Dev borsa iflas etti! On binlerce kişinin parası yandı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ın satın almaktan vazgeçtiği kripto para borsası FTX, iflas etti. FTX'nin CEO'su Bankman-Fried da istifa etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yaşadığı likidite sorunu sebebiyle kullanıcılarına paralarını çekme imkanı vermeyen kripto para borsası FTX, iflas etti.

Paralarını çekemeyen on binlerce kişinin son umudu Binance'ın FTX'yi satın almasıydı ancak Binance CEO’su Zhao özür dileyerek satın almadan vazgeçtiğini duyurmuştu.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Tüm bunlar olurken kripto paralardaki sert düşüş ABD enflasyonu ile frenlendi. Dün 15 bin 800 dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, FTX CEO’sunun kurtarma planı açıklaması, Tron kurucusu Justin Sun’ın yardım haberleri ve beklentiden iyi gelen ABD enflasyon verisiyle güçlü alım yaşayarak günü yüzde 10 yükselişle kapattı ve 17 bin doları aştı.

Kripto paralarda dün dipten alımlarla ve olumlu enflasyon verisiyle birlikte güçlü yükselişler kaydedilirken Bitcoin bugün yüzde 3 artışla 17 bin 300 dolar seviyesinden işlem gördü.  Ethereum yüzde 5,5 artışla 1269 dolardan işlem gördü. Ripple yüzde 7,5 artışla 0,3891 dolardan, Cardano yüzde 3,2 artışla 0,36 dolardan, Solana yüzde 21 artışla 17 dolardan işlem gördü. Dogecoin ise yüzde 3,5 artışla 0,087 dolardan işlem gördü.

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en büyük dördüncü kripto para borsası olan FTX'in alt şirketi Alameda Research’ün bilançosunu kendi dijital token’ı olan FTT’yle desteklendiği ortaya çıkmış, sonrasında Binance'ın elindeki FTT'leri satacağını açıklamasıyla birlikte FTX'ten yoğun nakit çekimleri başlamıştı. FTT'nin de batmasıyla birlikte şirket büyük bir nakit sıkıntısı yaşamaya başladı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao ise salı günü FTX'i satın almayı planladıklarını açıklamıştı. Sonrasında Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu. Karar kripto piyasalarını derinden sarstı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN