Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Şekere zam

Türkşeker'in zam kararı kurumun resmi internet sitesinde yayınlanmadı.

TOKİ "İlk Evim Arsa" başvuruları yarın başlıyor! İşte kalem kalem tüm detaylar

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde 5 milyonu aşan başvurular 31 Ekim'e kadar devam edecek. Proje ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler içinse başvurular yarın başlayacak. Süre 7 Kasım'da sona erecek. 100 bin konut arsası için başvuranlardan o ilde ikamet etme ve 16 bin liranın altında aylık gelir şartı aranacak. Başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak. Başvuru bedeli ise 500 lira olarak belirlendi.

Gram altın ne kadar? Çeyrek altın 2022 fiyatı... 9 Ekim 2022 güncel altın fiyatları...

Altının ons fiyatı, 1,711 dolar seviyesinde bulunuyor. Gram altın ne kadar? 7 Ekim'de gram altın 1.023 liradan satılıyor. Çeyrek altın ne kadar oldu? Cumhuriyet altını 2022... 9 Ekim 2022 güncel altın fiyatları…

Bu tarihten önce sigortalı olanlar dikkat!

SGK bünyesinde 4a, 4b, veya 4c'liler için kritik tarihin detayları belli oldu. Bu tarihten önce sigortalı olduysanız bu haberi mutlaka okuyun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz resti: Bu kardeşiniz görevde olduğu sürece inmeye devam edecektir

Balıkesir'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizle ilgili önemli bir mesaj verdi. Merkez Bankası'nın faizi düşürmeye devam edeceğini belirten Erdoğan, "Bu kardeşiniz görevde olduğu sürece faiz her geçen ay inmeye devam edecektir" dedi.

Bakan Nebati'den net asgari ücret açıklaması

İktidar kanadından asgari ücretle ilgili peş peşe açıklamalar geliyor. AK Partili Vedat Demiröz, "7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir" dedi. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, asgari ücretin 10 bin liraya yakın olacağı tahmininde... Son sözü ekonominin patronu Nureddin Nebati söyledi. Nebati, asgari ücret ve memur maaşı zammına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, asgari ücrette zammın enflasyonun altında olmayacağını söyledi.

Motorine büyük zam için tarih verildi

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Motorin grubunda salı gününden geçerli olmak üzere 1,39 TL'lik fiyat artışı bekleniyor.

Süt ve süt ürünlerine büyük zam geliyor!

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ve süt ürünlerine ilişkin önümüzdeki haftayı işaret ederek sütün litre fiyatına 2,5 TL zam geleceğini söyledi. Solakoğlu ciddi bir hayvan krizinin olduğunun da altını çizerek uyarılarda bulundu.

Salgın döneminde maske takmayıp ceza alanlar ile ilgili flaş gelişme

Pandemi döneminde maske takmadığı için ceza kesilen vatandaşlar için flaş gelişme. Yarın meclise gelmesi beklenen 52 maddelik torba kanun teklifine son anda eklenen bir madde ile salgın döneminde maske takmayanlara verilen cezalar silinecek.

Bir çocuğun devlet okullarında okumasının maliyeti 300 bin lira

Eğitimin 'ücretsiz' olduğu Türkiye'de anaokulundan üniversite mezuniyetine kadar bir çocuğun tüm öğrenim hayatı devlet okullarında geçerse ailesine maliyeti bugünkü fiyatlarla 300 bin lirayı buluyor. Eğer çocuk eğitim hayatı boyunca özel okullarda tamamlarsa ödenecek rakam 5 milyon lirayı buluyor.

Bu kış 10 liranın altında sebze-meyve olmayacak!

Yaz aylarında meyve ve sebze piyasasında fiyat artışları yaşanmazken bu durumun kış aylarının gelmesiyle birlikte değişeceği belirtildi.

Benzin ve motorine zam geldi

Benzinin litresine 62 kuruş, motorinin litresine ise 1,10 TL zam geldi.

Kolaya Dev Zam! Yeni Kola Fiyatlarını Gören Şaşıp Kalıyor

Enflasyonun artışı kolayı da vurdu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği başkanı Erol Dündar, kola zammı için tarih verdi. İşte yeni kola fiyatları haberimizde yer alıyor.

Araç sahiplerine kötü haber! Motorine bu gece 1,10 lira zam geliyor

OPEC ülkeleri toplantısında yüksek oranlı arz kesintisine gideceği haberleri nedeniyle petrol fiyatları yükselişe geçti. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,10 lira zam gelmesi bekleniyor.

Otomobil fiyatlarına da zam: İşte zamlı liste

Türkiye’de otomobil üretiminde 2021’de yüzde 5 olan enerji maliyeti, elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla yüzde 15’e kadar çıktı. Türkiye’deki otomotiv sektörünü yakından izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından zamlanan araba modellerini paylaştı.

Yurt dışına çıkış harçlarına çok büyük zam geldi!

TBMM 3 aylık aradan sonra yeniden çalışmaya başladı. AK Parti tarafından gündeme getirilecek ekonomik torba yasanın ayrıntıları da tek tek ortaya çıkıyor. Edinilen bilgiye göre yurt dışı çıkış harcı mart ayında 50 liradan 150 liraya yükselmişti, harçlara çok büyük zam geleceği öğrenildi.

Memur zammı için 3 aylık enflasyon farkı belli oldu: İşte yeni maaş listesi

Türkiye, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisiyle ekonomide önemli bir makas değişikliğine giderken, dünya ekonomileri ise resesyon riski ile karşı karşıya. Dünyanın en büyük ekonomilerinin bile yüksek enflasyonlarla mücadele ettiği bu dönemde Türkiye'de hem sosyal yardımlara hem de memur ve ücretli maaşlarınca ciddi iyileştirmeler gerçekleştirdi.

Domates, biber, patlıcan artık 'lüks': Sebze ve meyve fiyatları 7 yılın rekorunu kırdı

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Eylül ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksini açıkladı.

Sofraların olmazsa olmazı... Yüzde 400 zamlandı!

Türkiye'de enflasyon artışı yumurta fiyatlarını da etkiledi. Geçen sene 0,61 kuruş olan yumurta fiyatı ekim ayı itibarıyla 2,53 kuruş oldu. Yine geçen sene 18 TL'ye alınan 30'lu koli yumurta fiyatı 76 TL oldu. Vatandaşlar artık kendilerine değil, çocuklarına yedirebilmek için yumurta aldıklarını ifade etti.

Toplam 2886 haber.