Eğitim

Eğitim Haberleri

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı

SON DAKİKA HABERİ: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 2022-2023 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

On binlerce kişinin sınavı iptal edildi!

9 Aralık'ta çevrimiçi olarak başlayan AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınavıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Katılım gösteren 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Söz konusu öğrencilerin sınavda toplu halde kopya çektikleri belirlendi.

MEB'den kayıt dışındaki öğrencilere yakın takip

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kayıt dışında olan 280 bin 473 öğrenciyi MERNİS kayıt sistemini çok aktif şekilde kullanarak, çağrı merkezi kurarak, tek tek ailelere ulaşarak eğitime dahil etmeye çalıştıklarını, 2023 yılında kayıt dışında bulunan gençleri okulla buluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Mahkemeden özel okullar için emsal niteliğinde karar: Ek ücret talep edemeyecek

Özel okul ücretlerine bu yıl için yüzde 36.72’lik artış sınırı getirildi. Bu oranı düşük bulan bazı özel okullar, velilerden yemek, kırtasiye, kıyafet ve servis gibi hizmet ve ürünlerden ek ücret talep etmeye başladı. Duruma tepki gösteren ve ek ödemeyi yapmayı kabul etmeyen velilere, öğrencinin kaydının yenilenmeyeceği bildirildi.

Bakan Özer'den öğretmen ataması açıklaması

Bakan Mahmut Özer: “Son 20 yılda, 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar, alım yapılacağı zaman kamuoyu ile paylaşılır”

MEB'in zorunlu tuttuğu sınava 6 bin öğretmen giremedi

MEB'in 19 Kasım'da yaptığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nda sistem hatası olduğu ortaya çıktı. Hata nedeniyle 6 bin öğretmen sınava giremedi.

Öğrenciler için Devamsızlık Affı Geliyor Mu? 12.Sınıf Öğrencileri için Devam Zorunluluğu Kalktı mı?

Öğrenciler için Devamsızlık Affı Geliyor Mu? 12.Sınıf Öğrencileri için Devam Zorunluluğu Kalktı mı?Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 12.sınıf öğrencileri için açıklamalarda bulundu. Açıklamalar sosyal medyada yayıldı ve öğrenciler devamsızlık affının gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladılar. Öğrenciler içim devamsızlık affı olacak mı? 12.sınıf öğrencilerin devam zorunluluğu kalktı mı? İşte detaylar…

Pedagojik formasyonda detaylar belli oldu! YÖK Başkanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği pedagojik formasyonun lisans eğitimi sırasında alınmasına yönelik detaylar belli oldu. Dersler topam 60 kredi olmak üzere seçmeli olacak. YÖK Başkanı Özvar, "Dersler 3 ve 4'üncü sınıfta da alınabilir. 4 seneye de yayabiliriz" dedi

Seçim günüyle çakışmıştı: ÖSYM, sınav kararını geri çekti

ÖSYM, 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle çakışan üniversite sınavı tarihiyle ilgili duyuruyu kaldırdı. Yeni sınav takvimi açıklanmadı.

1 milyon 392 bin 629 öğrencinin KYK borcu kaldırıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtları ve borç faizleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-devlette başladığını duyurdu. Kasapoğlu ayrıca, GSB burs-kredi başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı.

Avrupa'da son 11 yılda öğretmen maaşlarının düştüğü tek ülke Türkiye!

Avrupa Eğitim Bilgi Ağı verilerine göre; Avrupa'da son 11 yılda öğretmen maaşlarının düştüğü tek ülke Türkiye oldu. Verilere göre, Avrupa’da öğretmen maaşının en yüksek olduğu ülke Lüksemburg. Mesleğe yeni başlayan ilk öğretim öğretmenleri bu ülkede yıllık Lüksemburg’da 69 bin 76 Euro kazanırken, bu oran Türkiye'de 8 bin 330 Euro olarak kayda geçti.

Eğitim-Sen: Öğretmenler hamasi nutuk değil, sorunlarına kalıcı çözüm istiyor

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yaptığı açıklama ile öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Öğretmenler hamasi nutuk değil, sorunlarına kalıcı çözüm istiyor” ifadelerini kullandı.

KPSS Ortaöğretim sınavı sonuçları açıklandı

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından 6 Kasım'da yapılan KPSS ortaöğretim sınavının ardından, sonuçların açıklanması için gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrilmişti. İşte KPSS ortaöğretim sınav sonuçları sorgulama ekranı.

VGM burs başvurusu başladı: 2022 VGM yükseköğrenim burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM yükseköğrenim burs başvurusu başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere maddi destek olarak verilen karşılıksız burs için başvuru kurumun resmi sitesi üzerinde gerçekleştirilecek. VGM burs başvurusu olumlu sonuçlanan yükseköğrenim öğrencilerine aylık 650 lira aylık ödenecek.

Liselerde yeni dönem başlıyor: 81 ile kılavuz gönderildi!

Öğrencilerin çok sayıda alanda konferans, panel, seminer gibi bilimsel toplantılar düzenlemesine ve uygulamalı bilim çalışmaları yapmasına olanak sağlayacak olan 'Bilim Uygulamaları Programı'na ilişkin kılavuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderildi. Adıyaman, Ankara, Aydın, Bursa, Iğdır, Isparta ve Samsun'daki liselerde bu ay sonu itibarıyla program pilot olarak uygulanacak.

Okullarda yeni dönem! Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişti: İzinsiz görüntü çekip paylaşmak disiplin suçu

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre özellikle son dönemde okullarda kaydedilen görüntülerin sosyal medyada sıkça gündeme gelmesine yönelik de bir önlem alındı. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin, çalışanlarının ve diğer öğrencilerin izinsiz olarak görüntülerini çekmek, kaydetmek, paylaşmak fiilleri disiplin maddeleri arasına eklenerek önemli bir adım atıldı.

KYK burs başvuruları başladı!

KYK bursu almak isteyen binlerce öğrencinin gözü kulağı başvuruların yapılacağı tarihe çevrilmiş durumda.Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak?

Ara tatil başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 14-18 Kasım'da 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

Açık Öğretim Lise Sınav Tarihleri Belli Oldu

AÖL sınavları için geri sayım başladı. Lise diploması sahibi olmak isteyen öğrenciler, sınav hazırlıklarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesinde okuyan adaylara sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilecek. Dersleri geçerek, başarılı olmak isteyen adayların bir üst sınıfa geçebilmesi için geçebilmesi için AÖL 1. dönem sınavlarına katılmaları gerekiyor. Geçtiğimiz dönem sınavlar çevrimiçi olarak internet üzerinden düzenlenmişti. Peki AÖL 1. dönem sınavları online mı, nasıl yapılacak? İşte MEB’in yayınladığı takvim ve sınava dair diğer detaylar…

Toplam 700 haber.