Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Aralık ayında doğal gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Dönmez vatandaşın merak ettiği soruyu cevapladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuk olduğu canlı yayında bu kış vatandaşların belki de en çok merak ettiği soruya cevap verdi. Doğal gaz fiyatlarında artış olup olmayacağına yönelik soruya Bakan Dönmez, "Aralık ayında doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacak" cevabını verdi.

Genç kadınların yüzde 48’i işsiz

DİSK-AR’ın raporuna göre çalışma çağındaki 64,7 milyon kişinin sadece 21,8 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı işlerde çalışıyor. Genç kadınlarda işsizlik oranı yüzde 48’i aştı.

Ticaret Bakanlığı’ndan 21 işletmeye 9,4 milyon TL fahiş fiyat cezası

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı değerlendirilen ve aralarında zincir marketlerin de bulunduğu 21 işletmeye toplam 9,4 milyon TL para cezası uyguladı.

Araç sahiplerine güzel haber! Benzine bu gece yarısından itibaren 75 kuruş indirim yapılması bekleniyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle sık sık değişkenlik gösteriyor. Benzine bu gece yarısından itibaren 75 kuruş indirim gelmesi beklenirken, indirimle birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 21,18 liraya kadar inecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG açıklaması! Gençlere özel kampanya olacak mı?

Türkiye’nin 60 yıllık hayali olan yerli araba TOGG, yakın zamanda banttan indi. Endonezya dönüşü milli araba hakkında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere özel kampanya olup olmayacağına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Benzine indirim geldi

Benzine 17 Kasım Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 77 kuruş indirim geldi.

Gram altında 1600 ₺ beklentisi! Yatırımcılar ellerini ovuşturmaya başladı

Gram altındaki ani yükseliş devam ederken Kuyumcu Altan Ünverdi, gram altının bin 500- bin 600 TL’yi önümüzdeki aylarda göreceğini açıkladı. Ünverdi ayrıca, “Geçtiğimiz 2 senede ne oldu ise önümüzdeki 1-2 yıl da aynı yükselişi devam ettirecektir” dedi.

Soğan hem gözü hem cebi yakıyor

Pahalılık alışveriş sepetlerini hafifletiyor. Yüksek enflasyon nedeniyle satın alma gücü azalırken bir yılda domatesin fiyatı yüzde 171, soğanın fiyatı ise yüzde 310 arttı. Soğan artık gözü değil cebi yakıyor.

Benzin fiyatı için tabela değişiyor!

Son dakika: Güncel akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarındaki hareketlilik sonrası araç sahiplerinin gündeminde. Bu kapsamda benzin fiyatı ve motorin fiyatı son dakika zam ve indirim araştırması yapan vatandaşlar için yeni bir gelişme yaşandı. Motorine dün gelen indirimin ardından benzin litre fiyatı için de indirim yapılacağı öğrenildi. Peki motorin ve benzin fiyatı bugün ne kadar, kaç TL oldu? İşte İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin fiyatı ve (mazot) motorin fiyatı son durum…

Asgari ücretle ilgili sıcak gelişme! Asgari Ücret Tespit Komisyonu için tarih belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta ilk toplantısını yapacak.

Depoları doldurmakta acele etmeyin! Benzin ve motorin fiyatlarına indirim geliyor

Akaryakıt fiyatları gelen peş peşe zamlar ve indirimlerle artık iyice hareketli bir hal alsa da herkes tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin ve motorin (akaryakıt) fiyatları da merak edilirken beklenen indirim haberi nihayet geldi. Peki, güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Motorin indirimi ne zaman ve ne kadar olacak? İşte herkesin merak ettiği soruların cevabı…

SGK-SSK, Bağ-Kur emeklisine 2023’te en az 2.200 TL ek ödeme!

SGK-SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisine 2023 yılında en az 2.200 TL ek ödeme yapılacak. Emekliler yeni yılda yapılacak zammı beklerken ek ödemelerden de faydalanabilecek. Milyonlarca emekliye yılda iki defa karşılıksız para ödenecek. Bu parayı almak için herhangi bir başvuru şartı olmayacak. Tüm hesaplara otomatik olarak ödeme yapılacak.

Araç alacaklar dikkat! Matrah düzenlemesiyle motorlu araçlarda en fazla 25-30 bin liralık indirim olacak

Motorlu araç satıcıları, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 'Matrah Düzenlemesi' açıklamasını değerlendirdi. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, "En fazla 25-30 bin liralık indirim olabilir gibi gözüküyor. Burada bu üst segmentteki araçlara etki etmez diye düşünüyoruz" dedi.

İslam Memiş'ten altın yatırımcısına uyarı: Sakın satmayın

Altın ve para piyasası tahminleriyle bilinen İslam Memiş, altını olanları uyardı: ''Sakın satmayın." Memiş ayrıca, altında beklediği yeni rekoru da paylaştı.

Motorine indirim geliyor

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatları değişkenlik göstermeye devam ediyor.

Çalışan maaşlarına 1000 TL destek

İşverenin çalışanlarına elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma gideri karşılığı olarak ayda 1000 TL’ye kadar ödeme yapmasına ilişkin düzenlemenin detayları netleşti

Dev borsa iflas etti! On binlerce kişinin parası yandı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ın satın almaktan vazgeçtiği kripto para borsası FTX, iflas etti. FTX'nin CEO’su Bankman-Fried da istifa etti.

Araç sahipleri dikkat! Bir aydan az süreniz var... Cezası 2 bin 534 TL'ye çıkacak

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araç sahiplerine kış lastiği uyarısı geldi. Aralık itibarıyla başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu Nisan ayında sonra erecek. Kurala uymayan ticari araçların sürücülerine 846 TL ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 itibarıyla güncellenecek. Öte yandan kış lastiği taktırmama cezasının yeni yılla birlikte 2 bin 534 TL olması bekleniyor.

Bakan Nebati Otomobilde ÖTV İndirimi Kararını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin, "Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak, istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik" dedi. Bakan Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Toplam 2918 haber.