Eğitim

Eğitim Haberleri

Özel okul yönetmeliği değişti: Ücret ve zamlara standart geldi

Özel okullara ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidildi. Öğrencilerin kayıt ücretleri ve zam oranlarına standart getirildi.

Öğrenciler dikkat! Okulların açılması öne çekildi: Yaz tatili süresi değişti

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili süresi uzadı mı? Milyonlarca öğrencinin merak ettiği soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

20 üniversiteye yeni rektör atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektörler atanmıştır. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

KPSS yerleştirme sonuçları belli oldu

Kamu Personel Seçme Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin sitesinden erişebilecek.

Üniversite Tercihleri Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken 15 Önemli Detay

Geçtiğimiz günlerde açıklanan YKS sonuçlarıyla birlikte öğrencileri bekleyen stresli ve heyecanlı üniversite seçme süreci de başladı. Açıklanacak resmi tercih ve başvuru tarihlerine kadar üniversite araştırmaları yapacaklar için birkaç önemli detayı derledik.

MEB açıkladı: Okullarda artık öğretmen ve öğrencilere bu kural uygulanacak!

Öğretmenlere ve öğrencilere yönelik telefon kullanımıyla ilgili düzenlemeler geliyor! Milli Eğitim Bakanı, okullarda cep telefonu kullanımını kısıtlayacak önlemler alınması gerektiğini belirtti. İşte ayrıntılar!

Türk Dil Kurumu, Güncel Türkçe Sözlük'ün 12. baskısını yayınladı! Değişen birçok kelime var

Türk Dil Kurumu, Güncel Türkçe Sözlük'ün 12. baskısıyla birlikte birçok sözcüğün yazımında değişiklik yaptı. Sözlükte toplamda 132 bin 334 söz bulunurken, 45 bin 372 örnek cümle yer alıyor.

Ana sınıfı, İlkokul ve Ortaokula Başlayacak Öğrencilerin e-Kayıt Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin e-Kayıt sonuçları erişime açıldı.

KPSS sınav yerleri açıklandı

2023-KPSS A grubu ve öğretmenlik genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları sınava giriş belgeleri erişime açıldı.

Üniversitelilere af çıktı mı? Aftan kimler yararlanabilecek?

Öğrencilikten azami öğretim süresi dolanlara sevindirici haber Yüksek Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) geldi. YÖK’ten yapılan açıklamadan sonra vatandaşlar arama motorlarında “Üniversitelilere af çıktı mı? Aftan kimler yararlanabilecek?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladılar. Peki, Üniversitelilere af çıktı mı? Aftan kimler yararlanabilecek? İşte detaylar…

Okulların Açılacağı Tarih Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi’ni açıkladı. Buna göre ilk ders zili 11 Eylül’de çalacak.

Yeni Takvim Belli Oldu! İşte Okulların Açılacağı Tarih

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni açıkladı. Buna göre; ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak.

Aralarında Siirt de var! MEB'den depremden etkilenen illerdeki öğretmenlere tayin hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır etkilenen illerdeki öğretmenlere iller arası tayin hakkı tanıdı. Buna göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenler, 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler.

LGS tercih süreci bugün başladı

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih başvuruları bugün başladı. Tercihler, 19 Temmuz'a kadar yapılabilecek

Tüm öğrencileri ilgilendiriyor! Yaz tatili kısaldı - Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı gönderdi

Kısa süre önce yaz tatile çıkan öğrencileri yakından ilgilendiren yeni tatil kararı herkes için bir sürpriz oldu. İşte milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren haberin ayrıntıları…

LGS tercih robotu güncel verilerle velilere rehber olacak

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda yapabilmesi için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek, süreç bitene kadar erişime açık olacak.

Türkiye'de Hangi Üniversite ve Bölüm Mezunlarının Daha Kolay İş Bulduğu Açıklandı

Türkiye’nin en büyük istihdam platformlarından Kariyer.net, İşveren İlgi Endeksi’nin son sayısını yayınladı. Üniversite tercihleri için vazgeçilmez bir kaynak olan endeks ile birlikte; hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş buldukları da ortaya çıkmış oldu.

LGS sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YÖK Başkanı, Üniversite Sınavlarının Kaldırılıp Kaldırılmayacağı Konusunda Açıklama Yaptı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite sınavlarının kaldırılacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Toplam 700 haber.