Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kur Korumalı Mevduat'ta felaket kapıda

Hükümetin geçen yıl çıkardığı ve vatandaşların da çok rağbet gösterdiği Kur Korumalı Mevduat ile ilgili çok çarpıcı bir yazı kaleme alan Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, tehlikeye dikkat çekti. Kur Korumalı Mevduat hesaplarında 1.3 trilyon lira olduğunu belirten Aktaş, korkutan bir açıklama yaptı: Başımızda büyük bir bela var.

Motorine büyük indirim bekleniyor!

Brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatının düşmesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentilerini de yükseltti. Akaryakıt sektörü kaynakları; bugün petrol, dolar ve ürün fiyatlarında yukarı yönlü ciddi bir hareket olmaması halinde motorine 1,5 TL ile 2 TL arasında bir indirim gelebileceğini söylüyor.

Enflasyon ve dolar beklentisinde düşüş

Merkez Bankası eylül ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketinde yılsonu TÜFE ve dolar/TL beklentilerinde düşüş yaşandı.

Elektrik faturasını düşürmek için sadece bir kaşık yeterli! Faturayı yarı yarıya indirecek

Faturalar ev bütçesini oldukça sarsabiliyor. Özellikle bir ay boyunca kullanılan ev aletlerinin elektrik faturalarına yansıması dehşete düşürebiliyor. Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyenler faturayı düşürecek tasarruf yöntemleri arıyor. Elektrik faturanızı düşürmek için yapmanız gereken çok çeşitli tasarruf yöntemleri bulunuyor.

Türkiye İş Bankası Çöktü: Para Çekilemiyor, Kredi Kartları Bile Kullanılamıyor!

Türkiye İş Bankası müşterileri, son saatlerde mobil ya da web üzerinden hizmetlere erişemiyor, kredi kartlarını da kullanamıyor. Banka, henüz resmi bir açıklama paylaşmadı.

ABD enflasyonu altın fiyatlarını vurdu! Gram resmen çakıldı

Piyasaların merakla beklediği kritik veriler geçtiğimiz gün açıklandı. ABD'de enflasyon ağustos ayında yıllık yüzde 8,5'ten yüzde 8,3'e geriledi ancak yüzde 8,1'lik beklentiyi aştı. Fed'in faiz artırım hamlesini güçlendirecek olan bu gelişme altın fiyatlarını düşürdü. İşte 14 Eylül 2022 gram, çeyrek, yarım tam altın fiyatları...

e-Ticaret düzenlemesi: İade süresi 14 güne çıktı

Ticaret Bakanlığı'nın mesafeli sözleşmelerle ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasını içeren yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cayma hakkında iade süresi, 10 günden 14 güne çıkarıldı. Suç aleti olarak kullanılan ürünün cayma hakkı kullanılıp, yeniden satışa sunulmasının önlenmesi, ülke kaynaklarının israfının önlenmesi, çevreye verilen zararın azaltılması amacıyla bazı ürün grupları, cayma hakkından istisna tutuldu.

İnternet fiyatlarına yüzde 70’e varan zam geliyor!

Ekonomik koşullar nedeniyle peş peşe zam haberlerini görmeye başladık. Şimdi de Türk Telekom internet fiyatları zamlanıyor.

Engelli araç limiti 2022: ÖTV muafiyetli araçlar

2022 yılında engelli vatandaşların faydalanabileceği ÖTV muafiyetli araç alım limiti ne kadar oldu? İşte detaylar...

Et ve süt ürünlerine büyük zam yolda

TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, "Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30-35 zam gelecek. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir" dedi.

Ehliyet alacaklar dikkat! Ehliyet fiyatlarına yüzde 200 zam geliyor!

En eski arabanın dahi neredeyse yüz bin liradan satışa sunulduğu ülkemizde artık araba almak gibi ehliyet almakta sadece hayallerimizi süsleyecek.

Devlet desteği; Aile, enerji ve eğitim alanlarında 25 milyar lirayı bulacak

Aile destek tutarları, doğalgaz ve elektrik faturalarına destek ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı yapılması için ayrılan bütçenin 20-25 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak: Masada üç formül var

Ocak ayında yapılacak asgari ücret zammı için farklı senaryolar konuşulurken zam sonrası yeni maaşın 6 bin 600 lira ila 7 bin 500 lira arasında olacağı iddia edildi.

İş Bankası, Garanti, Ziraat emekli promosyon ücretleri... Kim ne kadar/kaç TL emekli maaş promosyonu ödüyor?

Emekli maaş promosyonu miktarları tarihi rekoru görünce bankalar da promosyon almak isteyenlerle doldu taştı. Bankasını değiştirenler, ya da bankalarında kalmak için yeni promosyondan faydalanmak isteyenler ve yeni emekli olanlar hangi bankadan promosyon almak istediklerine karar vermeye çalışıyor. Peki hangi banka daha çok emekli promosyonu veriyor? Garanti, İş Bankası, Akbank, Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank promosyon ücretlerini araştırdık. İşte bankaların son emekli promosyon rakamları...

KOSGEB'in 250 bin lira hibe desteğine başvurular bugün başlıyor

Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek. Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak.

İşte Türkiye'de Satışa Sunulan Tüm Sıfır Otomobillerin Eylül 2022 Fiyatları

Eylül 2022 sıfır otomobil fiyatları belli oldu. Eylül ayının başlaması ile otomobil firmaları fiyat listelerinde güncellemeler yapmaya başladılar. Peki en popüler markaların sıfır otomobil fiyatları nasıl oldu? İşte Eylül 2022 sıfır araba fiyat listeleri.

Sigaraya yeni zam!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bir grup sigaraya 1.50 kuruş zam geldiğini duyurdu.

Yeni sosyal yardım paketi geliyor

Hükümet sosyal yardım paketinin kapsamını genişletiyor. Yapılacak yeni düzenlemeyle doğal gaz ve elektrik yardımından yararlanan aile sayısı artacak. Yardım miktarı da yükselecek.

SGK'dan Faizsiz Konut Kredisi! Kimler Başvurabilir?

SGK faizsiz ev kredisi konusunda gelen sorular üzerine SGK Başmüfettişi İsa Karakaş bugünkü köşe yazısında açıklamalarda bulundu. SGK faizsiz konut kredisi nasıl alınır? SGK faizsiz konut kredisi başvuru şartları nelerdir gibi vatandaşların sorularını yanıtlayan İsa Karakaş, Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplam 2918 haber.