Eğitim

Eğitim Haberleri

Üniversitelerde uzaktan eğitim nasıl olacak? YÖK'ten merak edilen 16 soruya cevap

YÖK, üniversitelerde 2022-2023 bahar yarıyılı eğitim ve öğretimine ilişkin sıkça sorulan 16 soruyu yanıtladı. YÖK'ün yanıtladığı sorular arasında "Deprem nedeniyle sınavlara katılamamış öğrencilerin durumu ne olacak?", "Bahar yarıyılında kayıt dondurma hakkından kimler faydalanabilir?", "Uygulamalı eğitimler hangi programları kapsamaktadır ve bunlar nasıl verilecektir?" gibi merak edilen başlıklar yer aldı.

MEB personelinin OHAL bölgesine geçici görevlendirmelerine ilişkin başvuru tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelere geçici görevlendirme başvurularının yarın başlayacağını bildirdi.

YÖK'ten AÖF için önemli karar! Ertelendi

AÖF bahar dönemi kayıtları ertelendi mi diye merak ediliyor. Binlerce öğrenci Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme tarihleri için YÖK tarafından yapılan duyuruyu araştırıyor. Peki AÖF kayıtları ertelendi mi? 2023 AÖF kayıtları ne zaman yapılacak? YÖK'ten açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullar hakkındaki son kararı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak." açıklamasında bulundu.

Bakan Özer'den LGS ve YKS açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." dedi

YÖK: Bahar döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelendi

Yüksek Öğretim Kurumu, bahar döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurdu.

Depremzede öğrencilere nakil hakkı tanındı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, istediği illerdeki okullara nakillerini yapacaklarını bildirdi.

81 ilde öğrencilere ücretsiz yemek verilecek! Okul öncesi eğitimde 6 Şubat'tan itibaren ücretsiz yemek verilecek

İkinci döneminin başladığı 6 Şubat'tan itibaren tüm okullarda, okul öncesi eğitimdeki çocuklara günlük bir öğün ücretsiz yemek verilecek.

Öğrencilere 8.500 TL'ye vatan destek ödemesi yapılacak! Başvurular dernekten yapılıyor

8.500 TL'ye varan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin ve istenen şartları taşıyanların hesaplarına yatacak. Konunun detayları belli oldu. Destek programına başvuru yapmak isteyenler, ikamet ettikleri ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden başvurularını tamamlayacak. İşte tüm detaylar...

Bakan Mahmut Özer'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Okullar yarıyıl tatiline girdi

Yarıyıl tatili için son ders zili bugün çaldı. Karnelerini alan öğrenciler 2 haftalık yarıyıl tatiline çıktı.

MEB'den bir ilk! Kış okulları hayata geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda ücretsiz kurslar için hazırlıklarını tamamladı.

Öğrencilere HDP'nin kapatılmasını işaret ederek soru soran akademisyen üniversiteden uzaklaştırdı

HDP’nin kapatılmasına işaret ederek öğrencilerine soru soran öğretim görevlisi Doç. Dr. Bülent Yücel, sınavı iptal edilerek üniversiteden uzaklaştırıldı.

Atanamayan öğretmenler meydana indi

Şarkıcı Demet Akalın'ın da destek verdiği atama bekleyen öğretmenler, Beşiktaş Meydanı'nda eylem düzenleyerek hükümete seslendiler

Öğrencilere şehirler arası ulaşım destek programı başladı

Bakan Yanık, ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının ilk defa uygulanacağını belirterek, verilen desteğin üst limit tutarının 750 TL olduğunu söyledi.

KYK burs ve öğrenim kredisi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 531 bin 468 öğrenciye verilecek olan 3 aylık KYK burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Ocak tatili ne zaman? 2023 yarıyıl, sömestr, karne, 15 tatil tarihleri!

Birçok öğrenci, 2022'nin sona ermesine sayılı günler kala, 2023'teki tatilleri araştırmaya başladı. En yakın ocak tatili, sömestr ve karne tatili tarihi araştırmaları hız kazandı. Peki ocak tatili ne zaman? İşte 2023 yarıyıl, sömestr, karne, 15 tatil tarihleri!

KYK 3 aylık burs ödeme ne zaman hesaplara yatacak? KYK 3 aylık burs ödeme nasıl alınır?

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) bursu ve kredisi almaya hazırlanan öğrencilere 3 aylık KYK bursu ve kredisi peşin yatacak. KYK bursları, her ay öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre belirli günlerde ödenecek. Peki KYK 3 aylık burs ödeme ne zaman hesaplara yatacak? KYK 3 aylık burs ödeme nasıl alınır? İşte detaylar...

Bakan Özer duyurdu! Okul öncesi eğitimde yeni karar: Tüm okullarda ücretsiz yemek verilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat’tan itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek uygulaması başlayacağını duyurdu. Özer açıklamasında, "Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama 2023 yılının sonunu beklemeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toplam 700 haber.