Eğitim

Eğitim Haberleri

MTSK, SRC, İŞ Makineleri ve Özel Kurslar Sınav Ücretleri yeniden belirlendi

MTSK, SRC, İŞ Makineleri ve Özel Kurslara kayıt yaptıran, halen kurslarda kayıtlı olan ve 01 Ocak 2024 tarihinden sonra sınavlara girecek olan kursiyerlerden ne kadar ücret alınacak?

MEB çalışanları öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimli konaklayabilecek

Öğretmenlere öğretmenevlerinde konaklamada sağlanan yüzde 50 indirimin ardından Millî Eğitim Bakanlığında çalışan diğer personelin bu yöndeki isteklerine kayıtsız kalınmadı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı uyarınca öğretmenlerle birlikte tüm Bakanlık çalışanları bundan böyle öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimli konaklayabilecek.

Lisede 'spor eğitimi' dersinde 19 spor dalından biri seçilebilecek

Liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan "spor eğitimi" dersinin müfredatı hazırlandı. Buna göre öğrenciler, bireysel veya takım sporlarından herhangi birini seçebilecek.

Öğretmenlerin yer değiştirme başvuru tarihleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazereti ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği başvuruları, 2-8 Ocak 2024 tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

MEB sınavlara ilişkin kılavuz yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yayımlanan yazılı ve uygulamalı sınavlar kılavuzunda, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerindeki konuşma sınavlarının belirli bir tarih aralığı olmaksızın sürece yayılarak yapılabileceği belirtildi.

Şahinbeyli konservatuar öğrencileri destansı mücadeleyi canlandırdı

Şahinbey Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluş'unun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde Gaziantep'in ölümsüz kahramanları Şahinbey'in ve Şehitkamil'in şehit edilişini canlandırdı.

1 OCAK PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ? Yılbaşı tatili kaç gün olacak, ne zaman başlıyor? İşte 2024 yeni yıl tatil tarihleri!

1 Ocak Pazartesi okullar tatil mi, yarım gün mü? soruları yılbaşı yaklaşırken öne çıkan konulardan oldu. Yeni yıl heyecanı başlarken, tatil planlarına yön verecek olanlar da yılbaşı tatili tarihlerine odaklandı. Tatil takvimine göre yılbaşı bu sene pazartesi gününe, 31 Aralık gecesi ise pazar gününe denk gelecek. Yılbaşı gecesinin pazar gününe denk gelmesinden olmasından dolayı, kamu kurumları kapalı olacak. Peki, 1 Ocak resmi tatil mi? Yılbaşı tatili ne zaman başlıyor, kaç gün? İşte, 2024 yılbaşı tatil takvimi ve konu hakkında detaylı bilgiler...

Rektör Dereli, İhracat Seferberliği Zirvesi'nde İhracat Ekosisteminde üniversitelerin rolünü anlattı

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, iş dünyası ve ihracattaki son gelişmelerin masaya yatırıldığı Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden Örnek davranış

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e maddi yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.

Öğrenciler değerlerine sahip çıkmak için yaşlılar ile bir araya geldi

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Tepecik ilk ve ortaokul öğrencileri 'Değerlerime sahip çıkıyorum projesi' çerçevesinde yaşlıların gönül rızalarını kazanmak adına köylerinde yaşayan yaşlıları ziyaret etti.

Okullarda bir ilk: Ülke genelinde Ortaokul ve Liselerde ortak yazılı sınavlar yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için yarın, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık'ta ülke genelinde ortak yazılı sınav yapılacak.

Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi Öğrencileri Bilgilendirildi

Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, Müdür Yardımcısı Hatice Uğur ile öğretmenleri Zekeriya Durmaz, Zümra Korkmaz ve Ömer Koruyan eşliğinde SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Diyarbakır'da çocuklar 'Yerli Malı Haftası'nı kutladı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 85 öğrencinin katılımı ile Yenişehir Yaşam Parkı'nda Yerli Malı Haftası etkinliği düzenledi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı, 'sahte akademisyen' çıktı!

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu’nun akademisyen olmadığı ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Konsey’e 115 üniversite bağlı.

Gastronominin Nobel Ödülünü Alan Ünlü Şef, Siirt Üniversitesi Öğrencileriyle Söyleşide Bir Araya Geldi!

Basque Culinary World Prize 2023' ödül sahibi Türk şef Ebru Baybara Demir, Siirt Üniversitesi Gastro Sanat Topluluğu’nun hazırladığı söyleşiye katıldı.

Diyarbakır'da 5 günde 237 bin kişi kitap fuarını ziyaret etti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı'nı 5 günde 237 bin 768 kişi ziyaret etti.

Diyarbakır'da 'Ailenizin Kumandası' söyleşisi yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Ailenizin Kumandası Uzaktan Değil Yakından Kumanda' söyleşisi düzenlendi.

Öğrencilerin tarih bilgisini geliştirecek protokol imzalandı

Öğrencilerin tarih bilgisini ve bilincini geliştirmek amacıyla '1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması' ve 'Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması' düzenlenecek. Yarışmaların usul ve esaslarını belirleyen protokolleri Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı imzaladı.

ÖSYM duyurdu: KPSS-2023/2 tercih ekranı açıldı

KPSS-2023/2 tercih işlemleri, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılabilecek.

Toplam 700 haber.