Devamsızlık Affı

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Döneminin İkinci Yarısı 15 Nisan Pazartesi günü başlayacaktır. Devamsızlıkları belirli bir seviyenin üzerinde olan öğrenciler merakla devamsızlık affının gelip gelmeyeceğini merak etmektedirler. Peki devamsızlık affı geldi mi? Devamsızlık affı ne zaman gelecek? Detaylar haberimizde...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son zamanlarda yapılan düzenlemeler ile devamsızlık konusu sıkı takip altına alındı. Devamsızlıklar okul yönetimlerince beşinci, onuncu, on beşinci, yirminci günlerde ailelere bildirilir. Bildiriler resmi yollarla yapılmak zorundadır. Ailelere resmi olarak devamsızlık mektupları dijital ortamlar üzerinden veya posta yoluyla bildirilmelidir.

İlköğretim öğrencileri için devamsızlık sınırı 20 gün olarak belirlenmiştir. Ortaokul öğrencileri 20 gün devamsızlık yapmaları durumunda söz konusu öğrenciler, sene sonu öğretmenler kuruluna kalırlar ve kurul kararı ile sınıf geçerler. Ya da sınıf tekrarı yaparlar.

Lise öğrencileri ise devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN