Eğitim

Eğitim Haberleri

Erasmus bahane, Almanya 'şahane': Lise öğrencisi İtalya'da 'tuvalete gidiyorum' dedi Almanya'ya iltica etti!

Lisesi öğrencisi İ.E., Erasmus için İtalya’ya yapılan gezide kayıplara karıştı. Yapılan araştırma sonucunda İ.E.’nin İtalya’dan Almanya’ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

YKS öncesi üniversite kontenjanları belli oldu

Yaklaşık 3.5 milyon adayın gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kontenjanlar netleşti. Depremzede öğrenciler için ek kontenjan tanınırken, devlet, vakıf ve açıköğretim üniversitelerinde toplam kontenjanın 1 milyon 61 bin olduğu belirtildi.

Erdoğan'dan Öğretmen Atamalarıyla İlgili Açıklama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "İhtiyaç duyulan yerlere öğretmen ataması yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Online sınavlarda ''ücretli kopya'' iddiası: 150 liraya 100 puan

Türkiye’de Açıköğretim Fakültesi bulunan üç üniversiteye ait final sınavlarının soru ve cevaplarının parayla satışa çıktığı iddia edildi. Cevap anahtarlarının 300 bini aşkın öğrencinin bulunduğu Telegram gruplarından servis edildiği belirtilirken, 150 lira ödeme yapan öğrencilerin sınavdan tam puan aldığı öne sürüldü.

YKS giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 17-18 Haziran'da yapılacak 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sınava giriş belgeleri erişime açıldı.

Bakan Özer: 100 öğrencisi olan her okulda rehber öğretmen zorunlu olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki rehber öğretmenlerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Özer, "100 öğrencisi olan her okulda bir rehber öğretmen olması zorunlu olacak" ifadelerini kullandı.

LGS sınavına giriş yerleri belli oldu

4 Haziran 2023'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giriş yerleri belli oldu.

Okullar ne zaman kapanıyor? Bakan Özer açıkladı

Son dakika haberi: 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri nedeniyle yeni bir tatil kararı geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında 29 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceğini açıkladı. Bakan Özer ayrıca, "Okullar ne zaman kapanacak?" sorusuna da yanıt verdi. Özer, çok sayıda öğrenci ve velinin merak ettiği tarihi açıklayarak uzatma yapmayacaklarını söyledi.

YÖK üniversite bahar dönemi sınavlarını seçim sonrasına erteledi

YÖK, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi nedeniyle bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verdi.

KPSS başvuru tarihi belli oldu! 2023 KPSS sınavı ne zaman?

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavı başvuruları 16 Mayıs 2023 Salı günü (bugün) başlıyor.

Bakan Özer'den 'okul öncesi eğitim' ücretleriyle ilgili flaş açıklama

Bakan Özer: Tüm Türkiye'de okul öncesi eğitim ile ilgili valilikler tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler vardı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz.

Son 20 yılın en büyük ataması! 45 bin öğretmenin bugün görev yeri belirlenecek

Son 20 yılın tek seferde yapılan en yüksek sayıdaki öğretmen ataması bugün gerçekleştirilecek. 103 branştan 45 bin öğretmenin yeni görev yerleri belirlenecek; kontenjanın büyük bölümü deprem bölgesindeki okullara gidecek. Atamada en fazla kontenjan ise sınıf öğretmenliğine verildi.

Bakan Özer duyurdu: 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık kararı

Silli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "12. Sınıf öğrencilerini devamsızlıktan bırakmayacağız" açıklamasında bulundu. Kararın 81 ili kapsadığı aktarıldı.

15 Mayıs tatil olacak mı? Öğrencilerin merakla beklediği karar kesinleşti. İşte detaylar...

15 Mayıs'ta okullar tatil mi? Okulların tatil olup olmayacağı kesinleşti. İşte karar...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni vaat! Öğretmenlere bir maaş ikramiye vereceğiz

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yeni vaatlerini canlı yayında açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli öğretmen atama töreninde konuştu: Mayıs'ta 45 bin öğretmen ataması yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'ndaki 3500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada "Engelli öğretmen sayımız 11 bin 500'ü buluyor. Baş öğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından da yararlanmaya başladı. Baş öğretmen maaşı 25 bin lirayı, uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu.

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı’na (AYT) 2 milyon 556 bin 350 aday, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) 335 bin 786 aday başvurdu.

Resmi yazı geldi... Öğretmenler için artık o görev zorunlu oldu!

Öğretmenler için resmi yazı geldi. Öğretmenler gönüllülük esasına bakılmadan resen görevlendirilebilecekler. İşte o yazı...

Ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı

Yaklaşık 19 milyon öğrenci, ikinci ara tatilin ardından bugün ders başı yaptı.

Toplam 700 haber.