Eğitim

Eğitim Haberleri

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını söyledi.

Üniversite Öğrencileri Dikkat, Sancaklar Vakfı Burs Başvuruları Başladı

Sancaklar Vakfı Bursu 2023 yılı başvuruları 11 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. Başvuruların 18 Eylül Pazartesi günü saat 17:00'a kadar süreceği açıklandı.

Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar ve vakıflar

Karşılıksız burs veren kurumlar 2023-2024 akademik takviminin başlamasına kısa süre kala hem öğrenciler hem de veliler tarafından araştırılıyor. Yurt genelinde pek çok vakıf, kurum ve şahıs, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Bu burslar özellikle maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler için büyük önem taşıyor. Peki, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar ve vakıflar hangileri? İşte 2023-2024 döneminde karşılıksız burs veren kurumlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Kaldıracağız'' dediği mülakat, öğretmen atamalarında devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde kamuya işe alımların sınav başarısına göre yapılacağını ve mülakatların kaldırılacağı vaadinde bulunmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün akşam katıldığı canlı yayında tam tersi bir açıklama yaparak, "Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jürinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak" dedi.

YKS'de ek yerleştirme süreci başladı

Ölçme, Şeçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ek yerleştirme sürecinin başladığını, tercihlerin 12-17 Eylül'de yapılacağını duyurdu.

İşte Türkiye'nin en çok para kazandıran mesleği

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin en yüksek gelir sağlayan meslek grupları arasında yer alan Uçak Mühendisliği alanları, büyük bir talep görüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: Liselerde test bitti, yazılı yoklama geri geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerdeki sınavların yazılı yoklama şeklinde yapılmasına yönelik düzenlenme yaptı.

Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık liseye nasıl geçilir?

Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasının ardından açık liseye geçiş şartları yurttaşlar tarafından merak edilmeye başladı. Liselerde sınıf tekrarı, devamsızlık ve açık öğretime geçişlere ilişkin düzenleme Resmi Gazetede yayımlandı. Peki Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık liseye nasıl geçilir?

Öğretmenler iş bırakıyor

Eğitim çalışanlarının aldıkları maaşlarla kiralarını ödeyemediklerine vurgulayan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, yaşanan sıkıntılar nedeniyle eylem kararı aldıklarını belirtti. Özbay, "24 Kasım'da dünyada başöğretmen unvanına sahip tek lider Mustafa Kemal Atatürk'e de atıfta bulunarak 'Başöğretmenimizi saygıyla anıyoruz. Göstermelik kutlamalara katılmıyoruz. Hakkımızı arıyoruz' sloganıyla iş bırakacağız" dedi.

Lisede sınıf tekrarı geri geldi! 6 ders kuralı uygulanacak

Liselerde sınıf tekrarı yeniden uygulanacak 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrencinin sınıf tekrarı yapacağı bildirildi.

Okullarda yeni dönem! Bakan Tekin açıkladı: Telefon yasağı öğretmenleri de kapsayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okullarda cep telefonuyla derse giremeyeceğini açıkladı. Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

MEB, zorunlu din dersi saatlerini artırdı

MEB tarafından yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesinde seçmeli ders kategorisinde yapılan değişiklikle ilk ve ortaöğretimde zorunlu din derslerinin saatleri artırıldı.

KYK yurt başvuruları başladı, KYK yurt başvuruları nasıl yapılır, ne zaman bitecek?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın açıklamalarının ardından 2023-2024 dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. Üniversite tercihlerine göre yaşadıkları şehirlerden başka şehre gidecek olan öğrenciler, yerleşim sorunlarını çözmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından erişime açılan KYK yurt başvurularını yapmaya başladı. Peki,KYK yurt başvuruları nasıl yapılır, ne zaman bitecek? Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet KYK yurt başvuru ekranı.

Milli Eğitim Bakanı'ndan talimat: Öğretmenler beyaz önlük giyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek uygulamaları duyurdu. Buna göre öğretmenler, 'rol model olmaları bakımından' beyaz önlük giymeye teşvik edilecek.

KYK 2023 - 2024 Yurt Ücretlerine Zam Geldi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ücretlerine zam geldi.

MEB’den Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Okul Kıyafeti Kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin illere gönderilen yazıda, okullarda obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele edileceği, öğrencilere sınıflara geçmeden önce kültürfizik hareketleri yaptırılacağı ve okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

2023 KYK Yurt Ve Burs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2023 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvuruları ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Gençlerin hayalleri yine suya düştü! Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar kampanyasının ayrıntıları belli oldu

Gençlere bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayarın ayrıntıları belli oldu. Gençlerin hayalleri yine suya düştü.

Liselerde yeni dönem: Sınıf tekrarı geri geliyor

Medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselere sınıf tekrarının geldiğini duyururken öğrencilere "devamsızlığa af yok, beklenti içinde olmayın" mesajını verdi. Tekin, açık liseye geçişlerin de zorlaşacağını belirtti.

Toplam 700 haber.