Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GAGİAD'ta 'İhracatta ürün karbon ayak izi ve etiketler'i konulu söyleşi

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD),'İhracatta Ürün Karbon Ayak İzi ve Etiketler' konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Motorine Okkalı Zam Geliyor

Brent petrolde hareketlilik yaşanıyor. Küresel akaryakıt sektöründeki düşüşler de pompaya yansıyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı, fiyatlar düştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı alınan önlemlerin işe yaradığını söyledi. Bolat, ''Aldığımız tedbirler ve denetimler etkisini gösterdi. Ağustos ayının ortalarından itibaren ikinci el piyasasında fiyatlar düştü, birinci el satışlarda fiyatlar düştü, kampanyalar başladı. 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı birden ve piyasa büyük ölçüde düzeldi, fiyatlar düştü.'' dedi.

Çalışan emeklilerin ikramiyesinin ödeneceği tarihler belli oldu

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin ödeneceği tarih belirlendi. İkramiyeler 28-29 Aralık tarihlerinde ödenecek.

Euro 31, dolar 29 liranın üzerinde!

Dolar/TL, dün yükseliş eğiliminde bir seyir izleyerek günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 29,0935'ten kapatmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 29,0950 seviyesinden işlem görüyor.

Ekonomist Daron Acemoğlu: Türkiye çöküşün eşiğinde

Ekonomist Daron Acemoğlu, Türkiye'nin mali tablosuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Acemoğlu "En parlak gençler yurt dışına gidiyor, Türkiye çöküşün eşiğinde" dedi.

5 TL Madeni Paradaki 'Atatürk' Tartışmasına Yanıt Geldi: 'Üzerinde Kasıtlı Olarak Oynandı'

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 milyon adet basılan madeni 5 Türk lirası, üzerindeki Atatürk kabartmasıyla gündeme geldi. Parayı gören birçok kişinin rölyefe ilişkin yorumu "Atatürk'e benzemiyor" oldu. Yorumlarla tartışmaların da beraberinde gelmesi üzerine Darphane yetkilileri iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesinde tarih verildi

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesinden çalışan emekliler de yararlanacak. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak sorusu gündemdeki yerini koruyor. Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor.

Benzin ve motorin fiyatına zam geliyor

Benzine bu gece 12'den geçerli olmak üzere 1,49 lira zam geliyor. Motorin fiyatlarına da cuma günü zam yapılacak.

Memur ve emeklisine ne kadar zam yapılacak? Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Milyonlarca çalışan, memur ve emekli yeni yılda geçerli olacak maaş zammını bekliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında, yeni yılda uygulanacak asgari ücret ile emekli maaşlarında yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı kiralık ev bulamadı, annesinin yanına taşındı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki yüksek kiralardan yakındı. Erkan, İstanbul'da kiraların çok yüksek olduğunu, ev bulamadığını ve annesine taşındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon canlı yayınında yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altın fiyatlarındaki artış devam ediyor! Gram altın 1.904 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.904 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 130 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 795 liradan satılıyor.

Dolar/TL’de rekor yaşanabilir!

Dolar/TL yaklaşık dört aydır günlük sınırlı yükseliş trendi ile geldiği tarihi zirvesinin hemen altından güne başladı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ: Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından "doğalgaz desteği" açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara sunulan doğalgaz desteğinin yeni düzenlemeyle aylık 112 ila 312 liradan 188 lira ila 438 liraya yükseltildiğini bildirdi. Peki, doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Ocakta maaşlar ne kadar artacak?

Ocak ayında memur ve emeklisinin alacağı artış 5 aylık enflasyona göre yüzde 45 olarak netleşti. Zammın yüzde 50’yi bulması öngörülüyor. SSK ve Bağ-kur emeklilerine de ocak ayında yüzde 40'a yakın artış bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı.... Zorunlu trafik sigortası için yeni karar! Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı belli oldu

2024 yılının ilk 4 ayı için zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı yüzde 5 olarak açıklandı. Bu oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2'ydi.

Zincir marketlere yeni düzenleme getirildi: Artık bu ürünleri satmak zorunluluk olacak

Ticaret Bakanlığı, perakende ticarette ilke ve kuralları yeniden düzenledi. 200’den fazla olan zincir mağazalara, tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satış yükümlülüğü getirme yetkisi verildi. Böylece glütensiz, laktozsuz ve benzeri özelliklere sahip ürünlere daha kolay ulaşmasının önü açıldı.

Türkiye'de 2023 yılının en zengin kişileri ve aileleri belli oldu

Türkiye'de 2023 yılının en zengin kişileri ve aileleri belli oldu. İlk sırada 6 milyar dolar servetiyle Koç ailesi yer alırken, Şevket Sabancı ve ailesi (Esas Holding) 5-6 milyar dolar servetiyle ikinci, Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding) ise 4-5 milyar dolar servet ile üçüncü sırada yer aldı.

Toplam 2950 haber.