TOKİ Siirt Batman ve birçok ilde 6500 TL taksitle ev ve dükkan satıyor!

TOKİ ev mi satacak? TOKİ iş yeri mi satacak? TOKİ satılık konut kirası ne kadar? Teklif alma toplantısı nerede yapılacak? Hangi şehirlerden konut ve iş yeri alınabilecek?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Günümüz koşullarında konut sahibi olmak pek çok insanın hayali haline gelmiş durumda. Günden güne artış gösteren ev fiyatları bu durumu daha imkansız hale getirdiği düşünülüyorken Türkiye Toplu Konut İdaresi'nden yüzlerce insanı heyecanlarından bir adım geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı açık artırma yolu ile hem konut hem de iş yeri satışına başlayacağını ilan etti.

Siirt'teki İlanlara Ulaşmak İçin Tıklayın

26 ilde bulunan 132 konut ile birlikte 29 ilde yer alan 296 iş yeri, açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak. Konutların büyük bir kısmı hemen teslim edilecekken, bazıları ise 36 ay sonra sahiplerine teslim edilecek. Satışa sunulacak konutlar için yüzde 25 peşin ödeme şartı getirilirken, geriye kalan ödeme 72 ay vade imkanıyla sağlanacak. Açık artırma etkinliği, 8 Şubat 2024 tarihinde başlayacak.

Teklif alma toplantısı nerede yapılacak?

Teklif alma toplantısı Bilkent Otel ve Konferans Merkezi / ANKARA, TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu Halkalı / İSTANBUL ve İnternet bağlantıları ile 07.02.2024 Çarşamba günü saat 10:30’da işyerleri, 08.02.2024 Perşembe günü saat 10.30’da konutlar olacak şekilde yapılacaktır. Teklifler toplantı sırasında, açık arttırma yöntemiyle alınacaktır.

TOKİ Siirt Batman ve birçok ilde 6500 TL taksitle ev ve dükkan satıyor!

İş yeri için tercih edilebilecek iller hangisi?

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Yozgat.

Konut için tercih edilebilecek iller hangisi?

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Çorum, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van ve Yozgat.

Yatırılması gereken teminat tutarı nedir?

Açık Artırma Toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler, toplantı öncesinde T. Halk Bankası A.Ş ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin tüm şubelerine katılım teminatı yatıracaklardır. Satın alınmak istenilen taşınmaz adedi kadar teminat yatırılması gerekmekte olup;

  • muhammen bedeli 699.999.- TL’ye kadar olanlar için 50.000.-(Ellibin) TL,
  • muhammen bedeli 700.000 – 1.499.999.- TL’ye kadar olanlar için 100.000.-(Yüzbin) TL,
  • muhammen bedeli 1.500.000 - 4.999.999.- TL’ye kadar olanlar için 200.000.-(İkiyüzbin) TL,
  • muhammen bedeli 5.000.000.- TL ve üstünde olanlar için 500.000.-(Beşyüzbin) TL, katılım teminatı ödemek zorundadırlar.

Katılım teminatını ödeyen ve teklif vermek için işbu şartnameyi imzalayan her bir gerçek veya tüzel kişiye her bir katılım teminatı için bir bayrak numarası verilecektir. En yüksek teklifi veren katılımcının bayrağı alınacaktır.

TOKİ konut ve iş yeri satın alma işlemleri hakkında daha detaylı bilgi için TOKİ Emlak Müzayede sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN