Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar ve vakıflar

Karşılıksız burs veren kurumlar 2023-2024 akademik takviminin başlamasına kısa süre kala hem öğrenciler hem de veliler tarafından araştırılıyor. Yurt genelinde pek çok vakıf, kurum ve şahıs, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Bu burslar özellikle maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler için büyük önem taşıyor. Peki, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar ve vakıflar hangileri? İşte 2023-2024 döneminde karşılıksız burs veren kurumlar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar ve vakıflar son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Çünkü onlarca kurum ve vakıf üniversite eğitimi alan öğrencilere karşılıksız burs yardımı yapıyor. Şehir dışında bir yükseköğrenim programına yerleşen ve maddi sıkıntı çeken öğrenciler bu burslar aracılığı ile eğitim hayatını kesintisiz sürdürebiliyor. İşte 2023-2023 akademik yılında karşılıksız burs veren kurumların listesi:

KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR 2023-2024

Yamantürk Vakfı 1992 yılında kurulan vakıf grup şirketlerinin bulunduğu illerdeki şehit ve gazi çocukları ile ekonomik desteğe gereksinimi olan kız çocukları öncelikli olmak üzere, üniversitelerin 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine burs vermektedir. Başvurular temmuz ve ağustos aylarında online olarak alınmaktadır.
 

Nef Vakfı Üniversite öğrencilerine burs desteğine devam eden Nef Vakfı, bu yıl sadece depremden etkilenen şehirlerdeki öğrencilere burs vereceğini açıkladı. Nef Vakfı, afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik burs hedeflediği için başarı şartı aramayacak. KYK bursu ve başka kurum ya da kuruluştan burs almanın engel olmayacağı burs başvuruları için 10-20 Eylül tarihleri arasında www.nefvakfi.org adresinden online başvuru yapılabilecek.

Esev Elele Sağlık Eğitim Ve Yardımlaşma Vakfı: Vakıf İlköğretim, Ortaöğretim, Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora öğrencilerine burs veriyor. Karşılıksız öğrenci bursları yılda 9 ay süre ile ödeniyor. Başvurular ağustos ve eylül aylarında alınıyor.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı: İSOV, karşılıksız bursları ortaöğretim ve yüksek öğrenim öğrencilerine yöneliktir. Burslar İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli illerindeki üniversitelerin teknik bölümlerinde yüksek öğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanmış imkânları olmayan başarılı öğrencilere verilir. Burs başvuruları eylül ayında online olarak alınır.

Türkiye Turing Ve Otomobil Kurumu: Kurum istanbul ve ankara illerindeki yüksek öğrenim üniversite (ön lisans, lisans ve lisansüstü) öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Başvurular ağustos ayında online olarak alınmaktadır.

Adalı Vakfı: Adalı Vakfı bursları yüksek öğrenim öğrencilerine verilecek. Burs başvurusu 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak.

Tekinder Teknoloji Ve İnsan Derneği: Üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs vermektedir. Başvurular ağustos, eylül aylarında alınmaktadır.

Vehbi Koç Vakfı: Yüksek Öğrenim, Hemşirelik, Asistan, 17 Okul Başarı, Mesleki Eğitim, Akmed, Anamed, Koç Üniversitesi, Koç Okulu bursları vermektedir. Burslar yılda 10 ay süre ile ödenir. Başvurular eylül Ve ekim aylarında alınır.

SAÇDD Süreyya Ağaoğlu Derneği: Dernek yüksek öğrenim lisans, üstün başarı lisans, üstün başarı sanat, tezli yüksek lisans ve lise öğrenci bursları vermektedir. Geri ödemesiz eğitim yardımı yılda 9 ay süre ile ödenir. Başvurular eylül ayında online olarak yapılmaktadır.

Kızılay Burs: Kızılay burs ortaöğretim, yüksek öğrenim ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitim seviyelerinde yurt içindeki öğrencilere yılda 9 ay süre ile verilecek.

MEV Milli Eğitim Vakfı Milli Eğitim Vakfı İlkokul, Ortaokul, Lise, Ön Lisans, Lisans Ve Lisans Üstü Öğrencilere Burs Vermektedir. Başvurular Eylül Ve Ekim Aylarında Online Olarak Alınır.

KIZÇEV Kız Çocukları Eğitim Derneği: Dernek yüksek öğrenim üniversitelerde öğrenim gören kız öğrencilere geri ödemesiz burs vermektedir. Başvurular eylül ayında online başvuru formunun doldurulmasıyla yapılır.

AGEYV Akın Global Eğitim Vakfı: Vakıf yüksek öğrenim üniversite öğrencilerine yılda 9 ay süre ile geri ödemesiz burs vermektedir. Burs başvuruları ağustos ayında online olarak yapılmaktadır.

T3 Vakfı Türkiye Teknoloji Takımı: Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı: Yükselen yıldız burs programı, Eğitmen-Mentör burs programı ve Eğitim Desteği bursu olarak verilmektedir. Burs yılda 10 ay süre ile 4 bin ortaokul, lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilir. Başvurular kasım ayında alınmaktadır.

Atatürk Kültür Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dili Kurumu Ve Türk Tarih Kurumu Bursu: Burslar sosyal ve beşeri bilimleri tercih eden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. Başvurular e-Devlet sisteminde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu uygulamasından kasım ayında alınmaktadır.

Borusan Kocabıyık Vakfı: Vakıf belirlediği üniversitelerdeki belirli bölümlerde öğrenim gören başarılı öğrencilere yılda 12 ay süre ile burs vermektedir. Başvurular eylül – ekim aylarında online olarak alınmaktadır.

Bilge Adam Teknoloji Üniversite Bursu: Şirket ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Başvurular eylül ve ekim aylarında online olarak alınmaktadır.

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği: Birlik ziraat fakültelerinde öğrenim gören lisans düzeyindeki öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. başvurular eylül ve ekim aylarında e-posta yolu ile alınmaktadır.

SAYADER: Sağlıklı yaşam derneği tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, ve sağlık bilimleri fakültelerinin lisans ve lisansüstü bölümlerinde okuyan, okulu İstanbul’da bulunan lisans ve lisansüstü öğrencilerine burs vermektedir. Başvurular eylül ve ekim aylarında alınır.

1884 Vakfı: Vakıf Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, İstanbul ilindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilere yöneliktir.

Bilim Ağacı Vakfı: Vakıf ankara ilindeki üniversitelerdeki lisans seviyesindeki öğrencilere yılda 12 ay süre ile karşılıksız burs vermektedir. Burs başvuruları eylül ve ekim aylarında online olarak alınmaktadır. 2022-2023 dönemi burs miktarı aylık 1.100 türk lirası olarak belirlendi.

Türk Kadın Akademisyenler Derneği TÜRKKAB: Dernek üniversitelerde öğrenim gören lisans kız öğrencilerine yılda 10 ay süre ile burs vermektedir. Başvurular eylül ve ekim aylarında e-posta yolu ile alınmaktadır.

TÜZDEV: Türkiye Üstün Zekâlı Ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı Vakıf yüksek öğrenimdeki başarılı ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs vermektedir. Başvurular eylül ayında online olarak alınmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ailesi ya da kendisi istanbul ilinde ikâmet eden 75 bin ön lisans ve lisans öğrencisine yılda 4.500 (3*1.500 tl) burs verecek. Başvurular eylül ve ekim aylarında alınmaktadır.

MEV Milli Eğitim Vakfı: Vakıf lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs vermektedir. Başvurular eylül ve ekim aylarında e-posta yolu ile alınır.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN