Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Vatandaşın merakla beklediği aile destek paketi tutarı açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını vatandaşa duyurdu. Bakanlık tarafın verilen yardımlara 'Çocuk destek bileşeni' ismiyle yeni bir program da eklenirken, doğalgaz desteklerinde ödeme miktarı da arttırıldı. 450 TL - 600 TL olan destek tutarı 850 - 1.250 TL'ye çıkartıldı.

Ehliyet ücretlerine büyük zam geliyor! Kurs ücretleri, sınav harçları ve vergiler ile birlikte ehliyet ücretleri ne kadar olacak?

2023'te başta asgari ücret olmak üzere birçok kalemde zamlar yaşanacak. Harçlar ve vergilerin de zamlanması bekleniyor. 2023'te gelecek zamların ardından ehliyet kurs ücretleri, sınav harçları ve vergilerde de fiyat artışları yaşanacak. İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı ehliyet ücretlerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonları heyecanlandıran maaş zammı sözleri: Ciddi şekilde artıracağız

Memur, emekli ve asgari ücretlilere yıl başında yapılacak zamlarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel ekonomik krizden etkilenen her kesimi rahatlatacak adımlar atıldığını ve atmayı da sürdüreceklerini belirterek, "Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" şeklinde konuştu.

Akaryakıtta görülmemiş indirim! Konuşulan rakam herkesi şaşırttı

Benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrolde dalgalanma devam ediyor. Petrol resesyon korkuları ile geriledi. Düşüş sonrası benzin fiyatı ve motorin fiyatları için indirim beklentisi oluştu. İndirim henüz netleşmezken konuşulan rakam ise herkesi şaşırttı. Akaryakıtta indirimin 5 liranın üzerinde olabileceği iddia edildi.

Çiftçinin elektrik faturasına destek geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Bundan sonra elektrik faturaları aylık ödenmek yerine hasat sonunda yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek" dedi.

KYK yemek yardımı ücretleri artırıldı!

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK öğrencilerinin yüzünü güldürecek müjdeli haber geldi. KYK beslenme ücretleri artırıldı. Peki, KYK yemek ücretleri ne kadar oldu? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 2022 KYK yemek ücreti...

Altın 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü

Dolardaki yükselişin etkisiyle güç kaybına uğrayan Ons Altın 2,5 yılın dibinde işlem görüyor. Ons altın Nisan 2020'den bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1626 dolara kadar geriledi.

Araç sahiplerine güzel haber! Akaryakıtta 2 liraya yakın indirim bekleniyor

ABD ham petrolünün Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına düşmesiyle petrol fiyatlarında indirim beklentisi yaşanıyor. Bu kapsamda indirim tutarının 1.5 ila 2 TL arasında olabileceği öngörülüyor.

Petrol fiyatları sert düştü: Akaryakıta indirim gelecek mi?

Petrol fiyatlarında bugünkü düşüş yüzde 5'e yaklaştı. Vatandaşlar, bu düşüşün akaryakıta yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.

GÜRCİSTAN İLE TİCARET FAALİYETLERİNDE ŞAH LOJİSTİK

Türkiye ile Gürcistan arasında uzun bir geçmişe dayanan ticari ilişkiler geçen zaman dilimi içerisinde sürekli olarak büyüyüp gelişerek istikrarlı bir şekilde devam etmektedir.

Milyonları İlgilendiren Haber! Emeklilik Sistemi Değişiyor...

Emeklilik sistemine değişiklik geliyor. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren karar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilik sisteminde Bağ-Kur ile SSK arasındaki prim farkının giderileceğini açıklamıştı. Prim gün sayısı nasıl eşitlenecek? Maaş hesabı ne olacak? İşte EYT'linin emeklilik ve maaş hesabı...

Bakanlık tek tek açıkladı: İlk Evim İlk İş Yerim Projesine Dair 10 Doğru 10 Yanlış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili "İlk Evim İlk İş Yerim Projesine Dair 10 Doğru 10 Yanlış" başlıklarını tek tek açıklayarak vatandaşları bilgilendirdi.

Ekonomistler Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirimini nasıl yorumladı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün düzenlediği Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 12'ye çekti.

Dolar tarihi zirvede!

TL, geçen ay yapılan sürpriz faiz indiriminden beri dolar karşısında yüzde 2.1 değer kaybetti. Son günlerde küresel piyasalardaki sert satışlara kıyasla oldukça sınırlı yükselen 18.34'ye kadar ulaşırken 18.37 ile kur şu dakikalar zirveyi gördü.

Sigortası olmayanlara anında 1150 lira! Kira yardımı nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti ödemeler hesaplara yatmaya başladı. Sigortası olmayan, emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almayanlar ve mal varlığı bulunmayanlara destek ödemeleri başladı. Kira yardımı nasıl alınır?

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam konusunda yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık, aralıkta da yapacağız" dedi.

TOKİ'ye Yüzde 40 İndirim Geliyor! Bakan Açıkladı

Bakan Murat Kurum, daha önce TOKİ'den ev alan ve borcu devam eden vatandaşlar için önemli bir açıklama yaptı. Tapusunu almak isteyenlere indirim yapılacağını müjdeleyen Bakan Kurum, açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın yapılacağını duyurdu.

Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? İşte Söylenilen Rakamlar...

Merkez Bankası'nın açıkladığı ankete göre, SSK, Bağ-Kur emeklisi için beklenen ocak zam oranı yüzde 17.83; memur ve memur emeklisi için beklenen ocak zam oranı ise yüzde 18.83 olması bekleniyor.

Altın Alacaklar Dikkat! Altın Düşmeye Devam Ediyor

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 976 lira seviyesinde satılıyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.563 lira, cumhuriyet altını da 6.667 liradan işlem görüyor. Fed'in faiz artırmasının yüksek ihtimalle gerçekleşeceğini belirten uzmanlar, mevcut durumun piyasalardaki fiyatlanmayı etkilediğini de belirtiyor.

Toplam 2918 haber.