Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ABD verisi sonrası gram altın 3 ayın zirvesini gördü

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 10 Kasım 2022 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın fiyatları...

Bitcoin Çakıldı! 2 Yıl Sonra En Düşük Seviyeyi Gördü

Kripto para borsası Binance'in rakibi FTX'i satın alma planı sonrası kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı yaklaşık 2 yılın ardından ilk kez kısa süreliğine 17 bin doların altına düştü.

EYT paketinde ÖTV indirimi hazırlığı

AK Parti hükümetinin seçim ekonomisi hamleleri devam ediyor. “Mali af” niteliğindeki torba yasanın ardından ÖTV indiriminin EYT paketine dahil edileceği iddia edildi

Milyonlarca liralık borçlar siliniyor! 'Torba' kanun yürürlükte, işte düzenlemenin detayları...

Milyonlarca borçlunun beklediği düzenlemeler resmen yürürlüğe girdi. Kanunla, öğrenim kredisi alanlar borçlarını, aldıkları miktar kadar, mezuniyetten 2 yıl sonra ödemeye başlayacak. Kur Korumalı Mevduat uygulamasının süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak. Bakiye takip tutarı 2 bin lira ve altına düşen icra takibindeki alacaklar tasfiye edilecek. Öte yandan kanundan evde bakım yardımı ödemeleri ve koronavirüs salgının kesilen cezalarla ilgili düzenlemeye de yer verildi.

AK Parti'den yeniden değerleme oranlarında ve ÖTV'de indirim hazırlığı

AK Parti otomobil dahil, bazı ürünlerde ÖTV indirimini gündemine aldı. Bazı gelir kalemlerinde, yılbaşından itibaren yüzde 122 olarak uygulanacak "yeniden değerleme" oranında da indirim yapılabilir

THY'den iç hatlarda indirim kampanyası! 399 TL'den Başlıyor

THY, 1 Mart -14 Nisan 2023 tarihleri arasında yurt içinde seyahat planlayanlara yönelik indirim kampanyası başlattı.

En düşük trafik cezası 951 lira oldu! Hangi trafik cezası kaç lira?

TÜİK'in Ekim ayı ÜFE oranını açıklamasıyla birlikte vergi, ceza ve harçlarda yeniden değerleme oranı da netlik kazandı. Buna göre trafik cezaları da ikiye katlanıyor. Yasaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cezalara gelen zam oranında indirime gitmeye yetkisi yok. Yeniden değerlenme oranına göre en düşük trafik cezası 2023 yılında 951 lira oldu. Sürücüler hangi cezaya kaç lira ödeyecek?

Son Yılların En Pahalı ve Soğuk Geçecek Kışına Hazır mısınız? Peki Bizi Ne Gibi Zorluklar Bekliyor?

Son yıllarda kışları daha soğuk, yazları daha sıcak yaşadığımızı fark ettiniz mi? Küresel ısınmanın da etkisiyle mevsim geçişlerini bile doğru düzgün yaşayamaz hale geldik. Ekonomik olarak da zor günler geçirdiğimiz şu günlerde kış aylarında ısınmak bir hayli cep yakar hale geldi. Peki en soğuk kışlardan biri olması beklenen 2023 kışına ne kadar hazırsınız?

Engelli vatandaşlar için ÖTV muafiyetli araçta üst limiti artırıldı

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.94’e yükselmesi ile engelli bireylerin ÖTV muafiyetli satın alabileceği araç üst limiti de belirlendi. Engelli vatandaşlar ile şehit yakınlarının (bir defaya mahsus) yararlanabildiği, ÖTV muafiyeti olan araçlar yani engelli araç limitinde olan otomobillerin 2023 üst limiti açıklandı. Bu ÖTV muafiyetinden yüzde 90 ve üzerinde engeli bulunanlar yararlanabiliyor. 2021’de 330 bin 800 TL olan bu tutar, 2022’nin Ocak ayında 450 bin 500 TL’ye kadar yükselmişti. Peki, 2023 ÖTV muafiyetli araç üst limiti ne kadar oldu? İşte detaylar…

Altın yeni haftaya hareketli başladı! Kritik eşik aşıldı...

Enflasyon sorunu tüm ülkeleri derinden etkiliyor. Resesyon, işsizlik gibi tehditleri de ortaya çıkaran enflasyonun önüne geçmek için merkez bankaları çalışmalarını sürdürüyor. Genel anlamda sadece faiz artırımı yaparak parasal sıkılaşmaya giden merkez bankaları enflasyondaki artış hızını yavaşlatamıyor.

Cübbeli Ahmet'ten hükümete: Tencere kaynamıyor

'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Bursa’da gerçekleştirdiği sohbetinde ekonomik kriz ve siyasete ilişkin konuşurken solculara yönelik “Brezilya’da solcular kazanıyor buradaki solcular seviniyor ‘yakında biz de kazanacağız’ diye. Nah kazanırsınız. Bizim millet kimseye benzemez değişik bir millet ama tencere sıkıntı yapar yani. 'Hoca kaynamıyor' der yani. Biraz da gavurlar gelsin iktidara der mesela” ifadelerini kullandı.

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam geliyor

Hükümet kanadından çalışanlara ve emekliye verilecek olan zamlarla ilgili bir son dakika bilgisi geldi. Tüm kesimlere refah payı verilecek. Sabah gazetesi de bununla ilgili bir haber hazırladı ve ne kadar zam verileceğini duyurdu. İşte verilecek olan zam oranları...

Mutfak tüpüne zam geldi

Otogaza yapılan zammın ardından mutfak tüplerine de zam geldi.12 kiloluk mutfak tüpünün fiyatı 320 TL'ye kadar çıktı.

Altın Fiyatlarında Dikkat Çeken Yükseliş!

Fed'in faiz kararıyla yükselişe geçen altının gram fiyatı, kritik seviyeyi aşarak bin 1 liradan işlem görüyor.

Enflasyon ve gelen zamlar sonrası 36 ay taksitle mont alma dönemi başladı

Son dönemde enflasyon ve fiyat artışları sonrası bazı online alışveriş sitelerinde 36 aya varan taksitlerle kaban ve montlar için alışveriş kredisi kullandırılmaya başlanması dikkat çekti.

TÜİK rakamları açıkladı, memur ve emeklinin 4 aylık zam oranı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TÜFE rakamına göre 4 aylık enflasyon rakamı toplu sözleşme zammını geçti ve böylece memura en az yüzde 11,84, SGK ve Bağ-Kur emeklisine de yüzde 10,84 zam doğdu.

Dünya Altın Konseyi duyurdu! Altın fiyatları için 50 yılın en kötüsü

Altın fiyatları tahmini, yatırımcıların gündeminde yer almaya devam ediyor. Nisan ayından bu yana 7 aydır düşüş eğiliminde olan altın için ‘son 50 yılın en kötüsü’ yorumları yapılıyor. Altın için 2023 yılı tahminleri ise ortalama olarak 1712 dolar olacağı yönünde. Dünya Altın Konseyi, altın fiyatları için henüz dibin görülmemiş olabileceği ifade ediyor.

Kitap fiyatlarına en az yüzde 20 zam bekleniyor

Kağıt fiyatlarının neredeyse ikiye katlanmasının ardından kitap fiyatlarına en az yüzde 20 zam bekleniyor.

Enflasyon rakamları sonrası dolar yükselişe geçti!

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları sonrası dolar/TL, yükselişe geçti.

Toplam 2918 haber.