Eğitim

Eğitim Haberleri

100. yıl temasıyla sanatını icra eden öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu'nun 100'üncü yıl dönümü temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilirken, başarılı olan bin 320 sporcuya da spor malzemesi desteği verildi.

SANKO Eğitim Kurumları 'Tadımlık Ders' etkinliğinde buluştu

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, öğretmenleri Dicle Direkçi, Meryem Özkan ve Hakan Güven eşliğinde Tadımlık Ders etkinliği kapsamında SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Liselerde 'temel hukuk bilgisi' müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan "temel hukuk bilgisi" dersinin müfredatı hazırlandı. Dersin "Farazi dava uygulamasına sen de katılır mısın?" ünitesinde öğrenciler, kamu hukuku ve özel hukuk dalları kapsamında belirlenmiş konularla ilgili dava dosyası hazırlayacaklar ve canlandırma yapacaklar.

Okullarda, geleneksel oyunlar yeniden oynanacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı.

Türkiye'den 119 üniversite dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi arasına girdi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca açıklanan "dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi" sıralamasına Türkiye'den 119 üniversite girdi.

Diyarbakır'da 'Terapistin Mevlana Olsaydı' söyleşisi gerçekleşti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Huzur Hanem' buluşmaları çerçevesinde yazar Senai Demirci tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

Kozluk'ta 190 çocuk ilk defa müze ile tanıştı

Batman Valiliği öncülüğünde dezavantajlı çocuklar için başlatılan proje dahilinde Kozluk ilçesinde 190 çocuk, Batman Müzesini gezdi.

Diyarbakır'da 'Kitap Fuarı' kapılarını açtı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Eylül Fuarcılık tarafından Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24 Aralık'a kadar sürecek Kitap Fuarı'nın açılışı düzenlenen programla gerçekleşti.

Çermik'te öğrencilerden tiyatro şöleni

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Muhammed Emin Er Anadolu İmam Hatip Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sahneye taşıdığı Aileler Kapışıyor adlı oyun büyük ilgi gördü.

Sürdürülebilirlik Projeleri HKÜ'de yarıştı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksek Okulu, Bankacılık ve Sigortacılık Programı ve Genç Finansçılar Öğrenci Topluluğu tarafından, 'Birleşmiş Milletler Sürdürebilirlik Hedefleri' kapsamında problemlere pazarlama bilimi enstrümanları ile çözüm bulmak amacıyla proje yarışması düzenlendi.

Bakan Tekin'den öğretmenleri ilgilendiren açıklama

"Ben 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, öğretmenlerimizin itibarı, çalışma koşulları açısından yeterli olduğuna inanmıyorum" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İyi bir düzenleme ama eksik. Biz kendi adımıza hazırlıklara başladık. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız diye tahmin ediyorum" dedi.

Bakan Tekin: Akran zorbalığı ile ilgili gerekli önlemleri alacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın (PISA) 2022 raporunun, 10 yıldan uzun bir süredir çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkeden birinin Türkiye olduğunu gösterdiğini, Türkiye'nin her üç alanda da sıralamalarının yükseldiğini ve tüm ülkeler ortalamalarının üzerinde yer aldığını söyledi.

Son 5 senede yapılan eğitim harcamaları 3’e katlandı! İşte o detaylar…

Türkiye'de eğitim harcamaları 2018-2022 döneminde yaklaşık 3 katına çıkarak 1,7 trilyon liraya yaklaştı.

Akademik ilan! Yüksek öğretimdeki büyük sorunu gözler önüne serdi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğretim üyesi ilanı içeriden yükselmelerdeki büyük sorunu gözler önüne serdi!

Sınıf Annesine Yeni Çözüm: Sınıf Temsilcisi

MEB yasakladı ama bazı sınıf annelerinin isim değiştirerek kaldıkları yerden yollarına devam ettiği öğrenildi.

ÖSYM üniversite sınavı başvuru ve sınav tarihi ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2024 YKS takvimi doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular ve sınav tarihleri belirlendi.

Şok İddia! Müdür yurttan attı: Lise öğrencisi intihar etti!

Şırnak’ta müdürle tartıştıktan sonra yurttan atılan bir lise öğrencisi, intihar etti. Söz konusu durumu Barınamıyoruz Hareketi sosyal medya hesabından duyurdu.

MEB'den yeni müfredat: Adabımuaşeret

Ortaokullarda "görgü kuralları ve nezaket", liselerde "adabımuaşeret" isimli seçmeli derslerin müfredatı hazırlandı.

MEB'den Ders Saati Süreleri Yazısı... İkili Eğitim Veren Okullarda Ders Süreleri Kısaltıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Ders Saati Süreleri konulu resmi yazı yayınlandı.

Toplam 698 haber.