Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Motorine büyük zam için tarih verildi

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Motorin grubunda salı gününden geçerli olmak üzere 1,39 TL'lik fiyat artışı bekleniyor.

Süt ve süt ürünlerine büyük zam geliyor!

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ve süt ürünlerine ilişkin önümüzdeki haftayı işaret ederek sütün litre fiyatına 2,5 TL zam geleceğini söyledi. Solakoğlu ciddi bir hayvan krizinin olduğunun da altını çizerek uyarılarda bulundu.

Salgın döneminde maske takmayıp ceza alanlar ile ilgili flaş gelişme

Pandemi döneminde maske takmadığı için ceza kesilen vatandaşlar için flaş gelişme. Yarın meclise gelmesi beklenen 52 maddelik torba kanun teklifine son anda eklenen bir madde ile salgın döneminde maske takmayanlara verilen cezalar silinecek.

Bir çocuğun devlet okullarında okumasının maliyeti 300 bin lira

Eğitimin 'ücretsiz' olduğu Türkiye'de anaokulundan üniversite mezuniyetine kadar bir çocuğun tüm öğrenim hayatı devlet okullarında geçerse ailesine maliyeti bugünkü fiyatlarla 300 bin lirayı buluyor. Eğer çocuk eğitim hayatı boyunca özel okullarda tamamlarsa ödenecek rakam 5 milyon lirayı buluyor.

Bu kış 10 liranın altında sebze-meyve olmayacak!

Yaz aylarında meyve ve sebze piyasasında fiyat artışları yaşanmazken bu durumun kış aylarının gelmesiyle birlikte değişeceği belirtildi.

Benzin ve motorine zam geldi

Benzinin litresine 62 kuruş, motorinin litresine ise 1,10 TL zam geldi.

Kolaya Dev Zam! Yeni Kola Fiyatlarını Gören Şaşıp Kalıyor

Enflasyonun artışı kolayı da vurdu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği başkanı Erol Dündar, kola zammı için tarih verdi. İşte yeni kola fiyatları haberimizde yer alıyor.

Araç sahiplerine kötü haber! Motorine bu gece 1,10 lira zam geliyor

OPEC ülkeleri toplantısında yüksek oranlı arz kesintisine gideceği haberleri nedeniyle petrol fiyatları yükselişe geçti. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,10 lira zam gelmesi bekleniyor.

Otomobil fiyatlarına da zam: İşte zamlı liste

Türkiye’de otomobil üretiminde 2021’de yüzde 5 olan enerji maliyeti, elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla yüzde 15’e kadar çıktı. Türkiye’deki otomotiv sektörünü yakından izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından zamlanan araba modellerini paylaştı.

Yurt dışına çıkış harçlarına çok büyük zam geldi!

TBMM 3 aylık aradan sonra yeniden çalışmaya başladı. AK Parti tarafından gündeme getirilecek ekonomik torba yasanın ayrıntıları da tek tek ortaya çıkıyor. Edinilen bilgiye göre yurt dışı çıkış harcı mart ayında 50 liradan 150 liraya yükselmişti, harçlara çok büyük zam geleceği öğrenildi.

Memur zammı için 3 aylık enflasyon farkı belli oldu: İşte yeni maaş listesi

Türkiye, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisiyle ekonomide önemli bir makas değişikliğine giderken, dünya ekonomileri ise resesyon riski ile karşı karşıya. Dünyanın en büyük ekonomilerinin bile yüksek enflasyonlarla mücadele ettiği bu dönemde Türkiye'de hem sosyal yardımlara hem de memur ve ücretli maaşlarınca ciddi iyileştirmeler gerçekleştirdi.

Domates, biber, patlıcan artık 'lüks': Sebze ve meyve fiyatları 7 yılın rekorunu kırdı

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Eylül ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksini açıkladı.

Sofraların olmazsa olmazı... Yüzde 400 zamlandı!

Türkiye'de enflasyon artışı yumurta fiyatlarını da etkiledi. Geçen sene 0,61 kuruş olan yumurta fiyatı ekim ayı itibarıyla 2,53 kuruş oldu. Yine geçen sene 18 TL'ye alınan 30'lu koli yumurta fiyatı 76 TL oldu. Vatandaşlar artık kendilerine değil, çocuklarına yedirebilmek için yumurta aldıklarını ifade etti.

Dolarda yüzde 100'lük hareket geliyor!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ihracatın azaldığını, ithalatın ise arttığını belirtirken bu durumun büyük bir dış ticaret açığına neden olduğunu söyledi ve döviz ile ilgili bomba bir iddiada bulundu: Agresif bir şekilde yükseltecekler.

Turizm Bakanından İlginç Tavsiye: Kışın Gezin

Konya'da AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlikte konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 'Kışın gezin' tavsiyesi verdi.

Türkiye'de 10 kişiden 8'inin alım gücü düştü! Vatandaş endişeli

Ipsos araştırmasına göre Türkiye'de halk faturalarını ödeyebileceğinden endişeli. Yüzde 81'lik kısım alım gücü hakkında olumsuz düşünüyor.

Polis maaş promosyonu ne kadar? Ne zaman yatacak?

Emeklilere verilen promosyon haberi sonrası da polis memurları için de son dakika promosyon haberi geldi. Polislere ödenecek maaş promosyonlarıyla ilgili açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapıldı. Peki, polis maaş promosyonu ne kadar oldu? Ne zaman ödenecek? İşte 2022 EGM polis emniyet promosyon anlaşmasıyla ilgili haberin detayı...

Memur ve emeklilerin 2023 zamlı maaşları ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaş zam dönemi yaklaşırken kağıt kalemler de ele alındı, hesaplamalar başladı...

Asgari ücret için çok konuşulacak zam iddiası

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2023 yılında asgari ücrete gelecek zam oranına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücretin ciddi şekilde yükselteceğini açıklamasının ardından çok konuşulacak bir iddia geldi.

Toplam 2918 haber.