karşılıklı kalkınmaya ivme kazandırmayı hedefliyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 'Hayat normale döndü, ticaret normale döndü'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te katıldığı Turkuaz Medya Buluşmaları-Türkiye İhracat Seferberliği programında konuşarak, 2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası asgari ücret zammını açıklaması bekleniyor

Asgari ücret zammında kritik gün belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarşamba günü düzenlenmesi beklenen Kabine toplantısının ardından yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Altında gün sonu hareketliliği! İşte 25 Aralık Pazartesi çeyrek, gram ve cumhuriyet altını fiyatları...

Sabah saatlerinde haftaya ufak bir düşüşle başlayan altın fiyatları gün sonunda küçük değişiklikler yaşadı. Saat 15.00 itibarıyla çeyrek altın 3.092 TL'den, gram altın ise 1.932 TL'den işlem görüyor. İşte, 25 Aralık Pazartesi canlı altın fiyatları...

Prim borcu olan GSS’liler dikkat! Yeni karar duyruldu

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borçları bulunsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinden sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilecekler.

Hafta sonu altın fiyatları ne durumda? İşte 24 Aralık Pazar güncel altın fiyatları

Hafta sonu geldiğinde birçok vatandaş altın fiyatlarını araştırıyor. Merkez Bankası'nın açıklanan Aralık faiz kararı ile yükselen altın piyasasında gram 1.928 TL'den, çeyrek altın ise 3.085 TL'den işlem gördü. İşte, 24 Aralık Pazar güncel altın fiyatları...

Evini dönüştürene 1.5 milyon TL'lik destek! Bütün detaylar açıklandı... Kentsel dönüşüm için Bakanlık'tan kampanya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda Yarısı Bizden Kampanyası'nda kentsel dönüşüm için 1.5 milyon lira destek verileceğini açıkladı. İşte bu desteğin merak edilen ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklilerine yapılacak zamla ilgili yüzde 50'lik oran verdi. Yılmaz, "2024 yılı ocak ayında memur emeklilerinin emekli aylıkları, memurlar gibi hem enflasyon farkı hem de toplu sözleşme gereği alınacak ücretler dahil edildiğinde yüzde 50 civarında olacaktır." dedi. Yüzde 50 zam yapılması durumunda en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 33 bin TL'ye yükselecek.

Miraslarda yeni karar: Artık en çok pay o kişinin

Miras uygulamaları, yanlış bilgilerle çevrili. Duruma göre değişkenlik gösteren miras paylaşımı sürecinde, bazı çocuklar istisnai durumlarda pay alamayabiliyor.

ASKO Holding Kanada'da Şirket Satın Alıyor

ASKO, dev traktörler üreten Kanada'lı VERSATILE ve tarım ekipmanları üreticisi Farm King markalarının sahibi Bühler Endüstri hisselerinin satın alınmasına yönelik anlaşmaya imza attı.

GAGİAD İhracatta Ürün Karbon Ayak İzi ve Etiketlerini konuştu

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD), 'İhracatta Ürün Karbon Ayak İzi ve Etiketler' konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı. İş dünyasından isimlerin, sektör temsilcilerinin ve GAGİAD üyelerinin katıldığı söyleşide, Metsims Sürdürülebilirlik Yöneticisi Orhan Atacan ihracattaki son düzenlemeler ve sürdürülebilirlikle ilgili temel etiketler üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Eko etiketler (Eco labels), Çevresel Ürün Beyanları (EPD), Global Geri Dönüşüm Standardı (GRS) gibi konuların ele alındığı söyleşide katılımcılar, ihracat alanında uluslararası kuruluşların son düzenlemelerine nasıl uyum sağlanacağı konusunda da bilgi sahibi oldu.

Tarım Bakanı açıkladı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medyadan duyuru yaparak 4 milyar 247 milyon 28 bin TL'lik tarımsal destek ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Toplam 2954 haber.