Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Vergi, harç ve cezalara yüzde 122 zam yapılabilir

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Yİ-ÜFE, ekim ayı sonunda 12 aylık ortalamalara göre yüzde 122,93 yükseliş gösterdi. Tekrar değerleme oranında değişiklik olmaması halinde yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları bu oranda artış gösterecek. Bu rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşürme yetkisi var.

Benzin ve otogaza yine zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarında zam yağmuru devam ediyor. Benzine cuma gününden itibaren büyük zam bekleniyor.

SGK güncelledi! Erken Emekli Olabilirsiniz

Emekli olmak isteyenlerin gözü kulağı hükümetten gelecek olan EYT açıklamasında. EYT'nin aralık ayında Meclis'e gelmesi beklenirken, erken emekli olma hakkının olduğu meslekler de güncellendi. Bu mesleklerden birinde çalışıyorsanız hemen SGK'ya başvurun. SGK, yıpranma hakkı meslek listesini güncelledi.

Altın güne yükselerek başladı! 2 Kasım 2022 Çeyrek altın Cumhuriyet Altını piyasalarda kaç liradan işlem görüyor

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 990 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.630 lira, Cumhuriyet altını 6.630 liradan satılıyor.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminine göre yeni maaşlar hesaplandı

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67,78 olarak güncellendi. Buna göre en düşük memur ve emekli maaşlarının ne kadar olacağı da merakla bekleniyor. İşte detaylar...

Doğalgazda 'şimdi yak sonra öde' dönemi!

Artan doğalgaz fiyatlarının hane bütçelerinde yaratacağı sarsıntıyı önlemek için İstanbul'da İGDAŞ öncülüğünde faturalara 12 ay vade imkanı getirildi. Doğalgaz aboneleri anlaşmaları bankalar üzerinden faturalarını taksitlendirip, fatura finansmanına başvurabilecek. Anlaşmalı bankalar ise şunlar..

Tarım Kredi marketlerinde 1-15 Kasım tarihlerinde indirim kampanyasına gidildi! İşte indirime gidilen ürünler...

Tarım Kredi marketleri, 1-15 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak indirim kampanyasına gitti. Bu kapsamda gıdadan temizliğe kadar birçok ürünün fiyatı düştü.

Ekim ayında marketteki 37 üründen 31'inin fiyatı arttı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) verilerine göre, ekim ayında üreticide 1,64 TL olan maydanoz tüketiciye 5,79 TL'ye, 4,45 TL olan elma 14,6 TL'ye ve 4,32 TL olan marul 13,5 TL'ye satıldı.

Rusya’nın kararı sonrası buğday fiyatları yükseldi

Buğday fiyatları, günün erken saatlerinde 8,9 dolara yükselerek 14 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin adından saat 09.25 itibarıyla 8,7 dolar seviyesinde dengelendi.

Altına Fed darbesi: Yedi aylık kayıp serisi

Döviz kurları haftaya yatay seyirde başladı. Altın fiyatları ise ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı politikası nedeniyle yedinci ayını da kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Tasarruf nasıl sağlanır?

Faturaları ödemek gün geçtikçe daha zorlu hale geliyor. Özellikle kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmek için yapılacak yöntemler aranıyor. Bu yöntemleri uygulamak elektrik faturasını düşürmek için etkili sonuçlar sağlıyor.

Araç sahipleri dikkat! Benzine büyük zam yolda

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte yurttaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Tüm Gözler Doların Patronunda! Dünya Bu Kararı Bekliyor

Küresel piyasalarda gözler gelecek hafta ABD ve İngiltere merkez bankalarının alacağı faiz kararlarına çevrildi. Doların patronu Fed ve sterlinin patronu BoE'nin 75'er baz puanlık faiz artışına gitmesi bekleniyor.

Vali taziyelerde yemek ikramını yasakladı!

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu imzalı genelgede, taziye yemeklerini yasaklandığını cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olmasına rağmen taziye yemeği vermek için büyük külfetler altına girdiği belirtti.

Artan fiyatlardan şikayet edenler oraya gidiyor! Ölmüş kişilerin kıyafeti: 10 lira, 20 lira...

Elazığ'ın tarihi bit pazarında bulunan bir mağazada, hayatını kaybetmiş kişilere ait kıyafetler uygun fiyattan satılıyor. Yüksek fiyatlardan şikayet eden vatandaşlar ucuz olduğu için bu kıyafetleri tercih ediyor.

Türkiye 27 ülke arasında sondan 2'nci oldu: En düşük asgari ücret

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre, 27 Avrupa ülkesi arasında Türkiye, en düşük asgari ücreti veren ikinci ülke oldu. Prof. Dr. Çelik, "Asgari, ücret ortalama ücret oldu" dedi.

Altın Fiyatları Ne Durumda? İşte Güncel Rakamlar...

Altının ons fiyatı, 28 Ekim Cuma günü 1.653 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 989 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 6.662 TL.

KYK faizlerinin silinmesi maddesi TBMM'de kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren "torba" kanun teklifinin 7'nci maddesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi ilişkin düzenleme kabul edildi.

Türkiye'de 400 bin TL'nin altında araç kalmadı! İşte satışta olan en ucuz sıfır otomobiller

Koronovirüs pandemisi sebebiyle en çok zarar gören sektörler arasında otomobil sektörü de bulunuyor. Çip krizi nedeniyle piyasada sıfır araç bulmakta zorluk yaşanırken, Türkiye'de 400 bin TL'nin altında otomobil kalmadı. İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır araçlar.

Toplam 2918 haber.