Altına Fed darbesi: Yedi aylık kayıp serisi

Döviz kurları haftaya yatay seyirde başladı. Altın fiyatları ise ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı politikası nedeniyle yedinci ayını da kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

ABD Merkez Bankası (Fed) bu hafta faiz kararını açıklayacak. 2 Kasım'daki toplantıda en az 75 baz puanlık faiz artırımına gidilmesi bekleniyor. Piyasalar ise şimdiden aralık ve ocak toplantılarında alınacak kararlara çevrilmiş durumda. Dolayısıyla Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, kararın kendisi kadar piyasaların yön tayin etmesinde etkili olacak.

Fed'in aralık toplantısına ilişkin beklentilerse şimdiden yüzde 51 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 41 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artırımı şeklinde fiyatlanıyor.

FAİZ ARTIYOR, ALTIN GERİLİYOR

Fed'in enflasyonu frenlemek için faiz artırımlarına devam etmesi doları yukarı çekerken, altın fiyatlarına darbe vuruyor. Spot altının son on aydaki kaybı yüzde 10'u aştı. Altın fiyatlarının üst üste değer kaybı ise yedinci ayına girdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası 'güvenli liman' olarak görülen altın fiyatları fırlarken, ons altın 1921 dolara çıkmıştı. Bugün ise altının ons fiyatı 1643 dolar.

Kuyumcularda gram altın 982 lira, çeyrek altın 1617 liradan satılıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN