Gram ve Çeyrek Altın için yeni güvenlik sistemi! Altın alırkan buna dikkat edin... Sahte olabilir

Altın, gümüş veya bilezik sahibi olanlar için kuyumcularda önemli bir değişim başlıyor. Sahte altın ve hırsızlık olaylarına karşı güveni artırmak amacıyla kuyumcular, yeni bir sisteme geçme kararı aldı. Bu yeni uygulama, altın, gümüş ve bilezik sahipleri için zorunlu hale getirilecek ve sektörde önemli bir dönüşümü beraberinde getirecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kuyumcuların yeni sisteme geçişi ile Darphane tarafından özel olarak ambalajlanan gram altınların satışı zorunlu hale gelecek. Yapılan yeni düzenleme kapsamında, ambalajdaki gram altının saflık derecesi, üretici bilgileri, üretim yeri, üretim tarihi, ağırlığı ve benzersiz bir seri numarasını içeren bir etiket bulunacak.

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, yeni sistemin detaylarını paylaşarak, her gram altının Darphane tarafından özel bir üretim sürecinden geçirileceğini ve altının tüm özelliklerinin bu özel seri numarası ile belirtileceğini vurguladı. Ayrıca, bu yeni sistem gram altınlar için bir takip mekanizması sunacak ve bir gram ve üzeri tüm altın ürünleri için geçerli olacak.

Yeni sisteme geçilmesiyle birlikte gram altınlar ambalajlı ve sertifikalı bir şekilde satılacak, her gram altının kendine özgü bir kodu olacak. Bu özel kod uygulaması sadece altın için değil, aynı zamanda diğer kıymetli madenler için de geçerli olacak. Bu güvenlik önlemleri, altın sahiplerine ve alıcılarına daha güvenli bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN