Dünya

Dünya Haberleri

Dünyanın en eski pantolonu açık artırmada 114 bin dolara satıldı

Kuzey Carolina'da 1857 yılında bulunan pantolon 114 bin dolara satıldı. Pantolonun, dünyanın bilinen en eski pantolonu olduğu düşünülüyor.

Dünyanın en zengin insanı değişti! Elon Musk artık dünyanın en zengin insanı değil!

Ünlü milyarder Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın hisselerinde yaşanan keskin değer kaybından sonra dünyanın en zengin insanı unvanını Bernard Arnault'a kaptırdı.

Jackie Chan duyurdu: 'Bitirim İkili' serisi geri dönüyor

Jackie Chan, bir etkinlikte yaptığı açıklamada 'Bitirim İkili' serisinin dördüncü filmi için çalışmaların başladığını söyledi.

Çin Devlet Başkanı Şi: Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin'in kurulmasını destekliyoruz

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Filistin halkının gördüğü zulmün devam etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Suriye'de devlet kurumlarında haftalık çalışma süresi 4 güne indi

Suriye hükümeti, ABD yaptırımları sonrasında ülkede yaşanan yakıt kıtlığı nedeniyle kamu kurumlarında haftalık çalışma süresini 4 güne indirme kararı aldı.

Akılalmaz hikaye sosyal medyayı salladı!

Sosyal medyada kısa sürede gündem yaratan görüntüleri bir gören bir daha baktı. Çünkü Tazmanya’da çekildiği iddia edilen görüntülerde ismi açıklanmayan bir kadın evli bir erkekle beraber olduğu için ayaklarının at toynağına dönüştüğü ve kuyruğunu çıktığı söylendi. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü videoya inanmazken bir kısmı ise durumu eğlenceli bulduklarını dile getirdi.

Dünyanın en pahalı ve en ucuz şehirleri belli oldu

Kira fiyatları, yeme-içme ücretleri ve enerji ücretleri baz alınarak hazırlanan yaşam maliyetleri raporuna göre dünyanın en pahalı şehri New York ve Singapur oldu.

İran'da devrim gibi 'İrşad' kararı

İran basını, "ahlak polisi" olarak bilinen rejimin en önemli unsurlarından İrşad Devriyeleri'nin lağvedildiğini yazdı

Her 150 kişiden biri modern kölelik koşullarında yaşıyor

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) göre, dünya çapında her 150 kişiden biri ‘modern kölelik’ olarak adlandırılan sömürü düzeninde sıkışmış durumda.

Sivrisineğin ısırdığı kadının yanağından çıkana doktorlar bile inanamadı! 12 Santimetreye ulaşmış

Rusya'da sivrisinek tarafından bir kadının yanağından çıkan, doktorları da şaşkına çevirdi. Kadının yanağından 12 santimetrelik solucan çıkarılırken, ameliyatı gerçekleştiren doktor 10 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi. Doktorlar, sivrisinek ısırdıktan sonra kadının yanağına yerleşen parazitin büyüyerek solucan haline geldiğini belirtti.

Suriye Demokratik Güçleri: ABD liderliğindeki koalisyon ile işbirliğini sonlandırdık

SDG Sözcüsü, işbirliğini sonlandırma kararının Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği hava harekatının ardından alındığını ifade etti.

'Yeryüzünün en güzel kızı belli oldu!

Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde düzenlenen ‘Yeryüzü Güzeli’ yarışmasının bu yılki kazananı Güney Koreli Mina Sue Choi oldu.

Ünlü oyuncu Dwayne Johnson, geçmişte hırsızlık yaptığı marketteki tüm çikolata barlarını satın aldı

Dünyaca ünlü oyuncu eskiden düzenli olarak hırsızlık yaptığını itiraf ettiği bir marketteki tüm çikolatalı barları satın aldı. Market çalışanlarıyla verdiği pozları da paylaşan yıldız oyuncu hatasını telafi ettiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

DNA testi kafa karıştırdı: Kızının hem annesi, hem dayısı olduğu ortaya çıktı

ABD'de yapılan bir DNA testinde, bir annenin aynı zamanda genetik olarak kızının dayısı da olduğunu ortaya çıkarıldı.

Kızına DNA testi yapan kadın şoke oldu: Kızının annesi ve amcası çıktı

Tıp ve bilim dünyası, kızına DNA testi yaptıran kadının sonuçlarını tartışıyor. İsmi açıklanmayan ve tıp literatürüne giren kadın, kızına DNA testi yaptırdıktan sonra gelen sonuçlarla şaşkına döndü.

Yeni bir kabus daha mı? Hayvanlardan insana geçen yeni bir virüs bulundu

Çinli bilim insanları yarasalarda ve insanlarda hastalığa neden olabilecek yeni bir virüs türü bulduklarını açıkladı. Araştırmacılar, BtSY2 adlı yeni virüsün Kovid-19'a neden olan SARS-CoV-2 ile aynı aileden olduğu ifade etti.

Tıp dünyası şaşkın! Meksika'da bir bebek kuyruklu doğdu

Meksika'da bir bebek 5.7 santim kuyrukla dünyaya geldi. Doktorlar, bebeğin anne ve babasının gayet sağlıklı olduğunu söylerken kuyruk doğumdan 2 ay sonra ameliyatla alındı.

2023'te Neler Yaşanacak? İngilizlerden 10 Maddede Kabus Senaryosu

The Economist, 2023'te yaşanması muhtemel olayları ve yakından izlenecek 10 kritik gelişmeyi sıraladı. The Economist'e göre, 2023'te ekonomik sorunlar ve jeopolitik gerilimler dünyanın ana gündemi olmaya devam edecek.

Kör Kahin Baba Vanga'nın 2022 için ortaya attığı bir kehaneti daha tuttu

Tahminleri ile tüm dünyanın tanıdığı kör kahin Baba Vanga'nın 2022 için ortaya attığı bir iddia daha gerçekleşti. Sibirya'da 48 bin 500 yıl öncesine ait sonmuş virüs buzulların erimesiyle yeniden ortaya çıktı.

Toplam 1245 haber.