Bakanlık destek ödemelerini duyurdu! Hibe verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde hibe desteği sağlayacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Program kapsamında tarımsal üretimden işleme, depolamaya, enerji yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede projeler gerçekleştirecek çiftçilere 14 milyon Türk Lirasına kadar yüzde 50 hibe verilecek. Başvurular, 19 Şubat 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Altyapı yatırımlarında hibe esas proje tutarı 100 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişirken, ekonomik yatırımlarda bu tutar 3 milyon lira ile 14 milyon lira arasında olacak. Hibeden faydalanmak isteyenler arasında kadınlar, gençler, tarımsal amaçlı örgütler ve kırsalda ikamet eden yatırımcılar öncelik kazanacak.

Program, tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımları, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, el sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar, ipek böceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı yatırımları, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar ve yenilenebilir enerji alanlarında hazırlanan projeleri kapsayacak.

Bakanlık yetkilileri, bu destek programının Türk tarımını ileriye taşıma adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak iş insanlarını tarımsal yatırımlara yönlendirmeye davet ediyor. Son başvuru tarihi olan 19 Şubat 2024'ü hatırlatıyoruz. Programa başvurular, belirlenen tarih öncesinde yapılabilecek.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN