Bakan Nebati Otomobilde ÖTV İndirimi Kararını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin, 'Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak, istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik' dedi. Bakan Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sürerken, Bakan Nureddin Nebati, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

NTV'nin haberine göre Bakan Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin, "Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik" dedi.

"Enflasyona kimseyi ezdirmedik" diyen Bakan Nebati, "İstihdam olsun, alım gücü iyileştirmesi olsun gerekli politikaları uyguladık. Önümüzdeki dönemde de bu kararlı politikaları uygulayacağımızdan halkımız emin olsun" diye konuştu.

TÜİK eleştirilerine yanıt

Milletvekillerinin TÜİK'e yönelik eleştirilerine de yanıt veren Bakan Nebati, "TÜİK'e sahip çıkalım, 2022 yılında 560 bin 360 fiyatı derliyor, 2 bin kişilik ekiple gerçekleştiriyor bunu" dedi.

Bakan Nebati, net hata noksan kalemine ilişkin de sorulara cevap verdi. Bakan, "Ocak Ağustos ayları içinde 28.3 milyar dolarlık giriş olmuştur. Son yapılan Varlık Barışı ile yurt içinde 4,7 milyar varlık beyan edilmiştir. Yurt dışından ise 12.3 milyar TL ülkemize getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

‘Gri liste’ eleştirilerine yanıt

Türkiye'nin "gri liste"ye alınmasına yönelik muhalefet eleştirisine Nebati, "Yapmayın şunu, ülkemizin gri listeye alınmasının Varlık Barışı ile bağı yoktur. Kara para aklanmasına yönelik eylem gücü tarafından tüm süreç takip edilmektedir. Ülkemize gelen kaynaklar MASAK tarafından incelemeye tabi tutulmaktadır" dedi.

Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı?

Bakan Nebati, otomobilde ÖTV indirimi olacak mı sorusuna, "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN