Eğitim

Eğitim Haberleri

Yönetmelik değişti: Okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında mescit zorunlu hale geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulöncesi eğitim kurumlarında mescidi zorunlu hale getirdi. Yeni yönetmelik yayımlayan bakanlık, kayıt parasını da 'katkı payı' adı altında alacak. Miktarı ise komisyon belirleyecek.

MEB'den 'teneffüs' kararı

MEB, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Tekin düzenlemeyi işaret etti: Ara tatil kalkacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki ara tatillere yeni düzenleme yapılabileceğini açıkladı.

Öğrencilere Ayda 3350 TL Maaşla Çalışma Fırsatı! Kendi Üniversitenizde Çalışma İmkanı

Üniversiteler öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilmek adına kısmi zamanlı çalışma imkanını sunuyor.

Öğrencilerin Beklediği 9 Günlük Tatil Yaklaşıyor! Bütün Okulların Kapanacağı Tarih belli oldu

İlk dönemde sözlü ve yazılı sınavlarda yorulan öğrenciler, kasım ara tatili ile 9 günlük ara tatile girecekler. Gözler şimdi okulların kasım ayında kapanacağı tarihte. Peki, ilk ara tatil ne zaman? Okullarda kasım ara tatil ne zaman, ayın kaçında? İşte, ilk ara tatil ve sömestr tatili tarihleri hakkında bilgiler.

Üniversiteli gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti bu ay başlayacak! Kimler kullanabilecek? Hangi Öğrenciler bedava internet alabilecek?

Son dakika: Üniversiteli gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti bu ay başlayacak.

Siirtli Veliler Bu Durumdan Çok Rahatsızdı! Bakanlık Uyarıda Bulundu!

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü valiliklere gönderdiği 21.09.2023 tarih ve 84742588 sayılı yazı ile ders kitapları, hazırlanan diğer yardımcı materyaller ve EBA platformunda bulunan içerikler haricindeki öğretim materyallerinin, resmi okullarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi, öğrencilerimize aldırılması ve kullanımı konusunda öğretmenleri uyardı

Okullarda telefon kullanmak yasak mı? MEB cep telefonu yasağı açıklaması

MEB’den tüm öğretmen ve öğrencileri ilgilendiren çok önemli bir karar verilirken Türkiye geneli tüm okullarda geçerli olduğu belirtildi. Bu kapsamda okulların tamamında yasaklandığı ifade edildi.

Anaokullarına verilen ücretsiz yemek 2026'ya ertelendi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında anaokullarına verilmesi planlanan ücretsiz bir öğün yemek uygulamasının 2026 yılına ertelendiği belirtildi. Anaokullarına yemek uygulaması 6 Şubat Maraş depremlerinden etkilenen 11 kentte devam ediyor.

Sınıf geçmede yeni düzenleme! O dersi 70 olmayan kalacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, temel eğitim yönetmeliğinin detaylarını açıkladı. Bakan Tekin, Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencilerin sınıfı geçemeyeceğini söyledi.

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığın (MEB) tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı.

MEB tarih verdi: Ortaokul ve liselerde Ortak sınav Tarihi Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak ortak sınav tarihlerini açıkladı. Bakanlık tarafından, ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ortak sınav ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak. MEB'in hazırlayacağı sorular okullara teslim edilecek.

Baykan Ücretli Öğretmenlik Başvuru Sonuçları Belli Oldu! İşte Sıralı Tam Liste...

Siirt Baykan ilçe milli eğitim müdürlüğü ücretli öğretmen listesi açıklandı.

Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren gelişme: Detaylar belli oldu...

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ilkokullarda ölçme-değerlendirme çalışmaları, test sisteminin tamamen sona erdirildiği "sınav değil, süreç odaklı" öğrenme yaklaşımını temel alan "öğrenci gelişim dosyası" üzerinden yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Türkiye'de Bulunan Suriyeli Öğrenci Sayısını Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında ''Türkiye'de kaç tane Suriyeli öğrenci var?'' sorusuna yanıt verdi. Ülkede eğitim gören 977 bin yabancı öğrenci olduğunu belirten Bakan Tekin, ''790 bini Suriyeli'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika mülakat açıklaması! Yeni öğretmen atamaları böyle olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mülakat tartışmalarıyla ilgili konuşan Bakan Tekin, atama sisteminin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, ''Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50.'' dedi.

Ortaokul ve liselerde başlatılacak! ''Ortak sınav''ın ayrıntıları netleşti

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" bu yıldan itibaren başlatılacak.

Erdoğan'dan flaş açıklama! Ücretli Öğretmenlere yüzde 25 zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam müjdesini veren Erdoğan, lisans üstü öğrencilerin burslarına da döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında zam yapıldığını açıkladı.

Toplam 700 haber.