Dünya

Dünya Haberleri

Trump’tan ilginç çıkış: Salı günü tutuklanacağım

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, salı günü muhtemelen tutuklanacağını öne sürdü.

Kafasında boynuz çıkmıştı! 'Dünyanın en yaşlı adamı', onları kesmek için yapılan başarısız bir operasyondan sonra 140 yaşında öldü

Yemen’in en yaşlı erkeği olduğu iddia edilen Ali Enter isimli bir adam 140 yaşında hayatını kaybederek dünya basınında yerini almayı başardı. 100 yaşından sonra başının iki yanında boynuza benzeyen çıkıntılar çıkan adam, tuhaf boynuzlarını kesmek için yapılan başarısız bir operasyondan sonra hayatını kaybetti.

İran'da ''Çarşamba Suri'' hazırlığı: 15 ölü, 372 yaralı

İran'da Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi yapılan "Çarşamba Suri" etkinliklerinin hem hazırlık hem de erken kutlamaları esnasında meydana gelen kazalarda 15 kişi hayatını kaybetti, 372 kişi ise yaralandı. Kutlamalarda kullanılan havai fişekler, patlayıcı ve yanıcı maddeler pek çok İranlının yaralanmasına ve ölümüne neden oluyor.

İsrail hapishanelerindeki en yaşlı Filistinli 17 yıl sonra özgür

İsrail hapishanelerindeki en yaşlı Filistinli mahkum olan 83 yaşındaki Fouad Al-Shobaki, 17 yıllık hapis cezasının tamamlanmasının ardından serbest kaldı.

Endonezya'da Merapi Yanardağı patladı

Endonezya'da en aktif yanardağlardan Merapi Yanardağı'nda patlama meydana geldi. Yanardağ, kül ve duman püskürttü. Yanardağın faaliyete geçmesiyle bölgede turizm ve madencilik faaliyetleri durdu

Bilim İnsanları On Binlerce Yıldır Uyuyan Virüsü Uyandırdı!

Kuzey Kutbu'nda artan sıcaklıklar yerin altında kalan donmuş toprak tabakasını eritiyor ve on binlerce yıl uykuda kaldıktan sonra hayvan ve insan sağlığını tehlikeye atabilecek virüsleri potansiyel olarak harekete geçiriyor. Bilim insanları da tehlikeyi daha yakından görmek için son olarak 48 bin 500 yıllık olduğu hesaplanan bir virüsü canlandırdı.

Çin'in arabuluculuğunda İran'la Suudi Arabistan anlaştı: Diplomatik ilişkiler yeniden tesis edilecek

Pekin'de İran ile Suudi Arabistan arasında yürütülen müzakerelerde anlaşmaya varıldı. İki ay içinde diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve büyükelçiliklerle temsilciliklerin yeniden açılması konusunda anlaşan iki ülkenin dışişleri bakanları, bu kararı hayata geçirmek için biraraya gelecek.

NASA uyardı: 2046 yılında Sevgililer Günü için plan yapmayın

NASA, Pisa Kulesi büyüklüğünde bir asteroitin 2046 Sevgililer Günü’nde Dünya’ya çarpabileceği uyarısında bulundu.

İran'da erkek eczacılar başörtü takarak 'zorunlu başörtüsünü' protesto etti

İran Gıda ve İlaç İdaresi'nin eczanelerde çalışan kadınlara yönelik "siyah başörtüsü ve peçe takma" zorunluluğu erkekler tarafından protesto edildi. Erkek eczacılar hükümetin kararına yönelik gerçekleştirdikleri protestoda başörtüsü takarak, kadın meslektaşlarını desteklediklerini açıkladılar.

Çin'de 1 yaşındaki bebeğin beyninden doğmamış ikizi çıkarıldı

Çin'in Şangay şehrindeki Fudan Üniversitesi'nden doktorlar, 1 yaşındaki bir kızın beyninden çıkardıkları ikizine dair kapsamlı bir araştırma yayınladı. Vaka oldukça nadir görülse de, uzmanlar tıp literatüründe bunun bir ilk olmadığını belirtiyor.

Bilim insanları dünyanın en çekici insanlarına sahip ülkeleri açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?

Bilim insanları, yapay zekayı kullanarak dünyanın en çekici kadın ve erkeklerine sahip 50 ülkeyi belirledi. Türkiye'nin de sıralamada yer aldığı listede Reddit kullanacılarının yorumları analiz edildi.

Suudi Arabistan Ramazan'a Tuhaf Giriyor! İftar Çadırı Yasak, Çocuklar Teravihe Gelmesin

Ramazan genelgesinde karmaşaya yol açtıkları gerekçesiyle çocukların teravih namazına getirilmemeleri istendi

Çocuk büyütmek için en iyi beş ülke

Çocuk yetiştirmenin en kolay olduğu, dolayısıyla çocukların rahat ve mutlu yaşadığı beş ülke arasında; Japonya, Estonya, İspanya, Finlandiya ve Hollanda var. BBC, bu ülkeleri listenin başına çeken nedenleri derledi.

Irak Hükümetinin Kerkük Kararına Türkiye Tepki Gösterdi

Dışişleri Bakanlığı, Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği'nin Kerkük'te Türkmence’nin resmi kullanımını kısıtlama yönündeki kararının 'anayasadaki hükümlerle açıkça çeliştiğini' belirtti.

650 kız öğrenci okula gitmemeleri için kasıtlı olarak zehirlendi

Mahsa Amini'nin ahlak polisleri tarafından öldürülmesiyle protestolara sahne olan İran'da en az 650 kız öğrencinin okula gitmemeleri için kasıtlı olarak zehirlendiği iddiası ülkeyi karıştırdı. Üst düzey bir İranlı yetkili kızların özellikle hedef alındığını doğrularken, İran Sağlık Bakan Yardımcısı Yunus Panahi "Anlaşılan o ki bazıları tüm okulların, özellikle de kız okullarının kapatılmasını istiyor" dedi.

Bilim dünyası şaşkın: Güneş’te alışılmadık kalp atışı benzeri sinyaller keşfedildi

Bilim insanları, yeni yaptıkları araştırmada Güneş’ten gelen kalp atışına benzeyen sinyaller tespit etti.

ABD'li Blinken'dan ''Türkiye, Yunanistan'a saldırırsa ne yaparsınız?'' sorusuna çok net yanıt

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası görev sürecindeki ilk Türkiye ziyaretine çıkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yunan medyasına kapsamlı bir röportaj verdi. Blinken kendisine isim vermeden Türkiye işaret edilerek yöneltilen "Bir NATO üyesi ülke başka bir NATO üyesi ülkeye saldırırsa ne olur?" sorusuna "Elbette bu tür varsayımsal sorulara yanıt vermeyeceğim. Tarafların provokatif hamleler ve açıklamalar yapmamasını istiyoruz" yanıtını verdi.

Dünya'dan 280 ışık yılı uzaklıkta sıra dışı büyüklükte bir gezegen keşfedildi

Gökbilimciler, Dünya'dan yaklaşık 280 ışık yılı uzaklıkta, cüce bir yıldızın etrafında dönen "sıra dışı büyüklükte" bir gezegen keşfetti. Bilim insanları, gezegenin, güneş sistemindeki en büyük gezegen Jüpiter büyüklüğünde olduğunu belirtti.

Brezilya'da bilardoda kaybeden 2 şahıs, kendilerine gülen 7 kişiyi öldürdü

Brezilya'da iki kişi, bilardoda ikinci kez oyunu kaybettikten sonra kendilerine gülen 7 kişiyi öldürdü. Hayatını kaybedenler arasında 12 yaşındaki bir kız çocuğu da bulunuyor.

Toplam 1241 haber.