Eğitim

Eğitim Haberleri

MEB'den Ders Saati Süreleri Yazısı... İkili Eğitim Veren Okullarda Ders Süreleri Kısaltıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Ders Saati Süreleri konulu resmi yazı yayınlandı.

Siirt Üniversitesi merkez kampüste Yeni Bir Kafe Açıldı

Siirt Üniversitesinde yıllardır talep edilen kafe hizmeti öğrenci ve personelin hizmetine sunuldu.

Öğrenciler, Siirt Valisini ziyaret etti

Vali/Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Mahfuz İleri, Öğretmen ve Öğrencileri makamında kabul etti.

Siirt'te KOSGEB Meslek Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Siirt Meva Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve KOSGEB işbirliği ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine KOSGEB ve Girişimcilik konulu konferans düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatil tartışmalarına noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir yayında ara tatile ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı açıkladı: O burslara zam yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 liradan 6 bin liraya, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasına karar verildiğini bildirdi.

LGS örnek soruları ve çözüm videoları yayında! MEB 2024 LGS sayısal ve sözel örnek soruları ve cevapları tıkla görüntüle!

LGS örnek soruları ve çözümleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. MEB, öğrencilerin sınava hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla her ay düzenli olarak LGS örnek soru ve çözüm videolarını web sitesi üzerinden paylaşıyor. Toplam 45 sorunun yer aldığı örnek soru kitapçıkları 2024 Haziran ayında düzenlenecek olan LGS öncesi öğrencilere kılavuz oluyor. Peki; Sayısal ve Sözel LGS örnek sorular kitapçığı ve çözümlü videoları nasıl görüntülenir? İşte MEB 2024 LGS sayısal ve sözel örnek soruları ve çözüm videoları görüntüleme ekranı...

Öğretmenlere Ek Ödenek Mi Verilecek? Araştırma Geliştirme Tazminatı Nedir?

Plan ve bütçe komisyonunda Cumhur İttifakı Milletvekili İsmail Faruk Aksu ilk kez dillendirdi. Aksu, öğretmenlere araştırma geliştirme tazminatı adı altında ek ödenek verilmeli dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Özbay: Okulların tamamını imam hatibe çevirdiler

Okullarda eğitimin dinselleşmesi adımlarına her gün yenileri ekleniyor. Amasya'da müftülük okulda toplantı düzenlerken, TÜGVA ekibi de bir lisede söyleşiye katıldı. Eğitim İş Genel Başkanı Özbay, "MEB, Diyanet İşlerinin bir alt kurumu haline geldi" dedi.

LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAVA YÖNELİK ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Çarpıcı İtirafta Bulunan Öğretmenin Görevine Son Verildi

TV8'de yayınlanan bir yemek programına katılan bir yarışmacı, eğitim camiasında ve toplumda geniş yankı uyandıran çarpıcı bir itirafta bulundu. Milyonlarca öğretmenin KPSS puanıyla atama beklediği bir dönemde, kendi formasyonu olmadan ücretli öğretmenlik yapmasını açıklayan yarışmacı, tartışmalara neden oldu. Bu şaşırtıcı itiraftan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu yarışmacının öğretmenlik görevine son verildi.

Ara tatil yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 13-17 Kasım'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak. Birinci dönem ara tatili 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 17 Kasım Cuma günü sona erecek. Öğrenciler ara tatil öncesi son derslerine yarın girecek.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Müfredat değişecek, dersler sadeleşecek

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Kasım ayının sonu veya aralık ayının ortası gibi müfredat değişikliği yapacağız" dedi. Tekin, mülakatın kaldırılmayacağın da açıkladı.

MEB'de Yeni Dönem! Atamalar İptal Ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir dizi şube müdürü ataması, 76. maddeye dayandırılarak yapılıyordu. Ancak bu uygulama, sendikaların açtığı davalar sonucunda mahkeme kararıyla iptal edildi. Bakanlık, bu iptal kararını mahkemeye taşıdı, ancak itirazları reddedildi. Sonuç olarak, 76. maddeye dayalı sınavsız şube müdürü atamaları iptal edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarlarını açıkladı

2024 yılı KYK burs ve kredi miktarı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 KYK burs ve kredi miktarlarını açıkladı.

Üniversite öğrencilerine 1.250 TL geri ödemesiz burs için başvurular başladı!

Türkiye’de ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların alım gücü düşerken öğrenciler de geçinebilmek için burs aramaya başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere 8 ay süreli 1.250 lira burs vereceğini duyurdu. Burs için başvurular da başladı.

Anadolu Üniversitesi’nde 21 yaşında bir öğrenci, ardından not bırakıp hayatına son verdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisiyken üniversitenin yemekhane bölümüne asarak yaşamına son veren 21 yaşındaki Resul Alan, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verildi.

İllere göre ara tatil mi geliyor?

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde uygulanmaya başlanan ara tatile ilişkin Bakanlık bünyesinde çalışmalar yapıldığı ortaya çıktı. Bakan Yusuf Tekin'in "inisiyatifler valiliklere bırakılabilir” yorumunu yaptığı ara tatil uygulamasının devam etmesi halinde bölgelere ve illere göre yapılması planlanıyor.

Yönetmelik değişti: Okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında mescit zorunlu hale geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulöncesi eğitim kurumlarında mescidi zorunlu hale getirdi. Yeni yönetmelik yayımlayan bakanlık, kayıt parasını da 'katkı payı' adı altında alacak. Miktarı ise komisyon belirleyecek.

Toplam 699 haber.