Milyonları ilgilendiriyor: En düşük emekli aylığına düzenleme geliyor

Türkiye'de Asgari Ücret Artışının Ardından Gözler, Memur ve Emekli Maaşlarına Çevrildi: En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Yıl Zamları Bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Türkiye'de asgari ücret artışının ardından gözler, memur ve emekli maaşlarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni yıl zamlarıyla birlikte en düşük emekli maaşlarının yükseltilmesini bekliyor.

AK Parti'ye yakın medya kaynaklarından alınan bilgilere göre, asgari ücretteki artışın en düşük emekli maaşlarına yansıtılması beklentisi bulunuyor. Vatandaşların beklentilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili bakanlara iletilmiş olduğu belirtiliyor.

AK Parti yetkilileri, yapılan açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak zaman zaman emeklilerle ilgili bir değerlendirme yapılacağını ifade ettiğini vurguladı. Konunun ilk olarak kabinede ele alınacağı ve çıkan karara göre teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulacağı belirtiliyor.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liranın altına düşmeyeceği ve 11-12 bin liraya kadar çıkabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da geçtiğimiz günlerde 7 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı için özel bir çalışma yapıldığını ifade etmişti. Yılmaz, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyona göre artış yapılacağını belirtmiş ve bu grup emeklilerin aylıklarının yılın ikinci yarısında daha yüksek artış görebileceğini söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN