MEB, zorunlu din dersi saatlerini artırdı

MEB tarafından yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesinde seçmeli ders kategorisinde yapılan değişiklikle ilk ve ortaöğretimde zorunlu din derslerinin saatleri artırıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Okulların açılmasına kısa bir süre kala programına "seçmeli" dersleri alan Millî Eğitim Bakanlığı, din derslerini zorunlu hâle getirerek ders saatlerini artırdığı gerici bir uygulamaya daha imza attı.

Bakanlığın 30 Ağustos’ta yayımladığı Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi’nde “Akademik Çalışmalar”, “İnsan, Toplum, Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer”, “Kültür, Sanat ve Spor” kategorilerinde seçmeli dersler belirlendi.

Yeni programda öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimin 9. ve 10. sınıf seviyelerinde “insan toplum ve bilim”, “din, ahlak ve değer” ile “kültür, sanat ve spor” seçmeli ders gruplarından her bir gruptan en az birer ders, 11. ve 12. sınıf seviyelerinde ise “insan, toplum ve bilim”, “din, ahlak ve değer” ile “kültür, sanat ve spor” seçmeli ders gruplarının en az ikisindenbirer ders seçmeleri zorunlu tutularak ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimin 9. ve 10. sınıf seviyelerindeki öğrencilerin din derslerini 'seçmeli ders' olarak alması zorunlu hâle getirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN