Ekonomi

Ekonomi Haberleri

BİSAM: Yoksulluk sınırı 25 bin liranın üzerinde!

BİSAM'ın kasım ayı raporuna göre, açlık sınırı 8 bin 657, yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 liraya yükseldi. En fazla zam süt ve süt ürünlerine geldi. Ücretler ise fiyatlar kadar artmadı.

Vergi ve harçlara yüzde 122 zam gelecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir İdaresi Başkanlığının tebliğini göre 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak uygulanacak. Yeniden değerleme oranında değişiklik olmaması durumunda yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları bu oranda artacak.

ÖTV matrah düzenlemesi sonrası sıfır otomobillerin yeni fiyatları

Otomobil sektörünün merakla beklediği matrah düzenlemesi Resmi Gazete yayımlandı. Peki düzenleme sonrası araç fiyatları ne kadar düşecek?

Sıfır faizli kredi fırsatı: 300 bin TL verilecek! İşte başvuru şartları

Bankalar ihtiyaç durumunda vatandaşlara kredi fırsatı sunuyor. 300 bin TL'lik sıfır faizli krediden yararlanmak için bazı şartları bulunuyor. Farklı adlar altında, beklenen koşulları sağlayan kişilere sıfır faizli kredi ödemesi sağlanıyor. Konuya ilişkin detaylar belli oldu. İşte ayrıntılar...

Benzine zam, motorine indirim geliyor

Bu gece yarısından itibaren benzine zam, motorine ise indirim gelecek. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 55 kuruş zamlanacak, motorinde ise 95 kuruş indirim olacak.

Benzine 1 liradan fazla indirim geliyor

23 Kasım Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,16 lira indirim geliyor. Benzinin litre fiyatına 17 Kasım Perşembe günü 77 kuruş ve 19 Kasım Cumartesi günü de 75 kuruş indirim yapılmıştı.

Fahiş fiyat artışına yeni önlem geliyor

Erdoğan, market fiyatlarındaki artış konusunda, "Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Para cezasının dışında atılacak adımları da masaya yatırırız" açıklamasında bulundu.

Petrol fiyatlarında sert düşüş! İndirim için fırsat oluştu

Çin'de artan Kovid-19 vakalarına yönelik haberler petrol fiyatlarını sert etkiledi. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 86,97 dolardan işlem görüyor.

CHP: Çocukların yüzde 32’si yoksul ve yoksun

CHP’nin düzenlediği ‘Ulusal Çocuk Politikaları Çalıştayı’nın sonuç metni yayımlandı: Çocuk dostu adaleti de içeren bütüncül, sürdürülebilir çocuğa özel sosyal politikalar gerekli.

Yemek parası emekli maaşını yükseltecek

Torba Yasa'yla, çalışanlara ödenen yemek paralarının muafiyeti aşan kısmı sigorta primine esas kazanca eklenecek. Böylece hem prime esas kazanç hem de uzun vadede emekli aylığı yükselecek.

Yeni matrah düzenlemesiyle hangi araba ne kadar ucuzlayacak? İşte olası yeni fiyatlar

Bakan Nebati'nin otomobilde matrah düzenlemesinin 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini açıklamasıyla birlikte sıfır araç almak isteyen vatandaşlar da indirim hesabı yapmaya başladı. Mevcut durumda bin 600 cm3'e kadar olan araçlarda, matrahı 120 bin TL'yi aşmayan otomobiller için ÖTV oranı yüzde 45 olarak uygulanıyor. Eğer bu tutar 250 bin TL'ye çıkarılırsa, yüzde 80'lik ÖTV dilimindeki araçlar yüzde 45 dilimine girecek ve 531 bin TL'lik fiyat 427 bin 750 TL'ye inebilecek.

Tarım Kredi Kooperatif Market yeni indirimli ürünler listesi (16-30 Kasım)

Tarım Kredi marketleri piyasanın çok altında fiyatlarla vatandaşlara hizmet veriyor. İndirim katalogları ise sık sık güncelleniyor. Bu sebeple vatandaşlar güncel indirim listesini sık sık araştırıyor. Peki, bu hafta hangi ürünler indirime girdi?

Otomobil alacaklara kötü haber! Euro arttı, araba fiyatlarına zam geldi

Son dakika: Otomobil almak isteyenler için kötü bir haber geldi. Dövizde yaşanan dalgalanma sonrasında otomobil fiyatlarına zam geldi. Euro'nun 19 TL'nin üstüne çıkmasıyla birlikte araba fiyatlarında yüzde 5 zam yapıldı. 1 Kasım'da 559 bin olan araç, zam sonrasında 573 bin TL oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

Gram altın için İslam Memiş’ten rekor tahmini: ‘O rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız…’

Gram altın fiyatları ons altındaki yükselişe bağlı olarak hafta içinde rekor kırdı. Ancak ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen açıklamalarla yükselişte frene basıldı. Oldukça hareketli bir piyasada yatırımcılar ‘altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusuna yanıt ararken Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten gram altın için rekor tahmini geldi. '1100'lü rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız' diyen Memiş, dolar kuru ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin de kritik bir yorumda bulundu.

Resmen Yürürlüğe Girdi! 10 Bin Kişiye İş İmkanı

Bakan Murat Kurum, "Şantiye şefleri yönetmeliğini yeniledik. İş sayısını iş büyüklüğüne göre düzenledik. Yeni adım yeni istihdam alanı doğuracak, yaklaşık 10 bin mimar-mühendise iş kapısı açılacak" dedi.

3 bin 336 TL yardım yapılacak: Birikmiş elektrik borcu tek seferlik ödenecek! Başvurular SYDV'den...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı binlerce vatandaşa doğum yardımı, engelli yardımı, yaşlı aylığı, ölüm aylığı ve daha birçok isim altında ödemeler yapıyor. Ödemelerin yapılabilmesi için kişinin muhtaçlık durumunu kanıtlaması gerekiyor. Gerekli tüm belgeler iletildiğinde yardım ödemeleri birkaç defa ya da düzenli olmak üzere hesaplara yatmaya başlıyor.

Sıfır otomobillere gelen zamlar belli oldu

Otomobil yazarı Emre Özpeynirci, Kasım ayında zamlanan otomobilleri açıkladı. İşte sıfır otomobillere gelen zamlar:

Aralık ayında doğalgaza zam yapılacak mı? Bakan Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz zammına ilişkin yaptığı açıklamada, "Aralıkta gaz fiyatlarında artış olmayacak" dedi.

THY’den öğrenci ve öğretim görevlileri için indirim

Türk Hava Yolları yurt dışına gidecek öğrenci ve öğretim görevlilerine yüzde 15 indirim kampanyası için bir protokol imzaladı.

Toplam 2918 haber.