Eğitim

Eğitim Haberleri

Öğrencilere 8.500 TL'ye vatan destek ödemesi yapılacak! Başvurular dernekten yapılıyor

8.500 TL'ye varan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin ve istenen şartları taşıyanların hesaplarına yatacak. Konunun detayları belli oldu. Destek programına başvuru yapmak isteyenler, ikamet ettikleri ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden başvurularını tamamlayacak. İşte tüm detaylar...

Bakan Mahmut Özer'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Okullar yarıyıl tatiline girdi

Yarıyıl tatili için son ders zili bugün çaldı. Karnelerini alan öğrenciler 2 haftalık yarıyıl tatiline çıktı.

MEB'den bir ilk! Kış okulları hayata geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda ücretsiz kurslar için hazırlıklarını tamamladı.

Öğrencilere HDP'nin kapatılmasını işaret ederek soru soran akademisyen üniversiteden uzaklaştırdı

HDP’nin kapatılmasına işaret ederek öğrencilerine soru soran öğretim görevlisi Doç. Dr. Bülent Yücel, sınavı iptal edilerek üniversiteden uzaklaştırıldı.

Atanamayan öğretmenler meydana indi

Şarkıcı Demet Akalın'ın da destek verdiği atama bekleyen öğretmenler, Beşiktaş Meydanı'nda eylem düzenleyerek hükümete seslendiler

Öğrencilere şehirler arası ulaşım destek programı başladı

Bakan Yanık, ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının ilk defa uygulanacağını belirterek, verilen desteğin üst limit tutarının 750 TL olduğunu söyledi.

KYK burs ve öğrenim kredisi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 531 bin 468 öğrenciye verilecek olan 3 aylık KYK burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Ocak tatili ne zaman? 2023 yarıyıl, sömestr, karne, 15 tatil tarihleri!

Birçok öğrenci, 2022'nin sona ermesine sayılı günler kala, 2023'teki tatilleri araştırmaya başladı. En yakın ocak tatili, sömestr ve karne tatili tarihi araştırmaları hız kazandı. Peki ocak tatili ne zaman? İşte 2023 yarıyıl, sömestr, karne, 15 tatil tarihleri!

KYK 3 aylık burs ödeme ne zaman hesaplara yatacak? KYK 3 aylık burs ödeme nasıl alınır?

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) bursu ve kredisi almaya hazırlanan öğrencilere 3 aylık KYK bursu ve kredisi peşin yatacak. KYK bursları, her ay öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre belirli günlerde ödenecek. Peki KYK 3 aylık burs ödeme ne zaman hesaplara yatacak? KYK 3 aylık burs ödeme nasıl alınır? İşte detaylar...

Bakan Özer duyurdu! Okul öncesi eğitimde yeni karar: Tüm okullarda ücretsiz yemek verilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat’tan itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek uygulaması başlayacağını duyurdu. Özer açıklamasında, "Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama 2023 yılının sonunu beklemeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı

SON DAKİKA HABERİ: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 2022-2023 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

On binlerce kişinin sınavı iptal edildi!

9 Aralık'ta çevrimiçi olarak başlayan AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınavıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Katılım gösteren 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Söz konusu öğrencilerin sınavda toplu halde kopya çektikleri belirlendi.

MEB'den kayıt dışındaki öğrencilere yakın takip

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kayıt dışında olan 280 bin 473 öğrenciyi MERNİS kayıt sistemini çok aktif şekilde kullanarak, çağrı merkezi kurarak, tek tek ailelere ulaşarak eğitime dahil etmeye çalıştıklarını, 2023 yılında kayıt dışında bulunan gençleri okulla buluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Mahkemeden özel okullar için emsal niteliğinde karar: Ek ücret talep edemeyecek

Özel okul ücretlerine bu yıl için yüzde 36.72’lik artış sınırı getirildi. Bu oranı düşük bulan bazı özel okullar, velilerden yemek, kırtasiye, kıyafet ve servis gibi hizmet ve ürünlerden ek ücret talep etmeye başladı. Duruma tepki gösteren ve ek ödemeyi yapmayı kabul etmeyen velilere, öğrencinin kaydının yenilenmeyeceği bildirildi.

Bakan Özer'den öğretmen ataması açıklaması

Bakan Mahmut Özer: “Son 20 yılda, 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar, alım yapılacağı zaman kamuoyu ile paylaşılır”

MEB'in zorunlu tuttuğu sınava 6 bin öğretmen giremedi

MEB'in 19 Kasım'da yaptığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nda sistem hatası olduğu ortaya çıktı. Hata nedeniyle 6 bin öğretmen sınava giremedi.

Öğrenciler için Devamsızlık Affı Geliyor Mu? 12.Sınıf Öğrencileri için Devam Zorunluluğu Kalktı mı?

Öğrenciler için Devamsızlık Affı Geliyor Mu? 12.Sınıf Öğrencileri için Devam Zorunluluğu Kalktı mı?Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 12.sınıf öğrencileri için açıklamalarda bulundu. Açıklamalar sosyal medyada yayıldı ve öğrenciler devamsızlık affının gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladılar. Öğrenciler içim devamsızlık affı olacak mı? 12.sınıf öğrencilerin devam zorunluluğu kalktı mı? İşte detaylar…

Pedagojik formasyonda detaylar belli oldu! YÖK Başkanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği pedagojik formasyonun lisans eğitimi sırasında alınmasına yönelik detaylar belli oldu. Dersler topam 60 kredi olmak üzere seçmeli olacak. YÖK Başkanı Özvar, "Dersler 3 ve 4'üncü sınıfta da alınabilir. 4 seneye de yayabiliriz" dedi

Toplam 673 haber.